LANG GEBLESSEERDE RUITER UIT DE LUTTE WINNAAR RANKINGPROEF BIJ CSI HOUTEN

Gert-Jan Bruggink proeft zoet van zege

HOUTEN –  Gert-Jan Bruggink proefde vrijdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens het zoet van een overwinning. In Houten won hij de rankingproef over 1,45 meter met barrage op zijn bruine ruin Floris (v. Vampire). De tweede plaats voor Julius Ehinger, sinds januari stalruiter bij Het Oosterbrook, maakte het succes compleet.  

Bruggink, lang uit de roulatie vanwege een gebroken heup, reed in de extra omloop foutloos rond in een snellere tijd dan dertien andere kandidaten voor de zege. Als negende starter bleef hij 0,16 seconde onder de chrono die Ehinger in de eerste rit liet noteren. “Ik had hem vooraf uitgelegd hoe hij de barrage moest rijden”, lacht Gert-Jan Bruggink na afloop. Ik had nooit verwacht dat ik zelf in mijn eerste internationale wedstrijd sinds tijden meteen weer zou winnen. Ook al omdat Floris al ruim een jaar geen wedstrijd heeft gelopen. Julius had me pas nog gezegd dat hij het leuk zou vinden als we een keer samen een barrage konden rijden. Het was prachtig om nu samen met hem bij de prijsuitreiking vooraan te staan.”

Alles teweeg gebracht
Op 4 januari 2019 sloeg het noodlot toe voor Gert-Jan Bruggink, toen zijn paard Viggo hem uit het zadel gooide. “Die heeft alles teweeg gebracht”, zegt hij nu. De gebroken heup wilde maar moeilijk herstellen. Ondertussen is hij al enige tijd voorzien van een kunstheup en kan hij eindelijk weer meedoen in competities van niveau. Met dezelfde Viggo rijdt hij zaterdag de Grote Prijs van het CSI1 in Houten. “Dit smaakt naar meer”, vindt Bruggink. “Het voelt goed. De ouwe zal ik wel nooit meer worden, maar ik kan wel een eind meekomen. Ik leef met de dag. Als ik geen pijn heb, is het heerlijk weer te rijden.”

Gert-Jan Bruggink met Floris op weg naar de zege. Foto © www.fototrailer.nl

Dat hij überhaupt in Houten aan start kwam, dankt hij aan echtgenote Pia-Louise Aufrecht. “Vorige week was ik met haar in Vragender om wat te oefenen en heeft zij naar Houten gebeld of ik toch nog mee mocht doen, hoewel ik nog niet had ingeschreven. Dat was goed en nu sta ik hier als winnaar. Ongelooflijk.”

Hendrik Jan Schuttert vierde
Hendrik-Jan Schuttert beslag op de vierde plaats met de negenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue). Bas van der Aa werd zesde met de opnieuw sterke tienjarige vosruin Gaen (v. Quintago), Matt Garrigan achtste met de achtjarige vosruin HHS Seattle en Rob Scherphof negende met zijn twaalf jaar oude ruin Eclipse (v. Carambole). 

Bas van der Aa legde vrijdag op de tweede dag van de eerste editie van het CSI2 Houten beslag op de vijfde plaats in de rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour.
Van der Aa moest met zijn tijd van 65,08 seconde op zijn achtjarige bruine merrie Isla Ibiza (v. Douglas) wel 5,47 seconde toegeven op de sterke winnaar Glenn Knoester met Alpicor. 

Conor Drain sloot donderdag de rubriek over 1,45 meter op tijd als negende af met zijn achtjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold). De winst was voor Dennis van den Brink met Aonia Domain, de combinatie die afgelopen weekend ook al de Grote Prijs van Vragender won.

Marjolein Heuvelmans reed vrijdag naar de derde plaats in de proef over 1,15 meter voor de Small Tour van het CSI1 met haar tienjarige donkerbruine merrie Darina S (v. Connor).

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)