FRANK SCHUTTERT TWEEDE, GERBEN MORSINK TWEEDE

Jeroen Dubbeldam eerste koploper NK

MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid, van het Nederlands kampioenschap voor springruiters gewonnen. In Mierlo hield Dubbeldam Frank Schuttert, de titelhouder van 2016, achter zich. “Als ik naar een kampioenschap ga, dan ga ik niet om laatste te worden. Maar ik wil vooral genieten van Zenith SFN en vandaag heb ik genoten”, vertelt sportlegende Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam en zijn veertienjarige kampioensruin SFN Zenith SFN (v. Rash R x Fuego du Prelet) maakten hun favorietenrol in het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap voor springruiters helemaal waar. Met een voorbeeldige rit waren ze als een van de laatste van de 48 starters de snelste.

Genieten
“Als ik naar een kampioenschap ga, dan ga ik niet om laatste te worden”, legt Dubbeldam zijn tactiek uit. Op de vraag of hij zich richt op het WK in september is het antwoord van Jeroen duidelijk. “Ik ben helemaal niet met het WK bezig. Ik wil genieten van Zenith SFN. Hij is nu veertien jaar en ik bekijk het gewoon van concours naar concours. Zo sta ik er in. Ik heb geen grote plannen gemaakt. Als hij tegen die tijd in goede vorm is, dan zie ik wel of we geselecteerd worden. Ik heb vandaag genoten van onze rit. Als we morgen twee springfouten hebben, dan is dat zo. Dan ga ik zondag weer proberen om foutloos te rijden.”

Zenith SFN lijkt op tijd terug in vorm na een periode waarin de resultaten iets minder waren. Jeroen Dubbeldam: “Binnen is Zenith SFN altijd wat meer gestresst. Hij heeft bij Indoor Brabant bijvoorbeeld nooit vooraan meegelopen, ook dit jaar niet. Ik wil er geen druk opleggen. Ik werk nog net zo hard met hem als voorheen. Ik wil gewoon genieten van hem en dat heb ik vandaag gedaan.”

Blij met tweede plek
Frank Schuttert (rechts) ging met zijn negenjarige merrie Beautiful Red (v. Casaal x Colman) lange tijd aan de leiding. “Je mag Jeroen nooit onderschatten. Zenith is een snel paard en ze hebben vandaag heel verdiend gewonnen. Ik ben wel heel blij met deze tweede plek”, aldus Schuttert, die in 2016 de titel veroverde met Go Easy de Muze.

Slechts negenhonderdste seconde achter Frank Schuttert belandde Gerben Morsink (onderste foto) op de verjaardag van zijn vrouw Kim Koop Enschede knap op de derde plek. De tegenwoordig in Enschede woonachtige Beuninger was uitermate tevreden over de toch al in puike vorm verkerende negenjarige donkerbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve x Amor), waarmee hij vorige week nog zesde werd in de Grote prijs van Lanaken. "Op zich zegt zo'n eerste dag niet zoveel, maar van de andere kant heb je het alvast of niet. Navarone sprong heel goed, hij had er zin in en diende zich heel mooi aan. De weg er naar toe verliep voorspoedig en dit resultaat geeft weer veel vertrouwen voor de tweede dag. Ik moet trouwens zeggen dat we het momenteel toch erg goed voor elkaar hebben."
 
Overige regioruiters

Ook met ​​​Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch bleef Jeroen Dubbeldam foutloos. Met de twaalfjarige vosmerrie staat hij zevende. Twee plaatsen hoger dan Willem Greve, die met zijn tienjarige donkerbruine merrie Zypria voorlopig als negende staat genoteerd. Ben Schröder is vijftiende met de tienjarige bruine ruin Davino Q, zijn broer Gerco 24ste met de even oude donkerbruine ruin Glock's Dobelensky. De laatste wordt direct gevolgd door Hendrik Jan Schuttert met zijn trwaalfjarige bruine ruin Balboa HS. Wesley Mulder incasseerde met de negenjarige schimmelmerrie Earl Grey twintig strafpunten en staat als 43ste in de achterhoede.  

Zaterdag in het tweede onderdeel van het NK gaat Dubbeldam als laatste van start met 0 strafpunten. Hij was als twee keer eerder Nederlands kampioen, in 2001 met Quality Time TN en in 2009 met BMC Van Grunsven Whisper.

Uitslag eerste onderdeel NK
1. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith (v. Rash R) 0-71,57 seconde
2. Frank Schuttert met Beautiful Red (v. Casall) 0-72,34
3. Gerben Morsink met Navarone (v. Nabab de Reve) 0-72,43
4. Kevin Olsmeyer met Dalvaro (v.Calvaro) 0-74,06
5. Glenn Knoester met Alpicor (v.Lupicor) 0-74,76

UITSLAG EERSTE ONDERDEEL NK

TUSSENSTAND NK

Voor meer informatie over het NK springen, zie www.chmierlo.nl

Foto's © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)