IN TWEEDE KWALIFICATIE VOOR GP JUMPING SCHRÖDER

Greve buigt voor Sanne Thijssen

TUBBERGEN – Ook Willem Greve moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Sanne Thijssen, onbetwist een van de grootste talenten onder de springruiters in Nederland. De Markeloër beet net als alle andere dertien concurrenten van de Limburgse zijn tanden stuk op de fraaie tijd van 40,49 seconde, waarmee Sanne Thijssen met haar achtjarige schimmelruin Stippel (v. Cartano x Ircolando) de zege opeiste in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen.

Greve deed een dappere poging, maar moest op het parcours met hindernissen tot en met 1,45 meter met de tienjarige schimmelhengst Carrera (v. Larino Cooper x Contender) ondanks een vlotte finish toch 0,54 seconde prijsgeven op Sanne Thijssen (foto onder). “Mijn bocht van twee naar drie was niet zo snel, daar heb ik een seconde verloren. Het laatste stuk ging wel goed. Maar met de tweede plaats ben ik dik tevreden hoor.”

De tot het nationale A-kader behorende Greve heeft voor dit seizoen geen hoogdravende doelen. “Een planning heb ik niet. Weet je, het komt toch zoals het komt. Ik heb wel een goede wedstrijdstal, maar moet tegelijk ook mijn winkeltje draaiende houden. Als Carambole in goede doen is, gaat het straks allemaal hopelijk sportief nog een stuk gemakkelijker.”

De dertienjarige bruine Holsteiner hengst (v. Cassini I x Concerto II) staat sinds Aken 2016 geblesseerd op non-actief, maar zijn rentree is aanstaande. Willem Greve: “Hij lijkt goed te pas. Wierden wordt over twee weken weer zijn eerste wedstrijd. Maar ik staar me nergens blind op, ik wacht af en dan zien we wel.”

Tweehonderdste te kort
Bas van der Aa kwam met de veertienjarige bruine merrie Cassilia (v. Casall x Carthago) tweehonderdste seconde te kort voor de derde plaats. Die ging nu naar Kim Hoogenraat met Donatella l’Espoir. Achter Van der Aa werd Peter Olthof keurig vijfde met de twaalfjarige vosmerrie Doma Sue (v. Dollar du Murier x Corrasdo). Hendrik Jan Schuttert legde met zijn bruine ruin Balboa HS beslag op de zesde plaats, zijn broer Frank reed de machtig springende Tiopepe des Champs naar plek negen.

Robert Vos klasseerde zich met de snelste tijd van alle vijftien barrageklanten als tiende met de bruine Don Gretzky. Van de voorlaatste hindernis viel een balk, waardoor de Wierdenaar alle foutlozen moest laten voorgaan. Ook Jeroen Dubbbeldam met de bruine ruin Wilandro 3 en zijn Amerikaanse pupil Wilton Porter met de bruine hengst Caletto Cabana haalden de extra rondgang. Ze werden dertiende en vijtiende.

In de rubriek over twee fasen van het CSI** reikte Bas van der Aa tot de negende positie met zijn elfjarige vosruin Goldfeyer (v. Graf Top). De Duitser Markus Merschformann eiste met de schimmelruin Avion van Hemmelhorst Sporthorses de overwinning op.

Eric ten Cate niet, Madée Schuttenbeld wel
Eric ten Cate had met zijn achtjarige schimmelruin Cool Clarimo (v. Clarimo x Concerto) lang de leiding in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok voor de Big Tour van het CSI*, maar moest uiteindelijk de zege laten aan Pim Mulder, die met de bruine merrie Celine nog 1,37 seconde van zijn tijd afknabbelde.

Madée Schuttenbeld was veruit de sterkste in de proef over 1,20 meter voor de mall Tour van het CSI*. Met haar vijftienjarige bruine merrie Vayrenta reed ze naaste concurrente Nynke de Vries met Easter Boy op precies drie seconden. Achter Ilse Tolboom met Everton werd  Sven Peters vierde met Domino. Matty Holohan reed Fetiche du Pas naar de zesde plek, Vincent Geerink werd negende met Edentia Blue en Ben Schröder tiende met Power Blue.

Uitslagen Jumping Schröder
 

Meer Springen

»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)