MET ACUERO STERKSTE IN TOPRUBRIEK OUTDOOR GELDERLAND OVER 1,45 METER

Fraaie zege van Annelies Vorsselmans 

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero @ DigiShots

VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen Dubbeldam reed de complete concurrentie op achterstand in de toprubriek van de dag over 1,45 meter met winning round voor het CSI3* op haar twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado).

Voor een volgepakte tribune gaf Annelies Vorsselmans een knappe barrageshow weg en won ze. Boven haar eigen verwachting. “Ik ben nooit zó snel”, lacht ze.Jeroen Dubbeldam keek vanaf de zijkant met voldoening toe. Door een schouderoperatie is hij naar alle waarschijnlijkheid nog een half jaar uit de running.  Dat betekent dat Annelies Vorsselmans wat meer paarden dan anders te rijden heeft. Toen hun Peruaanse klant Alonso Valez Prado ook nog zijn voet brak, schoven er nog meer naar haar toe, zoals het winnende paard van zaterdagavond.

‘Lekkere paarden’
“Ik heb een heel planbord volstaan met lekkere paarden die goed springen”, straalt de amazone. “Zo had ik er weinig voor internationaal concours en zo kan ik overal naar toe. Natuurlijk hoop ik dat iedereen snel revalideert, maar nu gaan we ervoor.” De extra kilometers die ze de laatste maanden in de ring maakte, zijn deels het geheim voor de winst van deze avond. “De laatste tijd gaat het best lekker en ik heb wat meer barrages gereden. Dan zit je vanzelf meer in het ritme en word je wat brutaler. Ik ben meestal van de nette rondjes, nu zat ik eens niet aan de safe side”, lacht ze.
Vijftien ruiters mochten terugkomen voor de winning round. De amazone won van Jeroen’s pupil Lucas Porter op C Hunter. Stalruiter Lars Wigger pakte een mooie elfde plek met de KWPN-hengst Investment (Kannan). 

Gooi naar topsport
Annelies Vorsselmans geniet ervan dat het team van Stal de Sjiem zo goed rijdt in Vragender, maar ook dat de paarden zich door ontwikkelen in de sport. “Natuurlijk zou ik ook wel eens een keer een gooi willen doen naar topsport, maar daar komt veel bij kijken. Voor mezelf is dat nog meer zelfvertrouwen in de ring krijgen en natuurlijk een vast paard dat de capaciteiten heeft om die hoge parcoursen te springen. Ik heb het geluk dat ik Wilandro over 1,60 meter mag rijden, die is niet te koop. Maar onze stal draait grotendeels op opleiden en in de toekomst verkopen. Als een andere ruiter er dan succes mee heeft, heb ik er vrede mee. Je moet je ook weer niet te veel blindstaren op de topsport, denk ik.”

Op slechts 0,09 seconde volgde buurman Lucas Porter met de vijftienjarige schimmelruin C Hunter (v. Cassini II, hiernaast) dus als tweede. Matt Garrigan werd achtste met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) en Frank Schuttert negende met de even oude bruine merrie Farmers Girl (v. Aragorn W.).

Broer Hendrik Jan Schuttert finishte als tweede in de rubriek met twee fasen over 1,40 meter voor het CSI3* met de dertienjarige bruine ruin Expensive (v. Unaniem). Julius Ehinger reed voor Stal Oosterbrook naar  de zesde plek met Fleur de Nuit. De plaatsen acht tot en met tien gingen naar Gerco Schröder met de negenjarige vosmerrie Indy, Willem Greve met de tienjarige bruine hengst Highway M TN en Wilton Porter met de achtjarige bruine ruin Joli.

Remco Been eindigde in de door Maikel Schennink met Glamour ES gewonnen Grote Prijs van het CSI1* als derde met de vosruin Elvanto PS. Sven Peters werd tweede in de rubriek over 1,30 meter met de dertienjarige ruin Izaro.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)