FRANK SCHUTTERT SLUIT GROTE PRIJS ALS VIJFDE AF

Gerco Schröder tweede in Maastricht

MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te kunnen schrijven. Met zijn 15-jarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway x Caretino Z) moest hij alleen zijn  meerdere erkennen in de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof.

Achter Kim Emmen met Delvaux en de Ier Darragh Kenny met Balou du Reventon legde Frank Schuttert met zijn negenjarige schimmelruin Claus Dieter (v. Calrimo x Cantus) beslag op de vijfde plek. Schröder verdiende met zijn prestatie in de hoofdrubriek 20.000 euro, Schuttert moest tevreden zijn met 5.250 euro.

Kim Emmen reed als tweede van de veertig starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos bleef. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage meldde. Met startnummer 23 stelde Frank Schuttert zijn plek in de barrage veilig. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul hielden, onder wie Gerco Schröder.

Zeer tevreden
In de zinderende barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was desondanks zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met acht hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselden. Dat gaf echt mooie sport.”

Liefst 36 foutloze combinaties
Gerco Schröder sloot eerder op de dag de rubriek over 1,45 meter op tijd als zesde af met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v.Numero Uno). Frank Schuttert werd achtste met de negenjarige vosruin Benur du Rouet (v. Balou du Rouet). Liefst 36 van de 77 combinaties in deze proef hielden de lei schoon. Daaronder ook Gerben Morsink met Navarone (11), Frank Schuttert met Silbermond (12), Gert-Jan Bruggink met Coloccini (19), Willem Greve met Faro (22), Wilton Porter met Cala Lou V (23), Lucas Porter met C Hunter (26), Ben Schröder met Coup de Foudre (29) en Willem Greve met Carambole (31).

Prima slot Bart Haselbekke
Bart Haselbekke sloot een voor hem uitstekend Jumping Indoor Maastricht prima af met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de finale van de Big Tour voor het CSI1. Alleen de Belg Anthony Philippaerts bleef hem voor, maar wel met twee paarden: Insolente des dix Bonniers en All Right du Genet.

Foto Gerco Schroder met Cognac Champblanc © GCT
 

Meer Springen

MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)