AMAZONE BESTE NEDERLANDSE IN ZWAARSTE RUBRIEK OPENINGSDAG OUTDOOR WIERDEN

Geslaagde ouverture Chantal Regter

WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter.

De 31-jarige amazone bleef met haar ‘maatje’ Quilando (v. Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon, die ook al de proef over 1,35 meter had gewonnen. Hij reed de Nederlands gefokte paarden Esunja (v. Warrant) en Fireball (v. Wittinger VDL). Remco Been eindigde als derde met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van  het Molenhof (v. Berlin), Henri Stegeman reed zijn even oude bruine ruin Endeavour (v. Cantos) naar de zevende positie.

“Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit…  Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen”, geeft Chantal Regter toe. In januari reed Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Ze maakte een sterke comeback. “Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden internationaal weg bent op. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1,40 meter kunt rijden. Leerzaam en leuk. Ik vind niet dat mijn oudere paarden daarmee tekort zijn gekomen. Okay, internationaal heb je meer prijzengeld, maar ze zijn in elk geval niet uit het ritme geraakt. Ik heb voor van de zomer voor meer internationale concoursen ingeschreven.”

Al 21 jaar naar Wierden
Wierden stond in elk geval met stip in de agenda van Chantal Regter. “Ik zei vandaag nog: we rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m’n tiende bij de pony’s. Ik kom hier echt heel graag. Alles is super voor elkaar. Lekker de ruimte om te galopperen en er staat hier genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair vandaag. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. M’n groom en ik kunnen goed slapen vanavond. Maar ik houd er wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kunt starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig.”

Speciaal paard
Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Chantel Regter loopt, deed waar hij goed in is: foutloos springen. Ze wonnen de tweede prijs in de Werkgeverskring Wierden Prize met maar liefst 95 ruiters. Remco Been op Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) werd gedeeld derde, samen met de succesvolle Jonathan Dixon. Harrie Wiering volgde als vijfde op Fantasy Colada (v. Azteca VDL).

“Ja, die Quilando. Die heb ik al heel lang. Hij is aan onze stal gebonden en aan mij. Het is een heel enthousiast paard dat altijd voor je wil gaan. Hij is heel druk van zichzelf. Dat is niet wat mensen aantrekt. Maar hij gaat echt voor je door het vuur. Hij is zoals hij is, je moet hem niet teveel willen veranderen. Dat trekt mij ook wel. Als er iets speciaal aan een paard is, dan kom maar. Ik zie er altijd wel een uitdaging in. Quilando kan ik voor elke rubriek inzetten, ik heb hem zelfs in de Grote Prijs van Twente in Geesteren over 1,60 meter gereden. Als iemand hem neemt zoals hij is, dan heeft diegene er een heel fijn leerpaard aan dat regelmatig in de prijzen loopt. Diegene loopt ergens rond op de wereld, maar ze hebben elkaar nog niet ontmoet”, lacht de amazone.

Bart Haselbekke
Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgde voor de Nederlandse zeges op de openingsdag. Eerstgenoemde won op superieure wijze Van der Kolk Infra Prijs over 1,20 meter met Belladonna (v. Colandro), voor Marije Nijhof met haar achtjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Remco Been eindigde als vierde met de bruine hengst I am London Apple, voor Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z. Coen Kerbert met Goldy R en Jessie Wiefferink met Gaminka reden eveneens de top tien binen, als respectievelijk zevende en negende.

Bart Haselbekke zegevierde in de House of Sakk Prize over 1,30 meter met  zijn elfjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R), waarin Jonathan Dixon tweede werd. Steven Veldhuis werd achter Dixon tweede in de Witzand Bouwmaterialen Prize over 1,35 meter met Hoselinde (v. Campbell). De volgende drie plekken waren voor achtereenvolgens Eric ten Cate met zijn dertien jaar oude schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue), Kirsten Rikkert met haar veertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) en Remco Been met zijn negen jaar oude zwarte merrie Fitou Eurocool's Apple. Hesel Hoekstra werd als negende in de uitslag genoteerd met Cool Boy 34.

Outdoor Wierden wordt donderdag voortgezet met vier internationale rubrieken, waaronder in de avonduren de  Longines rankingrubriek over 1,45 meter.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Chantal Regter met Quilando © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)