STALRUITER WIEFFERINK PRESTEERT UITSTEKEND IN EERSTE VIJF STERREN CONCOURS

Hessel Hoekstra maakt invitatie waar

Hessel Hoekstra met Icoon VDL

ROTTERDAM – De 22-jarige oude Hessel Hoekstra, onlangs winnaar van de Grote Prijs van Eindhoven en tweede in de GP van Geesteren, eindigde zondag als negende in zijn eerste vijf sterren Grote Prijs.In Rotterdam incasseerde de ruiter van Stal Wiefferink in de barrage een springfout met Ikoon VDL en eindigde als negende in hun eerste vijfsterren Grote Prijs.

Vrijdag won Hoekstra met zijn andere paard Faramiloma bij zijn debuut op CHIO Rotterdam de openingsrubriek. Zondag eindigde de combinatie over 1,45 meter als vierde. Daarmee maakte Hoekstra zijn uitnodiging voor het CHIO meer dan waar.
Zaterdag won Jodie Hall McAteer, in training bij de broers Schröder in Tubbergen, een zelfde rubriek.

Springruiter Kevin Jochems leverde een topprestatie door met zijn felle schimmel Cornetboy tweede te worden in de vijfsterren Grote Prijs van CHIO Rotterdam. TeamNL deed het met vier van de veertien ruiters in de barrage heel goed. Patrick Lemmen reed Exit Remo naar de vierde plaats. De Ier Daniel Coyle ging er als laatste ruiter in de barrage met de overwinning vandoor. “Om hier voor het thuispubliek twee keer foutloos te rijden is fantastisch”, aldus Jochems.

Het was dus spannend tot het laatst in de finaleronde van de Longines Grote Prijs van Rotterdam. De Ier Daniel Coyle, pupil van Jeroen Dubbeldam, reed met de eerder door zijn trainer gereden Oak Grove’s Carlyle foutloos en sneller dan de spectaculaire barrage van Kevin Jochems.

Veertien van de 45 deelnemers reden foutloos in de eerste ronde van de Grote Prijs, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Quintin Maertens. Behalve Jochems en Lemmen lukte dat ook de 22-jarige Lars Kersten met de eerder door Kevin Jochems gereden Emmerton. Ze finishten hun barrage foutloos in de tijd van 39,84 seconden en eindigden daarmee op de zevende plaats.

Na de gewonnen Nations Cup op vrijdag en drie internationale overwinningen en topprestaties in de Grote Prijs hebben de ruiters van TeamNL sterk gepresteerd tijdens het 73ste CHIO Rotterdam.

Foto onder:
Jodie Hall McAteer. Foto © Ashley Claus 

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)