FOUTLOZE RUITER UIT MARKELO MET HIGHWAY M TN ONBEDREIGD NATIONAAL KAMPIOEN

Eindelijk lukt het voor Willem Greve

Willem Greve in actie met Highway en onder op het podium (midden). Foto's Ashley Claus

DEURNE - “Eindelijk lukt het. Ik heb er al zo vaak dicht bij gezeten. De eerste keer op het podium en dan ook nog op de hoogste trede”, is de reactie van Willem Greve, de nieuwe kampioen van de springruiters. Met de hengst Highway TN won Greve niet alleen de titel, ook het derde onderdeel van het NK schreef hij op zijn naam.

Jack Ansems had als laatste starter de titel voor het grijpen met zijn fantastisch springende merrie Fliere Fluiter. Maar in het finaleparcours van het NK springen voor senioren maakten ze twee springfouten en zakten daarmee in het klassement naar de vijfde plaats.
Net daarvoor bleef Willem Greve foutloos met zijn gretige en fantastisch springende tienjarige hengst Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek). Greve balde zijn vuist bij het passeren van de finish omdat hij zeker was van zilver.

Het werd goud. “Ik was erop gebrand om hier te winnen”, is de eerste reactie van Greve, die als enige van alle deelnemers geen springfout maakte in de finale van het kampioenschap. “Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd. Alles valt hier op de plek. Als we op het eind van het jachtparcours op donderdag geen balk hadden gehad hadden we ook dat gewonnen en was ik zelfs op nul strafpunten blijven staan omdat we daarin het snelst waren. Highway heeft een ongelooflijke instelling en is vlijmscherp, hij wil absoluut geen hout raken. Hoe hij hier in het kampioenschap groeide, is echt abnormaal. Ik ben hier super blij mee.”
Greve won met Highway TN de titel maar was met zijn andere hengst Grandorado TN wellicht een nog grotere favoriet voor de titel. “Met hem maakte ik vrijdag twee tijdfouten. Daar was ik echt ziek van. ”Ik was vandaag een van de favorieten. Alle goede ruiters waren hier, maar misschien niet alle toppaarden. Hoe Highway TN hier vandaag sprong was fantastisch. Dan valt er wel een druk van mijn schouders. Ik wilde dit gewoon graag een keer winnen.”

Bart Bles reed een sterk kampioenschap met El Rocco en verdiende het zilver. Sanne Thijssen maakte steeds sprongen naar boven in het klassement en stond uiteindelijk op bronsmet Hi There.
Voor Jos Lansink was dit het eerste NK in zijn rol als bondscoach. “Ik ben tevreden. We hebben goede sport gezien. Top. Het is mooi om hier alle paarden over hetzelfde parcours te zien. Ook de ruiters onder druk te zien presteren is belangrijk. We hebben de komende landenwedstrijden al ingevuld met de ruiters. Daar proberen we aan vast te houden. Iedereen weet waar ze aan toe zijn. Ik heb het gevoel dat ik een goede klik heb het de ruiters.”

Willem Greve doet het na het NK naar eigen zeggen twee weken wat kalmer aan, rijdt dan in een concours het Duitse Redefin en vertegenwoordigt vervolgens TeamNL in de landenwedstrijden van Rome en Sankt Gallen.

De Twentse jeugd was minder succesvol op de slotdag van het NK. Alleen Mart IJland haalde, met de tienjarige bruine ruin Hero bij de junioren, de top tien. Hij werd negende. 

Op de foto onder wordt Willem Greve (midden) geflankeerd door Cameron en Camilla Nijhof, kleinkinderen van eigenaar Henk Nijhof van Highway.
 
UITSLAGEN CH DEURNE EN NK 


 

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)