EQUICIETY LEGT VIA DAFNE HELTHUIS CONTACT MET KLASSIEKE WEDSTRIJDCYCLUS

Hoofdsponsor Twente Cup uit Koeweit 

Bas van der Aa met de Twente Cup in 2019, geflankeerd door Charlotte Steenbeeke en Gerard Egberink van de vorige hoofdsponsor Equifirst.

LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de komende 38ste editie als hoofdsponsor van de traditierijke wedstrijdcyclus op te treden.

Het contact met de Koeweiti kwam tot stand via Dafne Helthuis, die samen met partner Kristian Johannesson sinds vorig jaar een springstal runt vanaf de locatie van ’t Hofstee in Lattrop en daarvoor enkele jaren in Koeweit werkzaam was. Johannesson trainde er in die tijd de ruiters van de grootste vereniging ter plaatse. Beiden worden al gesponsord door het echtpaar Fajer en Sabah Al-Sabah (foto onder), dat sinds vijf jaar met Equiciety actief is in de inkoop en het fokken van sportpaarden, die op hoog niveau deelnemen aan wedstrijden. Fajer is daarbij vooral geïnteresseerd in dressuurpaarden, terwijl de voorliefde van haar man Sabah uitgaat naar de rensport, waarin hij op hoog niveau paarden heeft lopen.
 
Promoten van de sport
Dafne Helthuis: “Anderhalf jaar geleden is daar de interesse in de springsport bij gekomen, doordat zij een paard vanuit Koeweit met ons mee naar Nederland hebben laten vliegen om ons en onze stal te supporten. Dit aantal is inmiddels wat uitgebreid en we zijn erg dankbaar voor alles wat zij voor ons betekenen en het vertrouwen dat zij in ons hebben. Equiciety wil volgend jaar een grote dressuurwedstrijd in Dubai organiseren en ook zijn er plannen voor een soortgelijk evenement voor de beste young riders in Nederland. Ze zijn heel erg van het promoten van de sport.  Op hun vraag of we een leuk concours voor ze wisten, kwamen we met het idee van de Twente Cup. Dat kunnen we nu nieuw leven inblazen, bijvoorbeeld door het verhogen van het prijzengeld. Dat kan vooral voor de amateurs onder de deelnemers een prachtige stimulans zijn. ”

“De samenwerking is heel prettig en het voelt erg vertrouwd allemaal”, voegt Dafne Helthuis er aan toe. “Ze zijn enorm enthousiast en dat geeft heel veel motivatie. Ze hebben bijvoorbeeld in Koeweit Outdoor Wierden, waar we allebei aan deelnamen, live bekeken.”

Ondertussen heeft Equiciety al een compleet nieuwe driesprong besteld voor de strijd om de Twente Cup, waarop het logo van de Koeweiti zal prijken. Ook staat behalve het verhogen van het sponsorbedrag het uitbreiden van het aantal ereprijzen als onder meer dekens op de rol. 

Wedstrijddata
Equiciety is de opvolger van Equifirst, dat de afgelopen twee jaren optrad als hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup. De selectiewedstrijden zijn achtereenvolgens tijdens Indoor Lonneker (25 tot en met 27 september), Indoor Ambt Delden (7 en 8 november) en de Twentse Ruiterdagen in Saasveld (van 30 november tot en met 5 december). Op de laatste datum zijn de finales in de Ankerhal. De Twente Cup in de gecombineerde klassen Z en ZZ (in handicap) werd in 2019 gewonnen door Bas van der Aa met Haraminka. Mart IJland won in de klasse M met Issey en Lynn Bouwmeester in de klasse L met Coposta van Tojope.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)