AMAZONE UIT WIERDEN VERRAST FAVORIETEN ALS STEVEN VELDHUIS EN PIM MULDER

Finale NI Salland voor Britt Wiefferink

MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de barrage van het parcours over 1,30 meter favorieten als Steven Veldhuis en Pim Mulder knap voor.

“Het is lang geleden dat ik zoiets heb gewonnen”, lachte de Wierdense breeduit na de eindstrijd van de klassen Z en ZZ. “Omdat Steven als een van de laatsten moest starten was het nog wel even knap spannend, maar gelukkig was hij niet zo snel als ik. Het is ook vaak genoeg andersom geweest…”

Britt Wiefferink zette met haar rit op de vlotte 14-jarige bruine merrie Apourti (v. Quinar x Columbus), die ze al vijf jaar onder het zadel heeft, als vierde starter in de extra omloop een tijd neer van 28,70 seconde. Daar konden ook Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van ’t Ruytershof) met een chrono van 29,17 seconde en Pim Mulder met Hazelhorst I (v. Cardento) met een tijd van 30,21 seconde niet aan tippen. Josta van Straaten met Jonne-S en opnieuw Steven Veldhuis maakten het eerste vijftal vol.

Al weer tijdje geleden
“Het ging heel goed”, lichtte Britt Wiefferink toe. “Ik kon meteen in een mooi tempo beginnen en dat kon ik de hele rit vasthouden. Apourti is ook gewoon een super snel paard. Met haar heb ik al heel veel gewonnen, maar zoiets als dit was toch al weer een tijdje geleden.”

Misschien ook wel omdat de jonge amazone, die als ruiter het goede voorbeeld kreeg van haar ouders Erik Wiefferink en Bernadette Nijhof, niet full-time met de paardensport bezig is. Ze volgt de studie International Business Administration aan de Universiteit Twente in Enschede, waar ze met haar laatste bachelorjaar bezig is. “De paarden doe ik er een beetje naast. Wel hoop ik dit jaar nog mooie indoorconcoursen te rijden, zoals in Wierden, Lichtenvoorde en misschien Zwolle. Ik wil nog verder studeren. Maar dit blijft mooi om te doen. Zeker met een paard als Apourti. Ze heeft een super instelling en is en blijft een winnaar.”

Alweer Frank Buitenhuis
Frank Buitenhuis boekte vrijdag in Marienheem alweer zijn derde overwinning. Dit keer was hij de sterkste in de slotrubriek van de klasse L. De Holtenaar bleef met Jessograaf Britt Schaper met Bad Boy en Zoï Snels met Hamilton rvoor.

Pim Mulder zegevierde in de klasse M met BCO Ibylle. Hilde Veenstra met Bikker K en Danny Schaper met Icole volgden als nummers twee en drie. In de klasse B met barrage ging de zege naar Laureen Veenstra met Tanesa, die ook Monica Borger met Jappe Lady en Esme Ekkelkamp met Never Know’s Jewel het nakijken gaf.

Steven Veldhuis werd uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter van het evenement, dat zaterdag wordt afgesloten met de ouverture van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Foto Britt Wiefferink met Apourti © www.fototrailer.nl

Zie ook www.nisalland.nl

Meer Springen

GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)