MARKELOËR TROEFT IEDEREEN AF IN LONGINES RANKINGPROEF OVER 1,50 METER

Formidabele zege van Willem Greve

OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3 Ommen.

Met de negenjarige bruine merrie Formidable (v. Carambole) zegevierde de Markeloër in de Longines rankingproef met een voorsprong van liefst 2,74 seconde op de nummer twee, Jens van Grunsven met de vosmerrie Cika. "Toch was het zeker geen ‘jaagproef’, stelt de winnaar. “Die merrie is van nature snel, daar hoef ik niet hard voor te rijden. Ik heb gewoon geprobeerd een strakke rit te rijden en weinig meters te maken. Ze sprong goed tot het einde; heel simpel en makkelijk. Dat bleek genoeg voor de winst.”
Willem Greve is content met de negenjarige Carambole-nazaat, die hij als vijfjarige samen met Teus van de Brink aanschafte. “Het is gewoon een goede merrie. Als vijfjarige werd ze derde in Lanaken, een jaar later vierde. Vorig jaar liep ze in de tweesterren Grote Prijzen vooraan mee.”

De ruiter uit Markelo zit momenteel goed in zijn paarden voor het hogere werk. “Dat is een geluk. Daardoor kan ik Formidable, die met haar negen jaar natuurlijk nog jong is, selectief inzetten. Ze heeft niet alle concoursen gelopen, maar wel de goede. Ze was in alle proeven geplaatst, dat doet ze goed. Het is gewoon een super fijn paard, heel licht en makkelijk. Echt een modern springpaard.”

'Ervaring opdoen'
Voor de Grote Prijs van het Vechtdal zadelt Greve zondag Faro (v. Calvaro). Die kwam vrijdag ook al in actie en dit wordt zijn eerste driesterren Grote Prijs. “Ik heb er niet echt verwachtingen van. Ik ga proberen een goede rit neer te zetten en hem een goede ervaring te laten opdoen. Het resultaat is dan secundair.” Aldus Greve, die stelt dat de regio heel blij mag zijn met alle hippische activiteiten.

“Alleen de afgelopen maand al. Eerst het EK, toen twee weken De Wolden en nu CSI Ommen, dat is gewoon prachtig mooi. Als je ziet hoe de familie Schuttert ooit is begonnen met een nationaal concours hier en dat uitgebouwd heeft tot internationaal. De faciliteiten zijn super, het vraagprogramma is goed en er is een bak volk. Geen wonder: de entree is gratis en er is veel entertainment. Gisteren het puissance springen en vandaag weer de veulenveiling: het is niet alleen springen, het is echt een paardenshow. Dat vinden mensen mooi. De boel is gewoon top voor elkaar.”

In de afsluitende rubriek van zaterdag, de finale van de  Medium Tour klopte Maikel van der Vleuten met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) in het staartje van de strijd John Whitaker met Argento (v. Arko III). Frank Schuttert legde in vertrouwde omgeving beslag op de vijfde plaats met de achtjarige zwarte merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado). 

Hendrik Jan Schuttert legde op eigen terrein beslag op een nette vijfde plek met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo), direct gevolgd door Gerco Schröder met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky). Wilton Porter met Delinquent JX en Remco Been met Balou van het Molenhof waren nog aanzienlijk sneller dan Willem Greve, maar eindigden als achtste en tiende na een springfout.

Stijn Roelink
Stijn Roelink werd met de achtjarige vosmerrie Vive la Vi (v. Zandor) vijfde in de rubriek over 1,30 meter voor de Medium Tour van het CSI1. Zestien van de 31 deelnemers die in het basisparcours foutloos bleven, lukte dat ook in de extra omloop. Dat waren uit deze regio ook Sjaak Sleiderink met de elf jaar oude bruine ruin Dorus (zevende), Bas van der Aa met de achtjarige bruine merrie E.Guriel (elfde) en Marjolein Heuvelmans met haar acht jaar oude bruine merrie Darina S (twaalfde).

Bas van der Aa verzekerde zich met de negenjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) van de tweede plaats in de Small Tour over 1,20 meter. De Albergenaar hoefde alleen de Amerikaanse Sarah Rose met Encore voor te laten gaan. Marije Nijhof werd keurig derde met de acht jaar oude ruin Gangster (v. Ukato).

Foto Willem Greve met Formidable © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)