SANDER GEERINK GRIJPT ZEGE IN RUBRIEK OP TIJD

Jan Schuttert tweede in ‘kleine’ GP

TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine hengst A S Bombay van de zege had kunnen afhouden in de strijd om de ‘kleine’ Grand Prix van het CSI1 om de Kuipers Logistics Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het lukte de Ommenaar niet, maar met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) bezette Schuttert wel fraai de tweede plaats.

Het verschil tussen de twee toppers bedroeg 0,77 seconde in het voordeel van Van der Schans. Julian de Boer eiste met Chadellano PS de derde plek op. Voor Sander Geerink, met de tien jaar oude bruine ruin Easter nog even leider in de wedstrijd, resteerde bij het opmaken van de finale uitslag de vijfde positie. Ook Frank Schuttert plaatste zich met Girocco D l voor de extra rondgang, maar liet die schieten. Hij werd vijftiende.

Met afstand de beste
Geerink was eerder op de dag wel met afstand de beste geweest in de strijd om de Auto Haarhuis/Riwald Prijs, een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de bruine merrie Pandora 258 (v. Pregieux) reed hij op een haar na twee volle seconden weg bij Micky Morssinkhof met Elianca en precies twee tellen bij Rob Schipper met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v. Boss). Eric ten Cate sloot de proef als vijfde af met zijn ervaren schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue).

In de finale van de Medium Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs moest de volledige concurrentie het afleggen tegen de in Tubbergen succesvolle Belg Boy-Adrian van Gelderen met zijn vosruin Davis Z. Maikel van der Vleuten met Canisha en Kevin Jochems met Famous H eisten de volgende ereplaatsen op. De plekken vier tot en met zes werden ingenomen door achtereenvolgens Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS, Hessel Hoekstra met Mithney Z en Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky.

Tweede triomf
Kristian Houwen boekte zijn tweede triomf op de terreinen van de broers Schröder met Il Magnifico in de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1 om de Bolk Transport/Auto Bas Prijs. Ties Rothstegge was de enige, die hem op snelheid goed kon volgen en verloor met zijn donkerbruine ruin Ivar R slechts 0,21 seconde. Daniela Mühlenbeck werd met Adwiga M derde op bijna drie seconden van de winnaar. Vincent Geerink werd keurig vierde met zijn schimmelruin Iniesta, Hilde Woudstra zevende met de schmmelmerrie Isabella-S en Marije Nijhof tiende met de zwartbruine ruin Gangster.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Jan Schuttert met Good Farming HS en Sander Geerink met Pandora © www.fototrailer.nl

https://results.scgvisual.com/2019/tubbergen/     

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)