AMAZONE BESTE NEDERLANDSE IN ZWAARSTE RUBRIEK OPENINGSDAG OUTDOOR WIERDEN

Geslaagde ouverture Chantal Regter

WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter.

De 31-jarige amazone bleef met haar ‘maatje’ Quilando (v. Quintender) 0,03 seconde achter op de Brit Jonathan Dixon, die ook al de proef over 1,35 meter had gewonnen. Hij reed de Nederlands gefokte paarden Esunja (v. Warrant) en Fireball (v. Wittinger VDL). Remco Been eindigde als derde met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van  het Molenhof (v. Berlin), Henri Stegeman reed zijn even oude bruine ruin Endeavour (v. Cantos) naar de zevende positie.

“Toen ik op het scorebord keek, dacht ik shit…  Die 0,03 seconde had ik wel kunnen goed maken. Ik heb onwijs lekker gereden, maar eigenlijk niet om te winnen”, geeft Chantal Regter toe. In januari reed Chantal Regter haar laatste internationale springconcours reed. Ze maakte een sterke comeback. “Ik had een hoop jonge paarden waar ik mee aan de gang ben geweest en die nu meekunnen. Je kent dat wel, thuis een hoop werk en dan is het zonde dat je met drie paarden internationaal weg bent op. Er zijn heel veel mooie landelijke concoursen waar je ook 1,40 meter kunt rijden. Leerzaam en leuk. Ik vind niet dat mijn oudere paarden daarmee tekort zijn gekomen. Okay, internationaal heb je meer prijzengeld, maar ze zijn in elk geval niet uit het ritme geraakt. Ik heb voor van de zomer voor meer internationale concoursen ingeschreven.”

Al 21 jaar naar Wierden
Wierden stond in elk geval met stip in de agenda van Chantal Regter. “Ik zei vandaag nog: we rijden alweer 21 jaar in Wierden, vanaf m’n tiende bij de pony’s. Ik kom hier echt heel graag. Alles is super voor elkaar. Lekker de ruimte om te galopperen en er staat hier genoeg te kijken voor de paarden. De paarden leren er veel van en de parcoursbouw was fair vandaag. Ik heb er vijf mee, een lekker volle dag. M’n groom en ik kunnen goed slapen vanavond. Maar ik houd er wel van. Als je moet hangen op concours en lang moet wachten tot je je volgende paard kunt starten, word ik alleen maar chagrijnig. Ik ben liever bezig.”

Speciaal paard
Quilando, die al sinds 2013 onder het zadel van Chantel Regter loopt, deed waar hij goed in is: foutloos springen. Ze wonnen de tweede prijs in de Werkgeverskring Wierden Prize met maar liefst 95 ruiters. Remco Been op Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) werd gedeeld derde, samen met de succesvolle Jonathan Dixon. Harrie Wiering volgde als vijfde op Fantasy Colada (v. Azteca VDL).

“Ja, die Quilando. Die heb ik al heel lang. Hij is aan onze stal gebonden en aan mij. Het is een heel enthousiast paard dat altijd voor je wil gaan. Hij is heel druk van zichzelf. Dat is niet wat mensen aantrekt. Maar hij gaat echt voor je door het vuur. Hij is zoals hij is, je moet hem niet teveel willen veranderen. Dat trekt mij ook wel. Als er iets speciaal aan een paard is, dan kom maar. Ik zie er altijd wel een uitdaging in. Quilando kan ik voor elke rubriek inzetten, ik heb hem zelfs in de Grote Prijs van Twente in Geesteren over 1,60 meter gereden. Als iemand hem neemt zoals hij is, dan heeft diegene er een heel fijn leerpaard aan dat regelmatig in de prijzen loopt. Diegene loopt ergens rond op de wereld, maar ze hebben elkaar nog niet ontmoet”, lacht de amazone.

Bart Haselbekke
Karlijn Stemerdink en Bart Haselbekke zorgde voor de Nederlandse zeges op de openingsdag. Eerstgenoemde won op superieure wijze Van der Kolk Infra Prijs over 1,20 meter met Belladonna (v. Colandro), voor Marije Nijhof met haar achtjarige zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Remco Been eindigde als vierde met de bruine hengst I am London Apple, voor Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z. Coen Kerbert met Goldy R en Jessie Wiefferink met Gaminka reden eveneens de top tien binen, als respectievelijk zevende en negende.

Bart Haselbekke zegevierde in de House of Sakk Prize over 1,30 meter met  zijn elfjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R), waarin Jonathan Dixon tweede werd. Steven Veldhuis werd achter Dixon tweede in de Witzand Bouwmaterialen Prize over 1,35 meter met Hoselinde (v. Campbell). De volgende drie plekken waren voor achtereenvolgens Eric ten Cate met zijn dertien jaar oude schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue), Kirsten Rikkert met haar veertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) en Remco Been met zijn negen jaar oude zwarte merrie Fitou Eurocool's Apple. Hesel Hoekstra werd als negende in de uitslag genoteerd met Cool Boy 34.

Outdoor Wierden wordt donderdag voortgezet met vier internationale rubrieken, waaronder in de avonduren de  Longines rankingrubriek over 1,45 meter.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Chantal Regter met Quilando © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)