Jarige Stéphanie Brugman geniet

WIERDEN - Stéphanie Brugman vierde vrijdag haar 21ste verjaardag op de terreinen van De Vossenbos in Wierden met haar eerste optreden in een landenwedstrijd van dit jaar. Bondscoach Sven Harmsen stelde haar op met Qwinto.De Hengelose presteerde naar behoren met twee keer vijf strafpunten in beide manches en een springfout in de beslissende barrage.

“Balen dat we niet gewonnen hebben, maar dat ik voor Nederland mocht starten was op zich al een leuk verjaardagscadeautje.”

In de ochtenduren was Stéphanie Brugman met haar jongste aanwinst Witness van ’t Paradijs al derde geworden in de Small Tour. “De dag begon inderdaad goed”, beaamt ze. “Witness heb ik pas een paar weken en het gaat steeds beter.” Op de landenwedstrijd kijkt ze met gemengde gevoelens terug. “In de eerste ronde stond de tijd heel krap. Die was voor ons niet te halen, omdat Qwinto een groot en lang paard is. Harder kon ik gewoon niet. De fout op de sloot kan ik niet verklaren, want normaal heeft ze daar geen moeite mee. Misschien dat ik iets te weinig druk gaf. In de tweede manche had ik even een storing in de hersenen, denk ik. Na de sloot kwam ze heel groot. De fout in de barrage was gewoon pech.”

De Hengelose maakt de laatste maanden van haar loopbaan als young rider door. Volgend jaar maakt ze de overstap naar de senioren. Hoe haar sportieve toekomst er uit zal zien, durft ze nog niet te voorspellen. “Tot nu toe heb ik mijn studie rechten in Amsterdam goed kunnen combineren met de paardensport. Bij de senioren moet je steengoed en prof zijn en een stuk of tien paarden per dag kunnen rijden. Ik ga wel door en concoursen als in Wierden en Hengelo blijf ik zeker doen, omdat ik ze leuk vind. Verder zien we wel, ik heb een instelling, dat ik leef bij de dag.”

Zaterdag wacht nog een mooie kans in de Grote Prijs. Voorlopig overheerst het goede gevoel. “Want we waren wel de nummer één van Europa.”

 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)