OMMENAAR PAKT GROTE PRIJS IN OPGLABBEEK MET BEAUTIFUL RED

Frank Schuttert begint prima aan 2018

OPGLABBEEK – Zelf sprak Frank Schuttert (midden op foto) van ‘een mooi begin van het jaar’. Zijn overwinning in de Grote Prijs van het CSI** in het Sentower Park in Opglabbeek van zondag mocht er dan ook zijn. Met de vorstelijke springende en bijna negenjarige vosmerrie Beautiful Red (v. Casall x Colman) hield de Ommenaar de complete concurrentie achter zich in het hoofdnummer over 1,45/1,50 meter.

Frank Schuttert was de snelste foutloze deelnemer in een veld van vijftien deelnemers aan de barrage. “Een mooie proef met 65 starters”, vond hij er zelf van. “Ook een wedstrijd van twee sterren is niet meer zo gemakkelijk, omdat er veel goede combinaties meedoen. Opglabbeek heeft een grote hal met een prima bodem en eigenlijk liep het perfect. Vanaf de eerste meter tot het laatst kon ik goed doorrijden, ik heb niet één keer hoeven wachten. Ik denk dat, als ik nog tien keer had kunnen rijden, ik het niet sneller had kunnen doen. Ze sprong ook gewoon heel goed en uiteindelijk was het alles bij elkaar genoeg.”

Schuttert rijdt Beautiful Red, eigendom van zijn werkgever Jos Lansink en Enda Carroll van de in het Belgische Bocholt residerende Ierse handelsstal Ashford Farm, nu ongeveer een half jaar. “Ze beschikt over tal van goede kwaliteiten. Ze heeft veel vermogen en is super voorzichtig, al heeft ze daarvoor wel haar eigen manier. Ze springt heel vaak nul, maar kan op haar leeftijd nog enorm groeien.”

Frank Schuttert heeft hoge verwachtingen van 2018. “Momenteel heb ik heel goede paarden, waaronder diverse oudere. Chianti’s Champion wordt tien en van hem verwacht ik veel dit jaar. Ik hoop dat ik me in het Nederlandse A-team kan rijden. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Het jaar is in elk geval mooi begonnen, ik hoop dat het zo doorgaat.”

Gerben Morsink en Gert-Jan Bruggink
Gerben Morsink eindigde dit weekeinde met de zwartbruine hengst Navarone Z als vierde in de finale van de Medium Tour tijdens het internationale concours in Münster. De zege was voor de Duitse Jana Wargers met Afrah. Gert-Jan Bruggink reed vrijdag met de donkerbruine merrie Felicia Z (v. Marome x Corrado) naar de vijfde plaats bij de achtjarige paarden.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)