DUO SCOORT TWEE ZEGES BIJ EUROJUMP WIERDEN

‘Dubbel’ voor Veldhuis en Van Haarst

WIERDEN – Steven Veldhuis (foto boven) en Coen van Haarst waren dinsdag tijdens Eurojump Wierden allebei goed voor twee zeges. Veldhuis zegevierde in de ochtend in de klassen M en Z, Van Haarst deed het hem ’s middags na in de klassen Z en ZZ.

Steven Veldhuis had  in de klasse Z met Hayfa-Pinacolada maar tweehonderdste seconde voorsprong op Caroline Müller met Connect. Nummer drie Abdullah al Rodan bleef met La Luna ruim vijf volle tellen achter op het ongenaakbare duo.

In de klasse M was Veldhuis wel superieur. Met Inferno had hij weinig van de concurrentie te duchten. Frank Buitenhuis volgde als nummer twee en drie met respectievelijk Gardian en Huriosa op 5,6 en 6,06 seconde van de Haaksbergenaar. Buitenhuis was met Hiriosa wel de snelste geweest in de klasse L, waarin Christian Bol met Newport Grandia L op ruim een halve seconde volgde en Sander Geerink met Amigo-Star op afstand derde werd.

Albert Nijhof zette de ochtendsessie in de klasse ZZ naar zijn hand met Gamira Musterd. Lisa Everts met Captain Morgan en Sander Geerink met Calimera bleven niet ver bij hem achter. Ook Willem Greve won een rubriek in de ochtend. Met Carewicz troefde hij Carlos de Mollinedo op Cadeautje en Ester Blekkink met It’s Easy af.

Coen van Haarst hoefde ’s middags met Gizmo niet foutloos te blijven om toch de zege in de klasse Z te kunnen opeisen. Thalia Pitzner was met eveneens een springfout op Killian goed voor plek twee. Marit Braamhaar benaderde de tijd van Coen van Haarst dicht, maar tikte met Fortalezza twee balken uit de lepels, waardoor ze met de derde stek genoegen moest nemen. Van Haarst sprong met Geldorado ook naar de winst in de ZZ.

Een klasse apart
Gerben Morsink (rechts) voorkwam dat het spannend werd in de klasse M. Met Nogalina Z was hij een klasse apart. Thalia Pitzner verwees met She can Jump Daphne van der Schaar met Iceman VDS naar de derde plaats.

In de avonduren werd er op de terreinen van De Vossenbos tot en met de klasse M gesprongen. Maiju Kultanen pakte met Wiebelei onbedreigd de zege in de klasse M, voor Marjolijn Stam met Eros M en Annet Wassink met Toronto’s Dingeshof.
Suzan Scheppink zegevierde in de klasse L met Celeste. Ook Wendy Weijenborg met Freedom Reuvekamp en Ruben Hofman met Hildegard konden haar niet verrassen.

In de klasse B op stijl gingen de overwinningen naar achtereenvolgens Marina Grondman met Ilascha V&V in de ochtend (75,5 punt), Claudette Vrugteveen met Eatirah in de middag (73,5) en Bas Bronsvoort met Easy in de avond (80).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)