SANDER GEERINK GRIJPT ZEGE IN RUBRIEK OP TIJD

Jan Schuttert tweede in ‘kleine’ GP

TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine hengst A S Bombay van de zege had kunnen afhouden in de strijd om de ‘kleine’ Grand Prix van het CSI1 om de Kuipers Logistics Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het lukte de Ommenaar niet, maar met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) bezette Schuttert wel fraai de tweede plaats.

Het verschil tussen de twee toppers bedroeg 0,77 seconde in het voordeel van Van der Schans. Julian de Boer eiste met Chadellano PS de derde plek op. Voor Sander Geerink, met de tien jaar oude bruine ruin Easter nog even leider in de wedstrijd, resteerde bij het opmaken van de finale uitslag de vijfde positie. Ook Frank Schuttert plaatste zich met Girocco D l voor de extra rondgang, maar liet die schieten. Hij werd vijftiende.

Met afstand de beste
Geerink was eerder op de dag wel met afstand de beste geweest in de strijd om de Auto Haarhuis/Riwald Prijs, een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de bruine merrie Pandora 258 (v. Pregieux) reed hij op een haar na twee volle seconden weg bij Micky Morssinkhof met Elianca en precies twee tellen bij Rob Schipper met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v. Boss). Eric ten Cate sloot de proef als vijfde af met zijn ervaren schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue).

In de finale van de Medium Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs moest de volledige concurrentie het afleggen tegen de in Tubbergen succesvolle Belg Boy-Adrian van Gelderen met zijn vosruin Davis Z. Maikel van der Vleuten met Canisha en Kevin Jochems met Famous H eisten de volgende ereplaatsen op. De plekken vier tot en met zes werden ingenomen door achtereenvolgens Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS, Hessel Hoekstra met Mithney Z en Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky.

Tweede triomf
Kristian Houwen boekte zijn tweede triomf op de terreinen van de broers Schröder met Il Magnifico in de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1 om de Bolk Transport/Auto Bas Prijs. Ties Rothstegge was de enige, die hem op snelheid goed kon volgen en verloor met zijn donkerbruine ruin Ivar R slechts 0,21 seconde. Daniela Mühlenbeck werd met Adwiga M derde op bijna drie seconden van de winnaar. Vincent Geerink werd keurig vierde met zijn schimmelruin Iniesta, Hilde Woudstra zevende met de schmmelmerrie Isabella-S en Marije Nijhof tiende met de zwartbruine ruin Gangster.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Jan Schuttert met Good Farming HS en Sander Geerink met Pandora © www.fototrailer.nl

https://results.scgvisual.com/2019/tubbergen/     

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)