JAN SCHUTTERT MET GOOD FARMING HS VIERDE IN HOOFDRUBRIEK CSI1

GP CSI2 Lastrup voor Gerco Schröder

LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj x Heartbreaker) zegevierde de Tubbergenaar in de Grote Prijs.

Schröder, die met de zege 6250 euro verdiende, klopte in de barrage de Deen Sören Pedersen, de enige die net als hij foutloos bleef, op snelheid met een verschil van 1,3 seconde. De Zweedse Denise Svensson was met Carlo M wel 1, 68 seconde sneller bij de finish dan de Twentenaar, maar kwam door een springfout niet verder dan plek drie.

Ook Jan Schuttert deed het zondag uitstekend in Lastrup. De Ommenaar werd vierde in de Grote Prijs van het CSI1 met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL). Schuttert was wel veruit de snelste van de vier barragekandidaten, maar ook de enige van het kwartet die onderweg een fout maakte.

Gerco Schröder eindigde vrijdag al verdienstelijk als vierde in de rubriek over 1,45 meter met barrage op zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky x Lux). Johannes Ehning won met C-Jay 3. Jan Schuttert werd woensdag met Good Farming vierde op een parcours over 1,30 meter.

Sjaak Sleiderink eindigde in Lastrup twee keer bij de beste tien. Donderdag werd hij achtste met de vosruin Ivan R in de rubriek over 1,40 meter op tijd voor het CSI2, zaterdag liet de Denekamper er met de bruine merrie Florence een zesde plek op volgen in de proef over 1,20 meter op tijd voor het CSI1.

Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam boekte tijdens het CSI in het Zwitserse Humlikon zijn beste prestatie op vrijdag in de rankingrubriek over 1,50 meter met barrage.

Met de tien jaar oude bruine ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) werd hij fraai derde.
Op Zwitserse bodem noteerde Dubbeldam ook nog een negende plaats in een wedstrijd over 1,30 meter met barrage net zijn  elfjarige vosruin Donjo (v. Zirocco Blue VDL).

In de afsluitende Grote Prijs slaagde Jeroen Dubbeldam er niet in een plek bij de eerste tien af te dwingen. Met Eldorado eindigde hij met twee springfouten in de middenmoot.Het hoofdnummer in Humlikon werd in 2013 gewonnen door Sjaak Sleiderink met Zhivago en een jaar later door Robert Vos met Interline.

Foto Gerco Schröder met Glock's Zaranza © Stefano Grasso/GCT

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)