IER UIT TUBBERGEN OOK DERDE ACHTER STERKE SVEN PETERS

Grote Prijs Geesteren voor Conor Drain  

Conor Drain met Cristo op weg naar de zege in de Grote Prijs

GEESTEREN – Conor Drain maakte zondag een voor hem prima verlopen Hippisch Geesteren op uitstekende wijze af. De in Tubbergen woonachtige Ier won op de slotdag de Grote Prijs over 1,40 meter met de door de familie Viscaal gefokte negenjarige hengst Cristo (v. Cellestial x Quantum).

Drain verzekerde zich met de achtjarige ruin Imagine (v. Cassini Gold) ook nog van de derde plaats. Sven Peters maakte het Drain knap lastig, maar moest met zijn veertienjarige merrie Channel (v. Rascin) tevreden zijn met de tweede plek. Tien van de 54 combinaties haalden de barrage op het selectieve parcours van Jacques Meuleman. Drain zette met Imagine in de derde rit de toon. Met zijn tijd van 42,67 seconde meldde hij zich meteen als kanshebber voor de zege. 

Sven Peters (rechts) liet zich er niet door ontmoedigen en kwam met Channel 0,35 seconde sneller langs het elektronisch oog bij de finish. De ruiter uit Lonneker bleef tot de voorlaatste rit aan de leiding. Toen stootte Conor Drain, die alleen met Golddigger geen nulronde reed, hem alsnog van de troon met Cristo. Zijn chrono van 41,69 seconde was goed voor de hoofdprijs van 1000 euro.

Nog beetje voorzichtig
Drain: “Als eerste starter in de barrage moest ik Imagine een tijd zetten, maar dan ben je altijd nog een beetje voorzichtig. Sven reed hard en toen werd het voor mij met Cristo een kwestie van alles of niets. Het pakte goed uit. Ik mag niet klagen over deze week.”

De Grote Prijs begon een half uur later dan gepland in verband met de verwachte, maar uitgebleven stortvloed aan regen. “Dat wachten vond ik zelf niet vervelend. Ik ben van mezelf wel rustig en niet snel uit mijn doen.”

De Twentse Ier genoot van zijn optreden voor eigen Tubbergs publiek. “Het was super vanmiddag. Het is een heel groot terrein met bomen, dat is lekker rijden. En ik vond het vooral heel leuk dat er allemaal kinderen van onze vereniging Sint Joris, die ik eens per twee weken les geef, langs de kant stonden om me aan te moedigen.”

Conor Drain is ondertussen tien jaar in ons land. Dat betekent dat hij komend jaar mag starten in de strijd om het Nederlands kampioenschap. “Dat heb ik ook begrepen. Als het mag en de paarden zijn er klaar voor, waarom niet?”

Kunst rustig te blijven
Sven Peters was in zijn sas met zijn tweede plek. “Het was jammer dat hij me eraf reed, maar ik ben heel tevreden met mijn eigen prestatie. Ik heb Channel al zo lang, dat ik precies weet wat haar sterke en zwakke punten zijn. Ze is heel heet en af en toe loopt ze zichzelf voorbij. Het is de kunst dan rustig te blijven. Maar hoe meer ervaring we samen opdoen, hoe beter het gaat. Achteraf kun je zeggen dat ik voor de dubbelsprong wat tijd heb laten liggen. Ik kwam schuin aan op de oxer ervoor, waardoor ik net een beetje in de buitenste lijn terecht kwam.”

Toch genoot Sven Peters vooral. “Het was leuk dat er weer eens publiek bij kon zijn en dat het terrein hier wat groter is. Voor hier in de buurt is dit een ideale plek. Je hebt hier alles bij de hand om een mooi concours te organiseren.”

Claudia Morsink
Behalve Conor Drain plaatste ook Claudia Morsink zich met twee paarden voor de extra rondgang. Met Zabab R bleef ze foutloos en eindigde ze als vierde. Met Zekina Z maakte ze een springfout en eindigde ze als achtste. Steven Veldhuis, die met liefst vier kandidaten in de Grote Prijs uitkwam, haalde barrage met Equus Tame. Hij leverde wel een nulronde af, maar nam daarin net iets te veel tijd. Dat leverde hem een strafpunt op, waarmee hij zich als vijfde klasseerde.

De zesde en zevende plek waren voor twee aanstormende talenten. Lars Wigger met Foline en Mart IJland met Il Cavallo VL presteerden prima met slechts een balk in de beslissende omloop. Mareille van Geel-Schröder werd negende op Händel VDW met zes strafpunten, Amke Bekhuis sloot het eerste tiental af met zeven strafpunten op Jupiler.

Mart IJland was de sterkste in de klasse Z. De jonge Hengeloër bleef met Joyful Power Gerco Schröder met Impact en Maikel Vaanholt met Izaro voor. Matt Garrigan stuurde Savorana naar de vierde prijs en Steven Veldhuis eindigde als vijfde met Iregina.

Veldhuis was wel oppermachtig in de klasse M. De Haaksbergenaar won met Hudson en was met Jingle Bells TN zelf zijn belangrijkste achtervolger. Niels Jonker sloot als derde aan voor de prijsuitreiking.

Op onderste foto Conor Drain (rechts) en Sven Peters op het podium.

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN) van eigenaresse Marjolein Btaamhaar en fokker Gerard Braamhaar uit... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)