NATIONAAL KAMPIOEN HERHAALT KUNSTSTUKJE VAN 2016

GP Eindhoven voor Frank Schuttert

EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven. Dit keer deed Frank dat met zijn kampioensmerrie Beautiful Red. Het was een Nederlands podium op het door regen geteisterde terrein aan de Karpendonkse plas met KNHS Talententeamlid Kevin Jochems op de tweede en Joy Lammers op de derde plaats.

De 2,10 meter lange Frank Schuttert mocht zich voor de tweede keer dubbel vouwen in de Mini Cooper waar hij twee jaar in mag rijden. De auto van Van Laarhoven Mini had Leopold van Asten beter gepast, maar het lukte niet als laatste barragedeelnemer. Geen feest voor VDL Groep-sponsor Wim van der Leegte en al zijn gezelschap, wel in het kamp Jos Lansink, voor wie Frank Schuttert voor rijdt.

Voor Frank Schuttert was het kassa: 19.800 euro winsom. Even daarvoor had hij op Beautiful Red (v. Casall) de Brabander Kevin Jochems op Captain Cooper (v. Namelus R) met 0,06 seconden ingehaald. De topdrie kleurde oranje dankzij de rit van Joy Lammers op Taura van de Broekkant (v. Tornado), die als best presterende amazone een ring met een diamant kreeg van Juwelier Welten. “Net een verlovingsring, nu nog een kerel!”, lacht ze. Met twee nulritten was er ook nog een topvijf positie voor Demi van Grunsven uit Erp op Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy).

Lavasteentjes
Het kostte 20.000 kilo aan lavasteentjes om de VDL Groep Grote Prijs te behoeden voor een waterballet met glijpartijen. De regen dreigde een triest einde te maken aan een schitterende editie, maar bestuurslid, ruiter én bodemspecialist Frans Wijlaars stak er met zijn team een stokje voor en zorgde dat de paarden grip hielden. “Ik heb ze elk jaar bij me in de vrachtwagen, maar nog niet nodig gehad. De lavasteentjes hebben ons concours gered”, is Wijlaars opgelucht. 

“Frans Wijlaars heeft echt heel goed werk geleverd”, complimenteert Frank Schuttert die er eerst een hard hoofd in had. “Ik was wel een beetje bang voor de bodem. Als je aan het einde van het veld zit, werkt het niet in je voordeel als er al heel veel paarden over het parcours zijn in de afzet en landing, maar de lava op de route werkte perfect. Je kan gewoon aan alles merken dat CSI Eindhoven georganiseerd wordt door paardenmensen. Wat een evenement. Elke dag heel goede sport en je voelt dat het hier in de regio leeft”, wijst Schuttert naar het publiek.

Beautiful Red voelde zich als een vis in het water op het terrein van CSI Eindhoven. “Loepzuiver sprong ze. Ik had er wel vertrouwen in voor de barrage. Ik weet dat ze van nature heel snel is. Kwestie van zelf rustig blijven. Dat leer je wel bij Jos (Lansink, red.). Kenmerk van Jos is dat hij zijn paarden ook kon laten pieken op het moment dat het moest gebeuren. Nu hopen dat ik nog even mag genieten van de merrie. Er is gelukkig geen haast met verkoop en zolang ik haar onder het zadel heb, zet ik haar in alsof het mijn eigen paard is. Het is al snel gegaan met haar negen jaar, dan kun je niet in dit tempo door blijven gaan. Zuinig op zijn.”

Uitslag VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven (,55 meter)
1. Frank Schuttert - Beautiful Red (v. Casall) 0 - 0 - 41,71 seconde
2. Kevin Jochems - Captain Cooper (v. Namelus R) 0 - 0 - 41,77 
3. Joy Lammers - Tara van de Broekkant (v. Tornado) 0 - 0- 43,14

UITSLAG VDL GROTE PRIJS EINDHOVEN

Foto Frank Schuttert met Beautiful Red © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)