OOK STERK OPTREDEN VAN NIKKI SPAAN BIJ DRESSUURWEDSTRIJDEN IN LANGEVEEN

Dubbele zege Marlous Voskamp

Marlous Voskamp-Meinders met Impact

LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts zegevierde in beide proeven van de klasse Z1 met de zevenjarige vosruin Impact (v. Dorado).

Marlous Voskamp-Meinders was met scores van 217 en 225 punten nummer twee Ilse Protsman, die op Diego 213,5 en 212 punten haalde, beide keren royaal de baas. “We hebben heel lekker gereden”, keek Marlous Voskamp terug op haar geslaagde wedstrijd in Langeveen. “Vooral in de tweede proef haalden we dikke punten. Het was, nadat we door corona acht maanden niet hadden getraind, pas de derde keer dat ik Impact mee had in de Z1 en we hebben drie keer in de prijzen gereden. Normaal houd ik paarden aan tot en met de M2 en doe ik ze daarna weg. Maar iedereen verklaarde me voor gek als ik dat met Impact ook zou doen.” 

“We hebben hem als jonge driejarige hengst gekocht en daarna laten castreren. Ik heb hem zelf opgeleid. Hij is er nog lang niet, we moeten nog finetunen, maar het is een heel fijn meewerkend paard. Een angsthaas met een heel klein hartje, maar ik kan hem goed overtuigen.” Impact doorliep onder het zadel bij Marlous Voskamp ondertussen succesvol de klassen B tot en met M2, waarbij de achtste plaats in de M2 bij het NK van 2019 een mooie opsteker betekende.

Zat van administratie
Zes jaar geleden besloot Marlous Voskamp haar loopbaan als fysiotherapeut op te geven en de overgang naar de medische paardenwereld te maken. “Ik was het vooral zat alleen maar de administratie te verzorgen richting de zorgverzekeraars. Nu heb ik het heel druk in mijn eigen praktijk, maar ben ik hele dagen met paarden bezig. Buiten mijn werk als tandarts om leid ik jonge paarden op en ook onze dochter rijdt fanatiek, heel leuk. Ik ben veel op wedstrijden, maar zie het rijden als hobby. Al dreigt die langzamerhand behoorlijk uit de hand te lopen...” 

Ina Beuving was superieur in de klasse Z2. Met haar twee paarden Ivana en Jaffado’R werd ze in beide proeven een keer eerste en eenmaal tweede. Met Ivana was ze met twee keer 221 punten zeer constant, met Jaffado‘R kreeg ze 217,5 en 228 punten toebedeeld.

Ook zeer evenwichtig was het optreden van Niki Spaan. De Hengelose won de gecombineerde klasse M1/M2 in beide rondes met Kentjil van ’t Zelfert (v. Bordeaux) met 195,5 punt en bleef in beide rondes met Kadeaux W (v. Florett As) maar een half puntje achter. Milinda Ekkel was twee keer goed voor de derde plaats met Fany (195 en 193,5).

Ook al de sterkste 
Zaterdag was Nikki Spaan ook al de sterkste gebleken in de eerste proef van de klasse L2. Met Lady Rose (v. Glamourdale) bleef ze Maud Bodde met Beaumonde (v. Johnson) precies een punt voor: 200 om 199. In Het tweede bedrijf was de volgorde omgekeerd. Nu won Bodde met 203 punten, voor Spaan met 198,5).

Joyce Jansen Smit trok met Kane Veni Vidi Vici de zege naar zich in de eerste proef van de klasse L2 op zaterdag (199), waarin Noa Dasselaar met Sakira (192) en Terana van Haren met Important (191) op afstand tweede en derde werden. Van Haren zegevierde in de tweede rit (200), voor Simone Spanjer met Hampton (197).

Kayleigh Eleveld won zaterdag beide proeven voor de klasse L1 met Finnigan (v. Feedback), met 211 en 212 punten. Sarah Matheis werd beide keren tweede met Jazz Dance (209 en 201,5) en Carmen Nijenkamp twee keer derde met Womero (200 en 198).

Gwen Verhoef was zondag niet te kloppen in de klasse L1. Met Lotus B (v. Guardian) schreef ze beide ritten op haar naam, wat haar 219,5 en 200,5 punt opleverde. In de eerste proef werd Sharon Lisser tweede met Jincelot VL (191,5), gevolgd door Colleen Swennenhuis met Gandybese (187). De laatste verbeterde zich met 197,5 in de tweede ronde, waarin ze tweede werd. Toen was de derde plek voor Kim Hesselink met Eltoro (192).

Maybrett Schreur sterk in Tolbert
Maybrett Schreur deed het vrijdag uitstekend in de rubriek voor jonge paarden in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden voor de subtop in Tolbert. De Oldenzaalse werd knap vierde in een sterk deelnemersveld met haar Duits gefokte zesjarige ruin Je suis Escolar, drie jaar geleden gekocht van Rom Vermunt.

De top drie werd gevormd door vertegenwoordigers van topstallen. Renate van Uytert werd eerste met Just Wimphof en tweede met de eveneens KWPN-goedgekeurde hengst Johnny Depp, de derde plek was voor Hans Peter Minderhout met Sykarus.

Foto Maybrett Schreur met Je Suis Escolar © NH Photo

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)