MET JOVIAAL ES KNAP WINNAAR OVER 1,45 METER BIJ CH DE WOLDEN

Frank Schuttert snelste in Veeningen

VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van komende zondag. Met de achtjarige KWPN-hengst Joviaal Es rondde Schuttert een heel snelle barrage in 36,30 seconden af.

Geen enkele aarzeling kende de ruiter uit Ommen tijdens zijn winnende rit. Tweede werd Bas Moerings, die dichtbij kwam: 36,48 seconden. Hij reed met Jesther (v Cardento 933) in de beginfase van de barrage een erg korte wending waar de concurrenten een veel grotere bocht namen. Maar het mocht niet baten. De derde plaats ging naar de Engelsman Tim Gredley met Commissaire S.

Voor Frank Schuttert een mooie overwinning. Waar hij afgelopen zondag zichzelf met een derde plaats op Gream te kort deed, door tijdens de Grote Prijs niet alles uit de kast te halen, was daar nu geen sprake van. Voor de hand leek daarom te liggen dat Schuttert voor zijn winnende paard van vrijdag zou kiezen voor de tweede Grote Prijs van zondag. “Nee, ik heb er goed over nagedacht, maar ik rijd toch op Gream, net als afgelopen zondag. Joviaal Es is nog maar acht jaar, de Grote Prijs wordt te zwaar voor hem. Daarom kies ik voor Gream”, aldus Schuttert na de kwalificatie. Lachend voegt hij er aan toe: “En dan hoop ik zondag wel snel te gaan en niets te laten liggen.”

Mart IJland werd zesde in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen op zijn zevenjarige bruine ruin Kedgwick (v. Bamako de Muze). 

Fraaie zege Conor Drain
Conor Drain snelde vrijdag met de zevenjarige bruine merrie Clementine (v. Caretino Gold) naar de zege in de rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour van het CSI1*.  Wesley ter Harmsel sloot deze proef met de elf jaar oude bruine ruin Geronimo (v. Carthino Z) als tiende af. 

Drain werd ook nog tiende in een rubriek over 1,20 meter op tijd met de zevenjarige vosmerrie Covehill Ellie May. Mart IJland pakte de achtste plek mee in een proef voor jonge paarden met de zesjarige bruine merrie Lourdes.

Eric ten Cate tweede
In het Belgische Bornival deed Eric ten Cate opnieuw van zich spreken. Hij eindigde vrijdag als tweede in de rubriek over 1,35 meter op tijd met zijn negenjarige vosmerrie HorseDeals Notre Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). 

Onderste foto: Conor Drain met Clementine © Fototrailer
 

Meer Springen

KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)
VALKENSWAARD – De bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN) werd woensdag in Valkenswaard gehuldigd als beste vijfjarige in de finale van de strijd... (31-08-2022)
ERMELO – De Hippiade springen voor ponyruiters heeft de Twentse deelnemers zes medailles opgeleverd. Er werd vier keer werd zilver veroverd en... (31-08-2022)
LASTRUP – Gerco Schröder sloot zondag de strijd om de Grote Prijs van het CSI2* Klein Roscharden in het Duitse Lastrup als vierde af. Met zijn... (28-08-2022)
DENEKAMP – Lars Wigger was zaterdag de grote man tijdens de zwaarste rubrieken van Euregio Outdoor Denekamp. Met Check Me 4 won de ruiter van Stal De... (28-08-2022)
ERMELO – De laatste dag van de Hippiade springen leverde vrijdag voor de regio Twente twee zilveren medailles op. Eva Oude Wolcherink en Jesse Seiger... (27-08-2022)
MÜNSTER – Voor Gerben Morsink werd meteen al de eerste rubriek van het CSI4 Münster het ‘Turnier der Sieger’. (27-08-2022)