IN KLASSEN ZZ EN Z BIJ MIDWEEKS SPRINGEN IN ANKERHAL SAASVELD

Geerink en Buitenhuis heersen bij SAS

SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam. Geerink won de klasse ZZ met Iglesias DV, Buitenhuis was de sterkste in de klasse Z met I’m Special Easy.

Beiden rekenden in hun rubriek gedecideerd af met de enige concurrent die net als de winnaar foutloos bleef. Geerink hield Henri Stegeman met Icarius Eickenrode royaal achter zich. Wesley Mulder, met Catoccini WM wel vierhonderdste seconde sneller door de finish dan Sander Geerink, moest genoegen nemen met de derde plek.

Buitenhuis reed meer dan zeven volle tellen weg bij naaste belager Vincent Geerink met Ilot-Blue van Wegen. Melvin Greveling noteerde met Noukie twee strafpunten wegens het overschrijden van de toegestane tijd. De vierfouters Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde en Sander Geerink met Iglesias DV, werden vierde en vijfde.

Hagenvoort en Mulder
’s Middags, met minder deelname, eiste Chris Hagenvoort met Gratia Utopia de zege voor zich op in de klasse Z en won Wesley Mulder met My Lady Carthago de klasse ZZ.

BasHaarhuis ging ’s middags aan de haal met de winst in de klasse M. Met Jaquar troefde hij ook Oona Huhdanperä met Boyco en Gerbert te Koppele met iChamp af. ’s Avonds was Noa Drogt de beste met Latitia.

Lars Schröder besliste de eerste proef voor de klasse L in zijn voordeel met Waterloo. Carolien Teggeler qwerd tweede met Ayuno en Bas Haarhuis derde met Haichico da Undra. ’s Avonds vormden Janike Lammers met A Lucky Girl, Noa Drogt met Latitia en Donny van der Veen met Cava in dezer volgorde de eerste drie.

Als een vorstin
Carolien Teggeler heerste als een vorstin in de eerste rubriek van de klasse B op stijl. Met achtereenvolgens Axwell (79,5 punt), Kensington en Ayuno (beide 69,5 waarvan de laatste met een springfout) nam ze alle drie podiumplekken voor haar rekening.

In de avonduren scoorden Kim Loman met Meyboom’s Sirocco (85) en nummer twee Liz Meenhuis met Kriggy GHM (80) nog hoger en werd Lisa Spikkert met Cornelis WN (75) als derde in de uitlag genoteerd.

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)