MET ‘OPA’ HOLLAND VAN DE BISSCHOP NAAR SUPERIEURE ZEGE IN BELGIË

GP Bonheiden voor Remco Been 

Remco Been met Holland van de Bisschop

BONHEIDEN – Jumping Bonheiden verliep zaterdag uitstekend voor Remco Been. Hoogtepunt was de overtuigende zege van de Wierdenaar met zijn veertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker x Achill/Libero) won de Wierdenaar in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2.

Het was voor Been de tweede zege in het hoofdnummer van het Belgische concours met zijn ervaren hengst. “Opa was weer in vorm”, glunderde Remco Been na afloop. “Het liep gewoon lekker. Holland sprong echt heel goed vandaag. Snel is hij van zichzelf al, maar vandaag lukte ook gewoon weer eens alles. Als Holland de vorm van de dag heeft kun je altijd een prijsje pakken.”

Al voor de zevende keer bleek de combinatie niet te kloppen in een Grote Prijs, dit keer goed voor een bedrag van 8382 euro en een fraaie concourskist. Remco Been was veruit de snelste foutloze deelnemer in de barrage. De Belg Wilm Vermeir gaf met Hotshot bijna drie volle seconden op hem toe. Alleen de Ier Richard Howley kwam met Arlo de Brondel redelijk dicht in de buurt van de tijd van de Wierdenaar, maar hij kwam door een springfout niet verder dan de zesde plaats.

Ook keer derde en vierde
Remco Been boekte zaterdag ook nog een derde en een vierde plaats. In een veld van 61 deelnemers eindigde hij als derde op een parcours over 130/1,35 meter op tijd met de twaalfjarige bruine ruin Balou van het Molenhof Z (v.Berlin). Met de bruine ruin Jasper (v. Cidane) klasseerde hij zich als vierde in de rubriek met twee fasen voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

“Met Balou heb ik vlot gereden zonder alles te geven in een rubriek waarin veel fouten werden gemaakt. De derde prijs was leuk. Met Jasper heb ik al veel gewonnen. In Lichtenvoorde werden we tweede in onze eerste wedstrijd over 1,40 meter samen. Hij heeft veel kwaliteit en ik geloof erg in zijn mogelijkheden.”

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)