AMAZONE BESTE NEDERLANDSE IN ZWAARSTE RUBRIEK OPENINGSDAG OUTDOOR WIERDEN

Geslaagde ouverture Chantal Regter

WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter.

De 31-jarige amazone bleef met haar ‘maatje’ Quilando (v. Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon, die ook al de proef over 1,35 meter had gewonnen. Hij reed de Nederlands gefokte paarden Esunja (v. Warrant) en Fireball (v. Wittinger VDL). Remco Been eindigde als derde met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van  het Molenhof (v. Berlin), Henri Stegeman reed zijn even oude bruine ruin Endeavour (v. Cantos) naar de zevende positie.

“Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit…  Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen”, geeft Chantal Regter toe. In januari reed Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Ze maakte een sterke comeback. “Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden internationaal weg bent op. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1,40 meter kunt rijden. Leerzaam en leuk. Ik vind niet dat mijn oudere paarden daarmee tekort zijn gekomen. Okay, internationaal heb je meer prijzengeld, maar ze zijn in elk geval niet uit het ritme geraakt. Ik heb voor van de zomer voor meer internationale concoursen ingeschreven.”

Al 21 jaar naar Wierden
Wierden stond in elk geval met stip in de agenda van Chantal Regter. “Ik zei vandaag nog: we rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m’n tiende bij de pony’s. Ik kom hier echt heel graag. Alles is super voor elkaar. Lekker de ruimte om te galopperen en er staat hier genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair vandaag. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. M’n groom en ik kunnen goed slapen vanavond. Maar ik houd er wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kunt starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig.”

Speciaal paard
Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Chantel Regter loopt, deed waar hij goed in is: foutloos springen. Ze wonnen de tweede prijs in de Werkgeverskring Wierden Prize met maar liefst 95 ruiters. Remco Been op Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) werd gedeeld derde, samen met de succesvolle Jonathan Dixon. Harrie Wiering volgde als vijfde op Fantasy Colada (v. Azteca VDL).

“Ja, die Quilando. Die heb ik al heel lang. Hij is aan onze stal gebonden en aan mij. Het is een heel enthousiast paard dat altijd voor je wil gaan. Hij is heel druk van zichzelf. Dat is niet wat mensen aantrekt. Maar hij gaat echt voor je door het vuur. Hij is zoals hij is, je moet hem niet teveel willen veranderen. Dat trekt mij ook wel. Als er iets speciaal aan een paard is, dan kom maar. Ik zie er altijd wel een uitdaging in. Quilando kan ik voor elke rubriek inzetten, ik heb hem zelfs in de Grote Prijs van Twente in Geesteren over 1,60 meter gereden. Als iemand hem neemt zoals hij is, dan heeft diegene er een heel fijn leerpaard aan dat regelmatig in de prijzen loopt. Diegene loopt ergens rond op de wereld, maar ze hebben elkaar nog niet ontmoet”, lacht de amazone.

Bart Haselbekke
Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgde voor de Nederlandse zeges op de openingsdag. Eerstgenoemde won op superieure wijze Van der Kolk Infra Prijs over 1,20 meter met Belladonna (v. Colandro), voor Marije Nijhof met haar achtjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Remco Been eindigde als vierde met de bruine hengst I am London Apple, voor Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z. Coen Kerbert met Goldy R en Jessie Wiefferink met Gaminka reden eveneens de top tien binen, als respectievelijk zevende en negende.

Bart Haselbekke zegevierde in de House of Sakk Prize over 1,30 meter met  zijn elfjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R), waarin Jonathan Dixon tweede werd. Steven Veldhuis werd achter Dixon tweede in de Witzand Bouwmaterialen Prize over 1,35 meter met Hoselinde (v. Campbell). De volgende drie plekken waren voor achtereenvolgens Eric ten Cate met zijn dertien jaar oude schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue), Kirsten Rikkert met haar veertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) en Remco Been met zijn negen jaar oude zwarte merrie Fitou Eurocool's Apple. Hesel Hoekstra werd als negende in de uitslag genoteerd met Cool Boy 34.

Outdoor Wierden wordt donderdag voortgezet met vier internationale rubrieken, waaronder in de avonduren de  Longines rankingrubriek over 1,45 meter.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Chantal Regter met Quilando © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)