ALBERGENAAR TWEE KEER DERDE IN RIESENBECK

Goed begin van Bas van der Aa

Bas van der Aa met E. Guriel.

RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in de Duitse plaats twee keer de derde prijs afhalen.

Met de tienjarige schimmelruin Häkkinen (v. Zirocco Blue) eindigde Van der Aa als derde in de rubriek over 1,35 meter voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elfjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald) noteerde hij eenzelfde klassering na het parcours over 1,30 meter op tijd voor het CSI1*.

Jennifer Munsterhuis legde in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden beslag op de negende positie met haar zes jaar oude vosmerrie Pebble Peach (v. Arezzo VDL).

Jeugdfestival Peelbergen 
Bij het jeugdfestival op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg reed Thijmen Vos in de eerste ronde van de landenwedstrijd voor junioren een foutloze ronde met zijn twaalfjarige bruine ruin Ive Got the Key (v. Womanizer). Nederland voert met een blanco ‘strafblad’ de ranglijst aan. 

Op een parcours op tijd over 1,40 meter op tijd werden Wesley ter Harmsel met de dertienjarige vosruin Endvot (v. Wietvot) en zijn broer Quinten met de veertien jaar oude vosruin Unicstar de Courcy (v. Kashmir van Schuttershof) respectievelijk tiende en elfde. Thijmen Vos sloot de rubriek over 1,30 meter op tijd met de twaalfjarige bruine ruin Feliek (v. Azteca VDL) als negende af.

Jesse Berkers legde met de tienjarige schimmelmerrie Aragon Happhira (v. Corland) een vlekkeloos parcours af in de eerste rit van de landenwedstrijd voor children. Faye-Luise Vos maakte een springfout met de elfjarige bruine merrie Monica LH (v. Verdi). Oranje deelt na de eerste ronde zonder strafpunten de eerste plaats met België, Duitsland en Zweden.

Meer Springen

VRAGENDER – Eric ten Cate legde zondagmiddag beslag op de derde plaats in de Grote prijs van het CSI2* Jumping De Achterhoek, waarmee het evenement... (04-12-2022)
VRAGENDER –  Op Jodie Hall McAteer stond zaterdagavond geen maat tijdens de finale van de Medium Tour van Jumping De Achterhoek. In de wedstrijd over... (04-12-2022)
SAASVELD – De 38ste editie van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup is in de hoogste klasse gewonnen door Britt Wiefferink. Ook in de winning round... (04-12-2022)
RIESENBECK - Willem Greve was zaterdag dichtbij een fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn tienjarige bruine hengst... (04-12-2022)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink en Bas Haarhuis mogen zich sinds zaterdag in elk geval een jaar lang houder van een Twente Cup noemen. Ze wonnen in... (03-12-2022)
SAASVELD – Het jubilerende De Bögelscamp, dat dit jaar haar 55-jarig bestaan viert, heeft er drie nieuwe ereleden bij. Op de finaledag van De Twentse... (03-12-2022)
VRAGENDER – Eric ten  Cate en Frank Schuttert pakten vrijdag een zege tijdens Jumping Achterhoek. Ten Cate won de rubriek over 1,40 meter op tijd,... (03-12-2022)
SAASVELD – Voor Linda Portychova liep de Grote Prijs van Saasveld vrijdag uit op een lucratief avondje. Met haar negenjarige bruine hengst Copin’s... (02-12-2022)
VRAGENDER – Vincent Geerink pakte donderdag het volle pond met zijn twaalfjarige vosruin Fifty-Fifty (VDL Zirocco Blue) in de rubriek over 1,40 meter... (01-12-2022)
SAASVELD – Stijn Roelink kan terugkijken op een zeer geslaagde dinsdag van de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. De ruiter uit Lattrop zegevierde in de... (29-11-2022)
SAASVELD – Na een onderbreking van twee jaar staat deze week in Saasveld weer de ontknoping van de strijd om de Twente Cups bij de paarden te wachten... (28-11-2022)
ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige... (20-11-2022)
MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)