STALRUITER DE SJIEM EERSTE IN KLASSE ZZ EN DERDE EN VIERDE IN KLASSE Z

Hoofdrol Lars Wigger in Denekamp

Lars Wigger en Gerben Morsink. Onder Laura Spekenbrink en Gerben Morsink. Foto's © Louis Nieuwhuis Foto ©

DENEKAMP – Lars Wigger vertolkte woensdag de hoofdrol in de zwaarste klassen van Euregio Indoor Denekamp. Wigger, ruiter voor Stal De Sjiem bij Jeroen Dubbeldam, won de klasse ZZ en eindigde in de klasse Z als derde en vierde.

Met Foline klopte Wigger in de ZZ niemand minder dan Gerben Morsink, die met Carsey Z 1,26 seconde langzamer was op het parcours met barrage. Claudia Morsink eindigde met Zabab Z als beste vierfouter op de derde plek. Met Kaltic Ryal en Furosa legde Lars Wigger in de Z beslag op de derde en vierde positie. De winst ging naar Laura Spekenbrink op Ido W, die Gerben Morsink met Carina Z vierhonderdste seconde voor bleef. Manon Damhuis werd vijfde met Jezus van de Westzijde. 

Gerben Morsink won wel de klasse M over twee fasen. Met Lavina Colada verwees hij Rosanne Maathuis met High Score en Julius Ehinger met Kasilias SHO Z naar de tweede en derde plaats.

Superieur
Julius Ehinger was met Valdez superieur in de klasse M van zondag. De Duitse ruiter van Het Oosterbrook in De Lutte bleef Tess Huttenhuis met Felix ruim vier seconden voor. Iris Oude Ophuis werd op meer dan zes tellen van Ehinger derde met Kentucky Girl.
Nadja Hilbers zegevierde met Sunny Daylight in de klasse L, waarin Jarno Hesselink met Mister Medal en Sarah Gellhaus met Carentino 3 nog het best weerstand boden. 

De klasse B kwam in Denekamp drie keer in actie. Nadja Hilbers won zondag ook in deze klasse, met Sunny Daylight over twee fasen. Anneloor Schreurs met Quintus en Nicole Hilbers met Stakkos Stella finishten als tweede en derde. Donderdag pakte Emily Hyama met Balourino onbedreigd de zege over twee fasen, voor Denise van Doormolen met Great Boy en Merle Bodde met Just Kharley. Op stijl zegevierde Bo Vlootjes donderdag met La Curaraccha met 87 punten. Susan Wiefferink met Eldjump du Bust (80,5) en Kim Hegedus met Isdarise (75,5) werden tweede en derde.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)