ALLEEN MICHAEL GREEVE SNELLER DAN WEERSELOËR MET KENNEDY Z IN EINDSTRIJD MEDIUM TOUR EXLOO

Jeroen Dubbeldam tweede in finale 

EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v. Kashmir van Schutterhof) af op de tweede plaats.

Op het parcours over 1,40 meter met barrage was alleen Michael Greeve op de bruine ruin Flambeau (v. Zambesi TN) sneller dan de Weerseloer. Het verschil tussen beiden was 1,72 seconde. “Kennedy sprong goed”, aldus Dubbeldam na afloop. “Het ging hard in de barrage, het was mooie sport. Het is hier sowieso een super concours op een fantastische accommodatie. Je kunt hier rijden in een geweldig grote ring en er zijn prima voorterreinen. Deze locatie is geschikt genoeg voor elk groot evenement.”

Genieten deed Jeroen Dubbeldam ook van zijn vosruin. “Kennedy heb ik nog niet zo lang, sinds eind vorig jaar, ik ken hem nog niet zo goed. Hij is van mensen uit Amerika. Maar gezien wat ik tot nu toe met hem heb kunnen doen, lijkt het wel een talentvol paard.”

Oak Grove’s Carlyle
Kennedy is in Weerselo stalgenoot van onder meer de twaalfjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle (v. Casall Ask x Corrado), waarmee Jeroen Dubbeldam volgend jaar in Tokyo een gooi hoopt te doen naar zijn tweede Olympische titel. Of dat kan, hangt in belangrijke mate af van de bereidheid van de eigenaren van Gestüt Eichenhain om de ruin ook volgend jaar ter beschikking te stellen aan de Twentse topruiter.

Jeroen Dubbeldam: “Mondeling is me gezegd dat het in principe de bedoeling is dat Carlyle bij me blijft, maar daar hangen geen contracten aan. Als er een bod komt en Carlyle goed verkocht kan worden, is het aan de eigenaar of hij ja of nee zegt. Je weet nooit wat er gebeurt als dingen spannend worden.”
  
Onder de acht combinaties die ook in de tweede omloop foutloos bleven waren ook Britt Wiefferink met der vijftienjarige schimmelruin Alpha VDL (zevende) en Kirsten Rikkert met de tienjarige vosmerrie Famariloma (achtste).

In de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter) reed Bas van der Aa met zijn tien jaar oude vosmerrie Fantasy Colada (v. Azteca VDL) naar de vierde positie. Thijmen Vos met de donkerbruine ruin Theo 149 werd zevende, Sander Geerink met de bruine hengst Jacobus S negende.

Steven Veldhuis
Steven Veldhuis legde in de Grote Prijs van het CSI1 in Exloo beslag op de vierde plaats. Veldhuis zadelde daarvoor zijn zes jaar jonge bruine hengst Equuus Tame (v. Classic Bois Margot). Thijmen Vos finishte als zesde met zijn veertienjarige bruine ruin Calgary 56 (v.Carinjo). De overwinning ging naar Dennis van den Brink met zijn donkere vosruin I Am (v. Etoulon).

In de rubriek op tijd voor vijf- en zesjarige paarden op tijd greep Sander Geerink met de in 2015 geboren schimmelmerrie Kilimanjaro de vierde prijs. Hij werd direct gevolgd door Steven Veldhuis met de eveneens vijfjarige vosruin Kansas. Jeroen Dubbeldam volgde op de zevende plek met de zesjarige donkerbruine merrie Just D  en Bas van der Aa sloot de proef als achtste af met de vijfjarige donkerbruine ruin Lake Louis Z. 

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)