MET ZYPRIA Z IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS MAASTRICHT

Grandioze zege voor Willem Greve

MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met zijn 11-jarige merrie Zypria S (Canturo x Lux Z,op archieffoto). De Markeloër was de snelste in de barrage, die zes combinaties telde.

Willem Greve: Ik heb geprobeerd zo strak mogelijk te rijden. De afstanden klopten en ik had één galopsprong minder nodig naar de laatste hindernis. Ik weet niet of het nou echt verstandig is geweest om voluit te gaan, want ik start haar morgen ook in de Grote Prijs, Maar je wilt natuurlijk toch winnen, zeker als het zo goed voelt”, vertelt een blije Greve. Hij rijdt de merrie nu ongeveer 2,5 jaar. “Ze kwam bij mij via Joop Aaldering en Kyra Swelheim. Het is een moeilijk en delicaat paard. Ik heb weleens gedacht ‘wat moet ik ermee’. Maar ze is nu, met Carambole, een van mijn eerste paarden voor de grote wedstrijden. Na haar carrière wordt ze ingezet voor de fokkerij.” 

De Belg Jérôme Guery eindigde op de tweede plaats met de negenjarige ruin Kel’Star du Vingt Ponts (Kannan x Landor S). De Nederlandse Kim Emmen reed naar een mooie derde plek met de tienjarige KWPN-hengst Delvaux (Chacco Blue x Lancer II).
Wilton Porter legde met de zevenjarige bruine hengst Caletto Cabana beslag op de vijfde positie na een springfout. Gert-Jan Bruggink werd zevende met de tienjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo), Jeroen Dubbeldam negende met de een jaar jongere bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado.

Frank Schuttert noteerde een derde plek bij het progressief springen over 1,45 meter. Met de negenjarige vosruin Benur du Romert (v. Balou du Rouet) moest de Ommenaar Bertram Allen op Izzy by Piccobello en Doron Kuipers op Elcap[one M voor zich dulden. Gerben Morsink eindigde direct achter Schuttert als vierde met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z). Gert-Jan Bruggink werd negende met zijn schimmelruin Colocinni (v. Cornet Obolensky).

Bart Haselbekke pakt tweede zege
Bart Haselbekke zegevierde net als een dag eerder met de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R. x Voltaire) in het CSI1. Dit keer was hij veruit de snelste foutloze deelnemer in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour. Nummer twee Gert-jan Horsmans gaf met Grieg S 1,73 seconde toe.

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)