Goud voor Joey Lansink en Stef Bos

ERMELO – De nationale ponykampioenschappen in Ermelo hebben Twente zaterdag twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille opgeleverd. Joey Lansink uit Haaksbergen won met Jack zijn eerste titel en het was meteen de belangrijkste, die in de klasse ZZ. Stef Bos uit Denekamp verschalkte met Taxi ZB de concurrentie met winst in de klasse M. Femke Hesselink uit Oud Ootmarsum werd hier op 0,18 seconde tweede met Black Lady.

De andere tweede plaaten waren voor Carolien Teggeler uit De Lutte met Bon Jovi in de klasse Z en voor Ties Rothstegge uit Weerselo met Twinsy in de klasse L (AB). Joost Zwienenberg uit Markelo greep het brons in de klasse L, categorie C.
   

In klasse ZZ (categorie DE) bleven dertien combinaties foutloos in de eerste manche. Na de tweede ronde haalden daarvan negen de barrage. Joey Lansink kwam met Jack (v. Kantje’s Ronaldo) als tweede in de ring en zette een scherpe tijd neer van 32,82 seconden. Titelverdedigster Megan Laseur (Soest) moest als nummer twee bijna een seconde toegeven op Lansink. Qua leeftijd kan de vijftienjarige kampioen blijven ponyrijden, maar hij is de pony’s ontgroeid. “Jack is negen. Ik heb hem als driejarige gekregen en zelf opgeleid. De laatste tijd gaat het heel erg goed. We hebben allebei meer ervaring gekregen, maar jammer genoeg gaat nu de lengte spelen.”

Joey Lansink is al overgestapt naar de paarden. “Ik rijd jonge paarden en drie concourspaarden bij Jan Greve. Ik wil wel verder in de paarden, maar ga ook een vak leren. Ik zit op het VMBO-T.” Lansink traint bij Rob Besselink en Marika Overgoor.

De strijd in de klasse M-DE werd een herhaling van de Overijsselse kampioenschappen. Toen bleven Femke Hesselink (Oud-Ootmarsum) en de kleine vuurvreter Black Lady (v. Jasper) Stef Bos (Denekamp) en zijn E-pony Taxi ZB (v. Karandasj) eenhonderdste van een seconde voor. Toen de twaalfjarige Hesselink opnieuw de snelste was in de barrage wist Bos wat hem te doen stond. “Het barrageparcours lag ons wel, met alle wendingen en Taxi maakt niet zo snel een fout. Ik dacht: laat ik er maar voor gaan en dan hopen dat het goed komt. Het kwam goed.”

Eindelijk, want eerder was Bos met Taxi al tweede en vijfde in Ermelo.

FOTO: Joey Lansink met Jack

Meer Springen

»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)