JONGE AMAZONE UIT WIERDEN PAKT ZEGE OVER 1,35 METER BIJ ’T OALE SPOOR

Evi Wiefferink sterk in Hellendoorn

Foto Evi Wiefferink met Iregina Elton © Fototrailer

HELLENDOORN – Evi Wiefferink trok vrijdag bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de zege naar zich toe tijdens de rubriek over 1,35 meter. Met de negenjarige schimmelmerrie Iregina Elton (v. Elton) was de jeugdige amazone uit Wierden Jochen Munsterhuis op Jaguar 0,16 seconde te snel af. Isabelle van Bommel werd derde met Hazelhorst I.

Een dag eerder ging de winst over deze hoogte naar Pim Mulder met BCO Ibylle. Rianne Nalis gaf met Just Impression maar 0,24 seconde op hem toe. Jochen Munsterhuis werd derde met Jaguar.
Voor Pim Mulder was het de tweede zege van de dag, want ook over 1,30 meter duldde hij -met Powderpuff- niemand voor zich. Maud Wiefferink finishte als tweede met Killing Girl GR en Berber Dijkman met Jetset als derde. De vierde en vijfde prijs waren voor Lars Wigger met respectievelijk Investment IB en Juwel SFN.

Frank Buitenhuis
Op Frank Buitenhuis met Guardian stond vrijdag geen maat in de proef over 1,30 meter. De Holtenaar snelde de concurrentie ver vooruit. Nummer twee Berber Dijkman gaf met Jerez-S meer dan drie seconden toe. Achter Valeria Gineva met Gladiator en Stefan Mol met Caesar VDA werd Gerco Schröder vijfde op Savarona. 

Maud Wiefferink nam met Killing Girl GR de rubriek over 1,20 van donderdag voor haar rekening. Herman Koorman met Agranta en Jennifer Munsterhuis met Pebble Beach bleven maar een fractie van een seconde bij haar achter. Jennifer Munsterhuis was vrijdag met Pebble Beach duidelijk de sterkste in de rubriek over 1,20 meter. Stefan Mol met Karina JWB en Lars Schröder met Dynamite TN bleven nog het dichtst in haar buurt.

De laatste heerste vrijdag met Dark & Bright en Dynamite TN over 1,10 meter met een eerste en een tweede plek. Maud Wiefferink was met Kan ’t Zat als derde de beste van de rest. Donderdag overdag zegevierde Jesse Berkers met Jack Blue H in deze klasse. Hij werd gevolgd door Nina Dubbeldam met Canberra. Henri Stegeman met Maserati en Rianne Nalis met Lagoloma SDO deelden de derde plek. 
Isa-Bo Caspers won de avondrubriek met Elyah. Danieke Berends bleef net als zij foutloos met Iniësta Shizzle en Marjolein Noeverman werd derde ondanks een springfout op Evitha. 

Joost Luttikhuis veroverde vrijdag van de foutloze deelnemers met Noaber van de Wolfsslenke de meeste stijlpunten(82) over 1,00 meter. Susan Wiefferink kreeg er met Eldjump du Bust 80 toebedeeld en Bas Haarhuis met Marquez 77,5. 
Met 80 stijlpunten liet Danieke Berends zich op Iniësta Shizzle het best zien op donderdagavond. Ook Kim van Dartel met My Lady D (75) en Isa-Bo Caspers met Mister Diamant (72,5) konden daar niet tegenop. 
 

Meer Springen

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
WIERDEN – Het gaat snel met Hessel Hoekstra. De 22-jarige ruiter van Stal Wiefferink in Wierden beleefde afgelopen weekend een sterk debuut in zijn... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
ERMELO – Vier Twentse ruiters mogen zich opmaken voor deelname aan het EK voor de jeugd, dat van 11 tot en met 17 juli in het Spaanse Oliva worden... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
ROTTERDAM – De 22-jarige oude Hessel Hoekstra, onlangs winnaar van de Grote Prijs van Eindhoven en tweede in de GP van Geesteren, eindigde zondag als... (26-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO – Eric ten Cate heerste vrijdag in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens de Almelose Ruiterdagen. De ruiter uit Geesteren leerde drie... (25-06-2022)
ROTTERDAM – Met een dubbele nulronde met Grandorado was Willem Greve vrijdag een van de uitblinkers in het TeamNL, dat de landenwedstrijd van het... (24-06-2022)
ROTTERDAM – Willem Greve en Hessel Hoekstra kenden donderdag een prima begin van het CHIO in Rotterdam. Beiden boekten een fraaie zege op de eerste... (23-06-2022)
ALMELO  - Wesley ter Harmsel was donderdag met Endvot EB knap de beste man in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de Almelose... (23-06-2022)
VRAGENDER – Steven Veldhuis en Remco Been waren zondag tijdens Outdoor Gelderland dichtbij de zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor... (19-06-2022)
Mart IJland reed twee foutloze manches in de landenwedstrijd bij de junioren in het Duitse Hagen met zijn tienjarige bruine Hero (v. Cantos). Maar de... (19-06-2022)
VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen... (18-06-2022)