Dubbeldam magistraal in Oranje

AKEN – De Nederlandse springruiters hebben op het Europees kampioenschap in Aken in de eerste omloop van de landenwedstrijd geen enkel strafpunt toegevoegd aan de 7,98 strafpunten van de eerste dag en maken in het klassement een sprong van 5 naar 2.
Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (Weerselo) opende voor Nederland met een magistrale rit met SFN Zenith NOP. “Het liep van A tot Z. Zenith deed niets verkeerd, hij deed echt alles voor mij.” Om er aan toe te voegen: “Dit rondje was echt af.” Dubbeldam maakt in de tussenstand een sprong naar plaats 8 in de tussenstand op slechts 2,68 strafpunter achter leider Penelope Leprevost.

Gerco Schröder (Tubbergen) maakte - zoals we van hem gewend zijn – het karwei geweldig af met een superieure vlotte foutloze ronde met zijn schimmel Glock’s Cognac Champblanc. “De tijd was goed te doen vandaag. Dat moet je nooit onderschatten. Het liep van het begin af aan heel mooi. Cognac Champblanc voelde super aan.”

 “Alweer een blije coach”, zegt Rob Ehrens die nog wel even de schrik kreeg bij de rit van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN NOP toen er een balk uit de lepels viel. "Een pechfoutje oordeelde de coach achteraf. Ook Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue NOP maakten het langs de kant nog even spannend toen ze de toegestane tijd leken te overschrijden. “Zirocco Blue was in het begin van het parcours best fel en daardoor ging ik te veel ‘achteruit’ rijden. Dat mag gewoon niet meer gebeuren. Ik kreeg ook wel flink op mijn donder van Rob Ehrens. Ik word ook al een dagje ouder”, lacht Vrieling, die toch anderhalve seconde binnen de tijd bleef.

“Mijn paard sprong gewoon heel goed. Morgen komt er nog een dag en de andere landen zitten heel dicht achter ons. Morgen ga ik wel wat sneller van start.”

“Het wordt morgen nog een hele klus”, aldus succescoach Ehrens vooruitkijkend op de tweede en beslissende omloop vrijdagmiddag. “Ik ben nu een blije coach. De paarden sprongen top. Op het paard voel je hoe het echt is. Dat zie je van de kant niet zo. Ik heb vier ruiters die met veel gevoel kunnen paard rijden. Vorig jaar in Caen hadden we de beste paarden en ik vind dat we nu weer fenomenale paarden hebben.”

“Het was vandaag weer een stap meer dan de openingswedstrijd gisteren en morgen komt er nog een stap bij als de beste tien landen rijden om de medailles”, vult Dubbeldam nog aan. De tweede omloop telt ook mee voor het individuele klassement voor plaatsing voor de finale op zondag. 

Landenklassement na eerste omloop landenwedstrijd, wedstrijd op tijd
1. Frankrijk, 5,700 str.pnt.
2. Nederland, 7.820 str.pnt.
3. Duitsland, 8.400 str.pnt.
4. Groot Brittannië, 10.990 str.pnt.
5. Oekraine, 13.030 str.pnt.

Tussenstand individuele klassement EK Springen
1. Penelope Leprevost (FRA) Flora de Mariposa (v.For Pleasure), 0 str pnt
2. Ludger Beerbaum (DUI), Chiara (v.Contender), 0,75 str pnt
3. Joe Clee (GBR), Utamara d´Ecaussines (v.Diamant de Semilly), 1 str pnt
8. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 2,68 str pnt
12. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr Blue), 3,29 str pnt
13. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 3,45 str pnt
30. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 5,85 str pnt

Bron: KNHS

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)