SANDER GEERINK GRIJPT ZEGE IN RUBRIEK OP TIJD

Jan Schuttert tweede in ‘kleine’ GP

TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine hengst A S Bombay van de zege had kunnen afhouden in de strijd om de ‘kleine’ Grand Prix van het CSI1 om de Kuipers Logistics Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het lukte de Ommenaar niet, maar met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) bezette Schuttert wel fraai de tweede plaats.

Het verschil tussen de twee toppers bedroeg 0,77 seconde in het voordeel van Van der Schans. Julian de Boer eiste met Chadellano PS de derde plek op. Voor Sander Geerink, met de tien jaar oude bruine ruin Easter nog even leider in de wedstrijd, resteerde bij het opmaken van de finale uitslag de vijfde positie. Ook Frank Schuttert plaatste zich met Girocco D l voor de extra rondgang, maar liet die schieten. Hij werd vijftiende.

Met afstand de beste
Geerink was eerder op de dag wel met afstand de beste geweest in de strijd om de Auto Haarhuis/Riwald Prijs, een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de bruine merrie Pandora 258 (v. Pregieux) reed hij op een haar na twee volle seconden weg bij Micky Morssinkhof met Elianca en precies twee tellen bij Rob Schipper met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v. Boss). Eric ten Cate sloot de proef als vijfde af met zijn ervaren schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue).

In de finale van de Medium Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs moest de volledige concurrentie het afleggen tegen de in Tubbergen succesvolle Belg Boy-Adrian van Gelderen met zijn vosruin Davis Z. Maikel van der Vleuten met Canisha en Kevin Jochems met Famous H eisten de volgende ereplaatsen op. De plekken vier tot en met zes werden ingenomen door achtereenvolgens Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS, Hessel Hoekstra met Mithney Z en Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky.

Tweede triomf
Kristian Houwen boekte zijn tweede triomf op de terreinen van de broers Schröder met Il Magnifico in de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1 om de Bolk Transport/Auto Bas Prijs. Ties Rothstegge was de enige, die hem op snelheid goed kon volgen en verloor met zijn donkerbruine ruin Ivar R slechts 0,21 seconde. Daniela Mühlenbeck werd met Adwiga M derde op bijna drie seconden van de winnaar. Vincent Geerink werd keurig vierde met zijn schimmelruin Iniesta, Hilde Woudstra zevende met de schmmelmerrie Isabella-S en Marije Nijhof tiende met de zwartbruine ruin Gangster.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Jan Schuttert met Good Farming HS en Sander Geerink met Pandora © www.fototrailer.nl

https://results.scgvisual.com/2019/tubbergen/     

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)