GP San Patrignano voor Dubbeldam

SAN PATRIGNANO - Jeroen Dubbeldam heeft zondagavond laat de Grote Prijs van San Patrignano op zijn naam geschreven. Met BMC Quality Time Tn versloeg de ruiter uit Weerselo Christine Liebherr met LB Callas Sitte Z in de barrage met een verschil van 1,82 seconde. De derde en laatste deelnemer in de extra omloop was Olympisch kampioen Eric Lamazze, die met Corina van Klapscheut wel sneller was dan Liebherr, maar ook een springfout maakte en daarom als derde eindigde.  

De zege in het Italiaanse oord, waar drugspatiënten van hun verslaving worden afgeholpen, leverde Jeroen Dubbeldam 55.000 euro op. Zijn prachtige overwinning kwam uitgerekend op de avond dat de NOS in het kader van de serie 'Andere Tijden Sport' een prachtige en emotionele documentaire uitzond over de bijzondere band tussen Dubbeldam en de schimmel De Sjiem waarmee hij in 2000 de Olympische titel veroverde.

Ook met BMC Utascha Sfn presteerde Dubbeldam voortreffelijk op Italiaanse bodem. Zondag bleef de merrie, die de Olympische Spelen van Londen niet haalde maar eerder dit seizoen wel met Dubbeldam de Grote Prijs van Bremen won, opnieuw foutloos. Dit keer op een progressief parcours over 1,45 meter. Het leverde de combinatie de vierde plek op. Nicola Philippaerts won met Vadette vh Mettenhof, die 1,60 seconde sneller was dan de Weerseloër.

Jeroen Dubbeldam werd na afloop van het evenement in San Patrignano uitgeroepen tot de beste ruiter van het concours. Een enorme opsteker voor Dubbeldam na het mislukken van zijn Olympische missie. "Quality Time springt nu al zes concoursen achter elkaar fantastisch. Daarvoor was hij gewoon niet constant. Dan ging het super en de volgende keer minder, het was van alles wat. Soms was hij onder de indruk van dingen die buiten de ring gebeurden of had hij last van concentratieverlies. Bij het NK in Mierlo bijvoorbeeld ging het de eerste dag geweldig, maar kon hij het niveau niet vasthouden. Maar nu voelt hij heel zeker. Al sinds Sankt Gallen gaat het geweldig met hem. Achteraf zou je zelfs kunnen zeggen dat hij mee had gekund naar Londen, maar daarvoor had hij de kwalificatie nog niet. Dus dat is een simpel verhaal."

Ook over Utascha kon Jeroen Dubbeldam alleen maar lovend zijn. "De eerste dag liep ze nul, zaterdag heb ik haar vanwege een enorme hoosbui op stal gelaten. Zondag deed ze het weer heel goed. Het is alsof bij haar de druk van de ketel is."

Uitslag Grote Prijs San Patrignano 

Foto Jeroen Dubbeldam met BMC Quality Time Tn van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)