GERCO SCHRÖDER VIERDE , KIRSTEN RIKKERT ZELFS TWEE KEER

Jeroen Dubbeldam dicht bij de zege

TUBBERGEN – Jeroen Dubbeldam bleef donderdag niet verwijderd van een mooie zege in de Big Tour (1.45 meter) van Jumping Schröder, tevens de eerste kwalificatie Grote Prijs van het CSI3* van komende zondag. Alleen landgenoot Leon Thijssen bleef de regerend wereldkampioen met de KWPN’er Cristello 2 (v. Numero Uno) in een tijd van 62,25 seconde de baas. Met zijn twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) werd Dubbeldam tweede in 62,86 seconde.

Achter Patrick Lemmen, die na 63,86 seconde door de finish kwam met Ideaal (v. Andiamo) eindigde Gerco Schröder met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno, op foto onder) als vierde (64,68). Remco Been finishte met zijn dertienjarige donkerbruine hengst Allegro (v. Cobra) als zesde, Conor Drain met zijn achtjarige donkerbruine merrie Forever als zevende.

Albert Zoer superieur
De afsluitende rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour van het C SI3* werd gewonnen door een superieure Albert Zoer met Florian, de KWPN-hengst van Zirocco Blue VDL. Zoer was liefst 3,41 seconden dan de nummer twee, Dennis van den Brink met de hengst Frasier (v. Carambole). Die werd op zijn beurt gevolgd door Jens van Grunsven met Doma Sue.
Kirsten Rikkert bleef met haar vijftienjarige vosmerrie Winde RAG (v. Sheraton) net buiten het podium en eindigde als vierde. Ook Madée Schuttenbeld met de bruine ruin Piccolo R (zevende), Hilde Woudstra met de schimmelmerrie Titania (achtste) en Bas van der Aa met de vosruin Calgary (tiende) stelden een plekje binnen de top tien veilig.

Geen Twentse zege
Lang leek het erop dat de overwinning in de proef over 1,35 meter in de Small Tour van het CSI3* in Twente zou blijven. Kirsten Rikkert reed met haar dertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) een mooie rit, goed voor een tijd van 67,77 seconde wat uiteindelijk de vierde tijd opleverde. Pas ruiter nummer 59 Bart Bles met de 10-jarige Pandora (v. Perigueux) reed sneller in 65,85 seconde. Bles bleef echter niet lang aan de leiding, want de Duitse amazone Kathrin Stolmeijer dook met haar prachtige schimmelmerrie Dedicasse (v. Ugano Sitte) bijna drie seconden onder zijn tijd. Haar 62,92 seconde bleek goed voor de zege. Micky Morssinkhof nestelde zich met Elianca (v. Carthino Z) in 67,00 op een mooie derde plaats. Tom Brinkman werd vijfde met de negenjarige bruine merrie Ela K en Fabiënne Roelofsen tiende met de dertienjarige schimmelruin Alonso.

De aftrap voor de internationale deelnemers, de wedstrijd over 1,30 meter in de Big Tour van het CSI1* was meteen een kwalificatie voor de ‘kleine’ Grote Prijs. Die leverde een volledig Nederlands podium op, met op de hoogste trede Patrick Lemmen die de dertienjarige KWPN’er Alberto (v. R-Vinkenburgh) onder het zadel had. Lemmen was met de ervaren Alberto bijna een seconde sneller dan supertalent Sanne Thijssen met de Zangersheide gefokte No Fear v. Tichelrij Z (v. Numero Uno). De derde plaats was voor haar geroutineerde vader Leon met Punjab (v. Perigueux).
Remco Been met de bruine ruin Gouverneur (vijfde), Sven Peters met de vosmerrie Chanel (achtste) en Bart Haselbekke met de bruine ruin Dorus (negende) haalden een klassering binnen de eerste tien.

Foto Gerco Schröder met Glock's Debalia (onder) © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)