MARKELOËR TROEFT IEDEREEN AF IN LONGINES RANKINGPROEF OVER 1,50 METER

Formidabele zege van Willem Greve

OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3 Ommen.

Met de negenjarige bruine merrie Formidable (v. Carambole) zegevierde de Markeloër in de Longines rankingproef met een voorsprong van liefst 2,74 seconde op de nummer twee, Jens van Grunsven met de vosmerrie Cika. "Toch was het zeker geen ‘jaagproef’, stelt de winnaar. “Die merrie is van nature snel, daar hoef ik niet hard voor te rijden. Ik heb gewoon geprobeerd een strakke rit te rijden en weinig meters te maken. Ze sprong goed tot het einde; heel simpel en makkelijk. Dat bleek genoeg voor de winst.”
Willem Greve is content met de negenjarige Carambole-nazaat, die hij als vijfjarige samen met Teus van de Brink aanschafte. “Het is gewoon een goede merrie. Als vijfjarige werd ze derde in Lanaken, een jaar later vierde. Vorig jaar liep ze in de tweesterren Grote Prijzen vooraan mee.”

De ruiter uit Markelo zit momenteel goed in zijn paarden voor het hogere werk. “Dat is een geluk. Daardoor kan ik Formidable, die met haar negen jaar natuurlijk nog jong is, selectief inzetten. Ze heeft niet alle concoursen gelopen, maar wel de goede. Ze was in alle proeven geplaatst, dat doet ze goed. Het is gewoon een super fijn paard, heel licht en makkelijk. Echt een modern springpaard.”

'Ervaring opdoen'
Voor de Grote Prijs van het Vechtdal zadelt Greve zondag Faro (v. Calvaro). Die kwam vrijdag ook al in actie en dit wordt zijn eerste driesterren Grote Prijs. “Ik heb er niet echt verwachtingen van. Ik ga proberen een goede rit neer te zetten en hem een goede ervaring te laten opdoen. Het resultaat is dan secundair.” Aldus Greve, die stelt dat de regio heel blij mag zijn met alle hippische activiteiten.

“Alleen de afgelopen maand al. Eerst het EK, toen twee weken De Wolden en nu CSI Ommen, dat is gewoon prachtig mooi. Als je ziet hoe de familie Schuttert ooit is begonnen met een nationaal concours hier en dat uitgebouwd heeft tot internationaal. De faciliteiten zijn super, het vraagprogramma is goed en er is een bak volk. Geen wonder: de entree is gratis en er is veel entertainment. Gisteren het puissance springen en vandaag weer de veulenveiling: het is niet alleen springen, het is echt een paardenshow. Dat vinden mensen mooi. De boel is gewoon top voor elkaar.”

In de afsluitende rubriek van zaterdag, de finale van de  Medium Tour klopte Maikel van der Vleuten met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) in het staartje van de strijd John Whitaker met Argento (v. Arko III). Frank Schuttert legde in vertrouwde omgeving beslag op de vijfde plaats met de achtjarige zwarte merrie Latina van het Avenhof (v. Diarado). 

Hendrik Jan Schuttert legde op eigen terrein beslag op een nette vijfde plek met de dertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo), direct gevolgd door Gerco Schröder met zijn elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky). Wilton Porter met Delinquent JX en Remco Been met Balou van het Molenhof waren nog aanzienlijk sneller dan Willem Greve, maar eindigden als achtste en tiende na een springfout.

Stijn Roelink
Stijn Roelink werd met de achtjarige vosmerrie Vive la Vi (v. Zandor) vijfde in de rubriek over 1,30 meter voor de Medium Tour van het CSI1. Zestien van de 31 deelnemers die in het basisparcours foutloos bleven, lukte dat ook in de extra omloop. Dat waren uit deze regio ook Sjaak Sleiderink met de elf jaar oude bruine ruin Dorus (zevende), Bas van der Aa met de achtjarige bruine merrie E.Guriel (elfde) en Marjolein Heuvelmans met haar acht jaar oude bruine merrie Darina S (twaalfde).

Bas van der Aa verzekerde zich met de negenjarige bruine merrie Evira’s Uno (v. Numero Uno) van de tweede plaats in de Small Tour over 1,20 meter. De Albergenaar hoefde alleen de Amerikaanse Sarah Rose met Encore voor te laten gaan. Marije Nijhof werd keurig derde met de acht jaar oude ruin Gangster (v. Ukato).

Foto Willem Greve met Formidable © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)