MET ACUERO STERKSTE IN TOPRUBRIEK OUTDOOR GELDERLAND OVER 1,45 METER

Fraaie zege van Annelies Vorsselmans 

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero @ DigiShots

VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen Dubbeldam reed de complete concurrentie op achterstand in de toprubriek van de dag over 1,45 meter met winning round voor het CSI3* op haar twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado).

Voor een volgepakte tribune gaf Annelies Vorsselmans een knappe barrageshow weg en won ze. Boven haar eigen verwachting. “Ik ben nooit zó snel”, lacht ze.Jeroen Dubbeldam keek vanaf de zijkant met voldoening toe. Door een schouderoperatie is hij naar alle waarschijnlijkheid nog een half jaar uit de running.  Dat betekent dat Annelies Vorsselmans wat meer paarden dan anders te rijden heeft. Toen hun Peruaanse klant Alonso Valez Prado ook nog zijn voet brak, schoven er nog meer naar haar toe, zoals het winnende paard van zaterdagavond.

‘Lekkere paarden’
“Ik heb een heel planbord volstaan met lekkere paarden die goed springen”, straalt de amazone. “Zo had ik er weinig voor internationaal concours en zo kan ik overal naar toe. Natuurlijk hoop ik dat iedereen snel revalideert, maar nu gaan we ervoor.” De extra kilometers die ze de laatste maanden in de ring maakte, zijn deels het geheim voor de winst van deze avond. “De laatste tijd gaat het best lekker en ik heb wat meer barrages gereden. Dan zit je vanzelf meer in het ritme en word je wat brutaler. Ik ben meestal van de nette rondjes, nu zat ik eens niet aan de safe side”, lacht ze.
Vijftien ruiters mochten terugkomen voor de winning round. De amazone won van Jeroen’s pupil Lucas Porter op C Hunter. Stalruiter Lars Wigger pakte een mooie elfde plek met de KWPN-hengst Investment (Kannan). 

Gooi naar topsport
Annelies Vorsselmans geniet ervan dat het team van Stal de Sjiem zo goed rijdt in Vragender, maar ook dat de paarden zich door ontwikkelen in de sport. “Natuurlijk zou ik ook wel eens een keer een gooi willen doen naar topsport, maar daar komt veel bij kijken. Voor mezelf is dat nog meer zelfvertrouwen in de ring krijgen en natuurlijk een vast paard dat de capaciteiten heeft om die hoge parcoursen te springen. Ik heb het geluk dat ik Wilandro over 1,60 meter mag rijden, die is niet te koop. Maar onze stal draait grotendeels op opleiden en in de toekomst verkopen. Als een andere ruiter er dan succes mee heeft, heb ik er vrede mee. Je moet je ook weer niet te veel blindstaren op de topsport, denk ik.”

Op slechts 0,09 seconde volgde buurman Lucas Porter met de vijftienjarige schimmelruin C Hunter (v. Cassini II, hiernaast) dus als tweede. Matt Garrigan werd achtste met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) en Frank Schuttert negende met de even oude bruine merrie Farmers Girl (v. Aragorn W.).

Broer Hendrik Jan Schuttert finishte als tweede in de rubriek met twee fasen over 1,40 meter voor het CSI3* met de dertienjarige bruine ruin Expensive (v. Unaniem). Julius Ehinger reed voor Stal Oosterbrook naar  de zesde plek met Fleur de Nuit. De plaatsen acht tot en met tien gingen naar Gerco Schröder met de negenjarige vosmerrie Indy, Willem Greve met de tienjarige bruine hengst Highway M TN en Wilton Porter met de achtjarige bruine ruin Joli.

Remco Been eindigde in de door Maikel Schennink met Glamour ES gewonnen Grote Prijs van het CSI1* als derde met de vosruin Elvanto PS. Sven Peters werd tweede in de rubriek over 1,30 meter met de dertienjarige ruin Izaro.

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)