MEESTE OUD-WINNAARS VAN PARTIJ OP TWINTIGSTE VERJAARDAG SCHRÖDER MASTERCLASS

Een weerzien met oude bekenden

TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren.

Ze is al enkele maanden druk bezig om van deze editie een hele bijzondere te maken door flink uit te pakken bij diverse rubrieken. Zo wordt het alom bekende masterspringen op dinsdag, de rubriek waar het allemaal mee begon, een weerzien met oude bekenden.

Gouden randje
Het bestuur wilde een gouden randje geven aan dit jubileumjaar. Daarom ontstond het idee om alle winnaars van de afgelopen negentien edities uit te nodigen voor het masterspringen op dinsdagavond. Pieter Jan Berkers, winnaar in 2008: “Wat een leuk idee! Al mag ik dan wel weer snel gaan trainen, want ik heb in jaren niet meer zo’n hoog parcours gesprongen.” Ook Wim Schröder, winnaar in 2012 en inmiddels bondscoach van het Japanse springteam, zal voor deze gelegenheid weer in het zadel kruipen. Omdat enkele winnaars de Schröder Masterclass meer dan eens op hun schreven -zoals Eric ten Cate, Tom Brinkman en Jesper Romp- zijn ook de nummers twee van harte uitgenodigd om revanche te nemen op hun oude ‘rivalen’ en zijn enkele gastruiters geïnviteerd. Twee nummers één uit het verleden, Ger Visser jr en de geblesseerde Gert-Jan Bruggink zijn er niet bij.

Op dit moment telt de startlijst vijftien namen: Pieter Jan Berkers, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Conor Drain, Mareille van Geel-Schröder, Sander Geerink, Willem Greve, Peter Olthof, Jesper Romp, Rob Scherphof, Rob Schipper, Ben, Gerco en Wim Schröder en Sjaak Sleiderink. De Masterclass begint om 19.00 uur.

Hippische miniarena
In de laatste week van de bouwvak wordt het centrumplein van Tubbergen traditiegetrouw weer omgetoverd tot een hippische miniarena. Het carré van Tubbergen is dan de plek waar diversiteit de boventoon voert. Verschillende takken van de hippische sport maken er hun opwachting. Van de allerkleinsten tijdens de bixie tot aan de topruiters uit de regio en de 40-plus. Maar ook de menavond op de maandagavond zit altijd vol spektakel.

Wat twintig jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Ladies Cup by Night
 Mannen en vrouwen zijn in de paardensport doorgaans volstrekt gelijkwaardig. Op sommige concoursen krijgen de vrouwen echter een eigen wedstrijd. Vorig jaar was het centrumplein van Tubbergen voor het eerst het decor voor de Ladies Cup op de zaterdagavond. Doordat de bouwvak vorig jaar laat viel en de schemer al begon in te vallen is deze wedstrijd onder kunstlicht verreden, en dat zorgde juist voor nog meer spanning en sfeer. De vrouwelijke deelnemers en het massaal toegestroomde publiek waren na afloop zo enthousiast dat ook dit jaar de Ladies Cup onder kunstlicht wordt verreden. Deze Ladies Cup heeft bovendien een eigen formule: de deelneemsters vormen teams van twee personen die om beurten in het strijdperk treden.

“Wij hebben vorig jaar reeds enkele nieuwe rubrieken toegevoegd en gaan er dit jaar alles aan doen om deze wedstrijden nog mooier, spannender en spectaculairder te laten worden. Daarnaast gaan we ook echt uitpakken met de feestavonden, want de feestjes na de wedstrijden op het terras van ’t Oale Roadhoes vervelen ons nog steeds niet”, aldus het zeer tevreden bestuurslid Jort de Wit.

De Schröder Masterclass vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 augustus op het centrumplein in Tubbergen tussen het gemeentehuis en de Sint Pancratiusbasiliek. Het volledige programma is te vinden op www.schrodermasterclass.nl  of www.facebook.com/schrodermasterclass

Bij de foto's
Boven: Willem Greve tijdens zijn ereronde na zijn overwinning met Carewitz in 2018.
Onder: Hendrik Jan Schuttert laat de champagne bruizen voor Eric ten Cate, onder meer winnaar in 2017. Foto © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)