NEDERLAND OOK NA TWEEDE DAG NEGENDE IN LANDENWEDSTRIJD EK ROTTERDAM

Geen progressie bij springruiters

ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het klassement.

Na de eerste dag stond de formatie van bondscoach Rob Ehrens op de negende plaats en daar staat ze nog steeds.

Na de eerste dag sprak Rob Ehrens de hoop uit om de komende dagen meerdere foutloze omlopen te mogen noteren van zijn combinaties, maar dat zat er ook donderdag niet in. Frank Schuttert en Marc Houtzager lieten beiden één springfout noteren. Doron Kuipers en Maikel van der Vleuten lieten allebei drie keer een balk vallen. In het landenklassement doen de buurlanden het uitstekend. België gaat aan de leiding, Duitsland staat op de tweede plaats, Groot-Brittannië derde.

Voor de toekomst
Frank Schuttert: “Mijn paard raakte die hindernis maar heel licht, maar dat is genoeg om een plank te laten vallen. De manier waarop Lyonel D de rest van het parcours sprong, geeft heel veel vertrouwen. Het is een heel mooi gebouwd, maar lang parcours met diverse lijntjes waarin je echt een keuze moet maken. Ook naar het einde toe bleef mijn paard met heel veel kracht springen. Dat is iets waar we in de toekomst mee verder kunnen. Morgen al, maar zeker ook volgend jaar.”

Doron Kuipers kwam zeer teleurgesteld uit de ring. “Het is enorm balen, Charley voelde vooraf heel goed aan. Ik kan het ook niet goed verklaren, maar hier word ik niet vrolijk van. Toen ik het parcours liep dacht ik dat deze proef hem wel zou liggen. De lijnen stonden zo dat ik eigenlijk mooi gesloten door het parcours kon rijden. Drie fouten ben ik echt niet van hem gewend. Ik zal er alles aan doen om morgen een betere ronde af te leveren.”

Bijna gelukt
Marc Houtzager (foto) kwam als derde teamruiter de piste in. “Ik wist alleen dat Frank één springfout had, maar je rijdt toch je eigen rit en probeert gewoon altijd foutloos te blijven. Dat is bijna gelukt”. De fout die Calimero maakte verklaart Houtzager als volgt: “Misschien zat ik voor de hindernis waar we de balk op kregen net iets te veel terug met mijn bovenlichaam, maar verder sprong hij voor een tien vond ik.“

Maikel van de Vleuten betrad net als gisteren de piste als laatste voor TeamNL. “Ik had teveel spanning bij mijn paard vandaag. Ze was te gretig waardoor ik teveel te regelen had onderweg en onvoldoende aan het rijden kwam. Het ene concours is ze iets relaxter dan het andere. Hopelijk is morgen de druk er iets af en is ze iets rustiger nu ze al twee parcoursen gelopen heeft. We gaan het zeker nog een dag proberen.” (Bron KNHS)

Landenklassement EK Springen
1. België 11,07
2. Duitsland 12,22
3. Groot-Brittannië 13,41
9. Nederland  33,90

Individuele klassement
1. Ben Maher (Eng) - Explosion W 0,62 punt.
2. Steve Guerdat (Zwi) - Albfuehren’s Bianca 1,31
3. Alexis Deroubaix (Fra) - Timon d'Aure 1,40
16. Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero 7,20
23. Frank Schuttert (- Lyonel D 9,31
46. Maikel van der Vleuten - Dana Blue 17,65
47. Doron Kuipers – Charley - totaal 18,39

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)