MET ZYPRIA Z IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS MAASTRICHT

Grandioze zege voor Willem Greve

MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met zijn 11-jarige merrie Zypria S (Canturo x Lux Z,op archieffoto). De Markeloër was de snelste in de barrage, die zes combinaties telde.

Willem Greve: Ik heb geprobeerd zo strak mogelijk te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Grote Prijs, Maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt”, vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, met Carambole, een van mijn eerste paarden voor de grote wedstrijden. Na haar carrière wordt ze ingezet voor de fokkerij.” 

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen reed naar een mooie derde plek met de tienjarige KWPN-hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).
Wilton Porter legde met de zevenjarige bruine hengst Caletto Cabana beslag op de vijfde positie na een springfout. Gert-Jan Bruggink werd zevende met de tienjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo), Jeroen Dubbeldam negende met de een jaar jongere bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado.

Frank Schuttert noteerde een derde plek bij het progressief springen over 1,45 meter. Met de negenjarige vosruin Benur du Romert (v. Balou du Rouet) moest de Ommenaar Bertram Allen op Izzy by Piccobello en Doron Kuipers op Elcap[one M voor zich dulden. Gerben Morsink eindigde direct achter Schuttert als vierde met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z). Gert-Jan Bruggink werd negende met zijn schimmelruin Colocinni (v. Cornet Obolensky).

Bart Haselbekke pakt tweede zege
Bart Haselbekke zegevierde net als een dag eerder met de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R. x Voltaire) in het CSI1. Dit keer was hij veruit de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour. Nummer twee Gert-jan Horsmans gaf met Grieg S 1,73 seconde toe.

Meer Springen

MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)