WILLEM GREVE MET HIGHWAY M TN NU VIERDE IN KLASSEMENT NK SPRINGEN 

Gerben Morsink dagwinnaar in Deurne

DEURNE – Gerben Morsink liet zich vrijdag tot dagwinnaar kronen in de strijd om het Nederlands kampioenschap springen voor senioren. Met de negenjarige vosruin Carsey (v. Carthino Z x Guidam) was hij een halve seconde sneller dan nummer twee Jack Ansems met Fliere Fluiter.

“Gisteren was het begin al heel goed”, vond Gerben Morsink. “Maar door een pechfoutje op de brede oxer aan het einde van het parcours redde Caresey het net niet foutloos te blijven, misschien ook wel een beetje door onervarenheid. Vandaag hebben we eerst een beetje aanvallend gereden en de rest wat behoudender. Hij werkte super mee en sprong geweldig.”

Morsink vindt van Carsey dat hij vooral een topinstelling heeft, heel voorzichtig is en echt in het gevraagde niveau groeit. “Ik hoop dat ik hem vanaf dit seizoen wat kan wisselen met Navarone, die de kar lang genoeg in z’n eentje heeft getrokken. En als de twee achtjarigen Colina en Carina zo doorgaan, heb ik er straks misschien wel vier die dit werk aankunnen.”

Realistisch blijven
Voor de afsluitende zondag tempert een nuchtere Gerben Morsink het optimisme enigszins. “Met Navarone ga ik proberen de dagprijs te winnen. We hadden vandaag een klein communicatiefoutje en ik ben wel gemotiveerd om zondag met hem voor de zege te gaan. Met Carey wil ik gewoon rustig blijven. We hebben het goed voor elkaar, maar hij heeft nog nooit over 1,60 meter gesprongen en dat is echt een stapje hoger. Daar heb ik geen hoge verwachtingen van, je moet wel realistisch blijven.”

In het tussenklassement staat Morsink nu zevende. Willem Greve bezet daarin met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) de derde plaats nadat hij vrijdag ook derde werd in de rubriek op tijd over 1,40 meter. Met zijn tweede troef van dezelfde vader, de elfjarige bruine hengst Grandorado TN, is Greve negende.

Plekje opgeschoven
Jur Vrieling zag zijn koppositie in duigen vallen. Al vroeg in het parcours liep hij met Chabada de l' Esques tegen een weigering aan en vervolgens vielen er ook nog twee balken in het zand. Daardoor schoven Jack Ansems, Marc Houtzager, Leopold van Asten en Willem Greve een plek op in het klassement. Zij hielden wel opnieuw allemaal de lei schoon te houden in de strijd om het kampioenschap.

Uitslag tweede onderdeel NK
1. Gerben Morsink - Carsey Z (v. Caretino Z) 0/74,22 seconde
2. Jack Ansems -  Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) 0/74,71
3. Willem Greve - Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek) 0/75,60

Tussenstand NK Senioren
1. Jack Ansems - Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) 0,28 strafpunt
2. Marc Houtzager - Holy Moly (v. Verdi TN) 0,88
3. Leopold van Asten - VDL Groep Elegant Hero Z 1,1
4. Willem Greve - Hoghway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) 1,27
7. Gerben Morsink - Carsey Z (v. Caretino Z) 3,25
9. Willem Greve - Grandorado (v. Eldorado van de Zeshoek) 3,53

Zaterdag is een rustdag voor de senioren. Het kampioenschap wordt op zondag beslist over twee manches.

PROGRAMMA, STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)