FRANK WIEFFERINK VOOR TWEEDE KEER STERKSTE BIJ ‘GOLDEN OLDIES'

Eén keer per jaar te paard voor de zege

TUBBERGEN - Nog één keer per jaar klimt Frank Wiefferink op een paard om te proberen een wedstrijd te winnen. Dat gebeurt als in Tubbergen de Golden Oldies 40 Plus in actie komen tijdens de vierdaagse Schröder Masterclass. “Het is hartstikke mooi om daaraan mee te doen. Het is altijd een leuk groepje met ruiters en amazones van vroeger dat rijdt en het is er heel gezellig na die tijd.” Zondag pakte de Denekamper voor de tweede keer de winst bij de Golden Oldies.

“Het ging heel goed”, lachte Frank Wiefferink na de huldiging breeduit. “Na Herman Gerridzen was ik als tweede aan de beurt in de barrage en het liep fantastisch. We konden heel mooi kort en snel draaien en dat maakte het voor de anderen heel moeilijk om ons nog te kloppen.” Na zijn eerste plaats in 2013, een vijfde het jaar erop en twee tweede plekken in de beide voorgaande edities was dit keer niemand hem de baas.

Wiefferink leverde zijn prestatie met de twaalfjarige ruin Agono (v. Tolano), die voor deze ene keer Noaberkracht was gedoopt. “Om een beetje reclame te maken voor mijn werkgever”, verklapt hij.

Voor Frank Wiefferink is de Schröder Masterclass telkens een weerzien met veel oude bekenden. “Niet alleen met de springruiters uit het verleden. Ik heb ook jarenlang als teamleider op de gemeentewerf gewerkt en ken dus veel mensen in Tubbergen.”

De formule van het evenement is aan Wiefferink prima besteed. “Het is een klein ringetje midden in het dorp. Het is sowieso leuk, omdat je verder mag zolang je geen fouten maakt, maar meteen weg bent als je er een balk afspringt. Het duurt allemaal niet lang, het is spannend en leuk voor het publiek.”

Zo blijft Frank Wiefferink toch nog een beetje springruiter, als is het maar eens per jaar. Dat was vroeger wel anders toen hij in het gezelschap van toppers als Jos Lansink en Peter Geerink om de prijzen streed. Hij schopte het al eens tot een nationale titel (“In de L of M, dat weet ik niet eens meer”) en deed bijvoorbeeld in de roemruchte Twente Cup vaak van voren mee. Tegenwoordig komt hij vooral op concours als zijn talentvolle dochter Maud met onder meer Agono aan de start verschijnt.

Foto © Clemens Brughuis
 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)