MARKELOËR TROEFT IEDEREEN AF IN LONGINES RANKINGPROEF OVER 1,50 METER

Formidabele zege van Willem Greve

OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3 Ommen.

Met de negenjarige bruine merrie Formidable (v. Carambole) zegevierde de Markeloër in de Longines rankingproef met een voorsprong van liefst 2,74 seconde op de nummer twee, Jens van Grunsven met de vosmerrie Cika. "Toch was het zeker geen ‘jaagproef’, stelt de winnaar. “Die merrie is van nature snel, daar hoef ik niet hard voor te rijden. Ik heb gewoon geprobeerd een strakke rit te rijden en weinig meters te maken. Ze sprong goed tot het einde; heel simpel en makkelijk. Dat bleek genoeg voor de winst.”
Willem Greve is content met de negenjarige Carambole-nazaat, die hij als vijfjarige samen met Teus van de Brink aanschafte. “Het is gewoon een goede merrie. Als vijfjarige werd ze derde in Lanaken, een jaar later vierde. Vorig jaar liep ze in de tweesterren Grote Prijzen vooraan mee.”

De ruiter uit Markelo zit momenteel goed in zijn paarden voor het hogere werk. “Dat is een geluk. Daardoor kan ik Formidable, die met haar negen jaar natuurlijk nog jong is, selectief inzetten. Ze heeft niet alle concoursen gelopen, maar wel de goede. Ze was in alle proeven geplaatst, dat doet ze goed. Het is gewoon een super fijn paard, heel licht en makkelijk. Echt een modern springpaard.”

'Ervaring opdoen'
Voor de Grote Prijs van het Vechtdal zadelt Greve zondag Faro (v. Calvaro). Die kwam vrijdag ook al in actie en dit wordt zijn eerste driesterren Grote Prijs. “Ik heb er niet echt verwachtingen van. Ik ga proberen een goede rit neer te zetten en hem een goede ervaring te laten opdoen. Het resultaat is dan secundair.” Aldus Greve, die stelt dat de regio heel blij mag zijn met alle hippische activiteiten.

“Alleen de afgelopen maand al. Eerst het EK, toen twee weken De Wolden en nu CSI Ommen, dat is gewoon prachtig mooi. Als je ziet hoe de familie Schuttert ooit is begonnen met een nationaal concours hier en dat uitgebouwd heeft tot internationaal. De faciliteiten zijn super, het vraagprogramma is goed en er is een bak volk. Geen wonder: de entree is gratis en er is veel entertainment. Gisteren het puissance springen en vandaag weer de veulenveiling: het is niet alleen springen, het is echt een paardenshow. Dat vinden mensen mooi. De boel is gewoon top voor elkaar.”

In de afsluitende rubriek van zaterdag, de finale van de  Medium Tour klopte Maikel van der Vleuten met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) in het staartje van de strijd John Whitaker met Argento (v. Arko III). Frank Schuttert legde in vertrouwde omgeving beslag op de vijfde plaats met de achtjarige zwarte merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado). 

Hendrik Jan Schuttert legde op eigen terrein beslag op een nette vijfde plek met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo), direct gevolgd door Gerco Schröder met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky). Wilton Porter met Delinquent JX en Remco Been met Balou van het Molenhof waren nog aanzienlijk sneller dan Willem Greve, maar eindigden als achtste en tiende na een springfout.

Stijn Roelink
Stijn Roelink werd met de achtjarige vosmerrie Vive la Vi (v. Zandor) vijfde in de rubriek over 1,30 meter voor de Medium Tour van het CSI1. Zestien van de 31 deelnemers die in het basisparcours foutloos bleven, lukte dat ook in de extra omloop. Dat waren uit deze regio ook Sjaak Sleiderink met de elf jaar oude bruine ruin Dorus (zevende), Bas van der Aa met de achtjarige bruine merrie E.Guriel (elfde) en Marjolein Heuvelmans met haar acht jaar oude bruine merrie Darina S (twaalfde).

Bas van der Aa verzekerde zich met de negenjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) van de tweede plaats in de Small Tour over 1,20 meter. De Albergenaar hoefde alleen de Amerikaanse Sarah Rose met Encore voor te laten gaan. Marije Nijhof werd keurig derde met de acht jaar oude ruin Gangster (v. Ukato).

Foto Willem Greve met Formidable © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)