MET JOVIAAL ES KNAP WINNAAR OVER 1,45 METER BIJ CH DE WOLDEN

Frank Schuttert snelste in Veeningen

VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van komende zondag. Met de achtjarige KWPN-hengst Joviaal Es rondde Schuttert een heel snelle barrage in 36,30 seconden af.

Geen enkele aarzeling kende de ruiter uit Ommen tijdens zijn winnende rit. Tweede werd Bas Moerings, die dichtbij kwam: 36,48 seconden. Hij reed met Jesther (v Cardento 933) in de beginfase van de barrage een erg korte wending waar de concurrenten een veel grotere bocht namen. Maar het mocht niet baten. De derde plaats ging naar de Engelsman Tim Gredley met Commissaire S.

Voor Frank Schuttert een mooie overwinning. Waar hij afgelopen zondag zichzelf met een derde plaats op Gream te kort deed, door tijdens de Grote Prijs niet alles uit de kast te halen, was daar nu geen sprake van. Voor de hand leek daarom te liggen dat Schuttert voor zijn winnende paard van vrijdag zou kiezen voor de tweede Grote Prijs van zondag. “Nee, ik heb er goed over nagedacht, maar ik rijd toch op Gream, net als afgelopen zondag. Joviaal Es is nog maar acht jaar, de Grote Prijs wordt te zwaar voor hem. Daarom kies ik voor Gream”, aldus Schuttert na de kwalificatie. Lachend voegt hij er aan toe: “En dan hoop ik zondag wel snel te gaan en niets te laten liggen.”

Mart IJland werd zesde in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen op zijn zevenjarige bruine ruin Kedgwick (v. Bamako de Muze). 

Fraaie zege Conor Drain
Conor Drain snelde vrijdag met de zevenjarige bruine merrie Clementine (v. Caretino Gold) naar de zege in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour van het CSI1*.  Wesley ter Harmsel sloot deze proef met de elf jaar oude bruine ruin Geronimo (v. Carthino Z) als tiende af. 

Drain werd ook nog tiende in een rubriek over 1,20 meter op tijd met de zevenjarige vosmerrie Covehill Ellie May. Mart IJland pakte de achtste plek mee in een proef voor jonge paarden met de zesjarige bruine merrie Lourdes.

Eric ten Cate tweede
In het Belgische Bornival deed Eric ten Cate opnieuw van zich spreken. Hij eindigde vrijdag als tweede in de rubriek over 1,35 meter op tijd met zijn negenjarige vosmerrie HorseDeals Notre Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). 

Onderste foto: Conor Drain met Clementine © Fototrailer
 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)