DERTIENJARIGE LATTROPPER WINT IN IJSSELMUIDEN MET PAARD EN TWEE PONY’S

Drie regiotitels voor Jesse Berkers 

Jesse Berkers met Bella Donna H

LATTROP - Met liefst drie overwinningen was Jesse Berkers de afgelopen twee weekeinden in IJsselmuiden de kleine grote man van de strijd om de springtitels van de Regio Overijssel.

Het dertienjarige talent uit Lattrop won bij de paarden met Happhira H de klasse L en werd een week later gehuldigd tot kampioen in de klassen Z (DE) met Dynamite H en L (DE) met Bella Donna H. Een score om trots op te zijn. Jesse Berkers: “Dit had ik zeker niet verwacht. Eigenlijk ga ik er nooit van uit dat ik win, dan kan het ook geen teleurstelling zijn als het niet lukt.  Bij de paarden riepen ze op een gegeven moment mijn naam om en dacht ik: ‘verrek’. Het was pas ons vierde concours in de L. Happhira is een fijn paard om te rijden. Braaf en voorzichtig en door onszelf gefokt.” 

Vader Pieter-Jan Berkers verkocht de negenjarige schimmel (v. Corland) drie jaar geleden aan een klant in Indonesië, die de schimmel bij hem trainde en Stal ’t Hofstee in Lattrop als uitvalsbasis koos. De ruiter is echter door het uitbreken van het coronavirus al anderhalf jaar niet meer in Twente geweest en besloot in overleg met Berkers diens zoon Jesse er op te laten rijden.

Met Dynamite deed de oudste zoon van Pieter-Jan Berkers en Ilse Schröder al drie keer mee aan het nationaal kampioenschap in de klasse L bij de pony’s, voordat de combinatie dit jaar van start ging in de klasse Z. “Ook een super braaf paard”, vindt Jesse. “Het was niet echt een mooi rondje, maar we wonnen toch. Ik was heel blij.”

Verbazingwekkend
En die vreugde was even groot bij het binnenhalen van de titel in de klasse L voor ponyruiters. “Bella Donna heb ik nu een jaar. Ze werd eerder gereden door Mart IJland en had al ZZ gelopen. Na een paar concoursen in de B ging ze indoor al vrij snel naar de L en via de Kring ging het op de regiokampioenschappen zo verbazingwekkend goed, dat we ons plaatsten voor het NK indoor. Dat ging helaas niet door, dus ik ben heel blij dat ze nu wel weer mee mocht.”

Met als totaalresultaat dat Jesse Berkers bij de nationale titelstrijd in Ermelo op 20 en 21 augustus dus drie keer een gooi mag doen naar het nationaal kampioenschap. “Daar heb ik enorm zin in en ik hoop dat ik er veel plezier zal hebben. Natuurlijk ga ik gewoon erg mijn best doen, maar ik weet ook dat een foutje snel gemaakt is.” 

Zijn droom? “Een goede ruiter worden of het bedrijf van mijn ouders overnemen, een van de twee.” Vooral Marcus Ehning en Daniel Deusser ziet hij als voorbeelden in de sport, in Nederland beschouwt hij Willem Greve als beste ruiter, op korte afstand gevolgd door Marc Houtzager. 

Vader Pieter-Jan: “Jesse heeft een goed oog en er gevoel voor. Voor een wedstrijd kan hij wel zenuwachtig zijn, maar in de ring is hij nuchter.” De jonge ruiter zelf, die na de zomervakantie gaat studeren aan het Canisius College in Tubbergen, vult aan: “Vooral papa helpt me veel . Vaak rijden we tegelijk, zodat hij kan laten zien hoe ik het moet doen.”

Linda Klaassen
Bij de paarden veroverde Linda Klaassen in IJsselmuiden de regiotitel in de klasse ZZ met Fayenthe Arthos R (middelste foto). Ze bleef Koen Westendorp met Daily Mail en Britt ter Harmsel met Butter Flower voor. Britt Schaper werd kampioen in de klasse Z met Bad Boy. Ze was de enige die twee keer foutloos bleef. Wesley de Boer met H-Kindness, Leonie Jonkers met Invicta, Koen Westendorp met Karel Doorman en Marjolein Heuvelmans completeerden de top vijf.

De klasse M was voor Jacqueline de Wit met Dilicious. Anouk Elshof met Jikke en Eva Oude Wolcherink met Ideaal SDH werden tweede en derde. Achter Jesse Berkers met Happhira H was Rochelle Pen met Fiësta goed voor de tweede plek in de klasse L en tekende Iris Oude Ophuis met Kentucky Girl voor de derde positie. Silke Kogelman greep de titel in de klasse B met Zarelza, voor Femke Meenhuis met Lariecoeck en Jannie Nentjens met Everest.

Wesley ter Harmsel
Bij de ponyruiters heerste Wesley ter Harmsel in de klasse ZZ (DE). Met FC Twente EB (onderste foto) werd hij eerste, met Eagle EB tweede. Achter Jessie Berkers en Dynamite H pakte Roos Wevers met Zara de tweede plek in de klasse Z (DE) en Niels Elshof met Flame de derde. In categorie C was Suus Kuipers met Kuup’s Hatsikidee de sterkste, gevolgd door Cindy Kosse met KSH Mistral en Janey Ditmeyer met Rosa.

Cindy Kosse stond wel vooraan bij de prijsuitreiking van de klasse M (C), die ze won met KSH Whoopy. Hier waren Lisa Schröder met Apache en Ilse Nora Bliek met Floris goed voor de volgende ereplaatsen. Jip Ottes ging met Jax de concurrentie vooraf in categorie DE. Lieke Martens met Jophanmar en Vince Nanning met Bugatti bleven het dichtst in haar buurt.

Maurie Slager was met Breiling de naaste belager van Jesse Berkens en Bella Dona H in de klasse L (DE), waarin Kyra Snooeijer met Dongravin de derde plek opeiste. In categorie C ging Denise Korf op Chico met de zege aan de haal en werden Lauren Noltes met Bonne Femme en Kelsey Ensink met Dominique als nummers twee en drie in de uitslag genoteerd. Sanne Jansen werd met Lucky Me regiokampioene in categorie AB, gevolgd door Feline Scherphof met Binky en Amber Kiewiet met Shining Star.

Lisa Schröder sloot met McKenzy het kampioenschap in de hoogste categorie (DE) van de klasse B winnend af, met Merel Martens op Jophanmar en Phieleine Stroot op Minutka als tweede en derde. In categorie C was niemand opgewassen tegen Nické Kogelman met Dimmans Electron. Lyn Fleurke met Buddy en Lily Hasselerharm met Pinky bleven het best in haar spoor. Floor Schröder trok met Tomahawk de zege in categorie AB naar zich toe, met Feline Horn op Valentino du Vi en Nicky ten Hove met Spindlewood als belangrijkste achtervolgers.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)