Drain moet Van den Brink voor laten

VRAGENDER - Conor Drain moest zaterdagavond in de strijd om de Grote Prijs van het nieuwjaarsconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde over 1,40 meter buigen voor Dennis van den Brink. Van den Brink, in de leer bij topruiter Marcus Ehning in het Duitse Borken, zag zijn omvormingen beloond met winst. Maud Roosendaal uit Heelweg maakte een knappe comeback met twee foutloze ritten en een derde prijs met Universo (v. Celano).

Topparcoursbouwer Louis Konickx stippelde op het eerste oog geen al te lastig parcours uit, maar toch finishten slechts negen van de 53 deelnemers foutloos. Er passeerden zelfs 21 ruiters voordat Rianne Nalis de allereerste nulrit neerzette met Cendy VDP (v. Triomphe de Muze) en dat maakte het basisparcours al direct zeer spannend voor de vele toeschouwers.

De barrage verliep volgens een droomscenario met de steeds snellere tijden en slechts één vallende balk. Het verschil tussen de nummer één en zes was uiteindelijk slechts anderhalve seconde, wat veel zegt over de sterke concurrentie. Als voorlaatste starter pakte Dennis van den Brink zijn tijdwinst in het eerste gedeelte van de slotronde, waar zijn voorgangers minder strak draaiden. Daarmee verwees hij de in Twente wonende Ier Conor Drain naar de tweede plaats met Classic WM (v. Acolino).

“Echt leuk om hier te winnen. Tegenwoordig start ik vaak in Duitsland op concours en dan zien de Nederlanders je niet rijden. Het heeft ook wel lang geduurd voordat ik weer zo’n proef won”, vertelt de ruiter uit Nijkerkerveen die eind november 2014 met twee paarden naar topruiter Marcus Ehning verhuisde. “Behalve een zevenjarige nam ik deze Belledorane mee, een merrie die m’n vader nu alweer 2,5 jaar heeft. Ze ontwikkelt zich erg goed. Doordat ik in een hoger tempo moet rijden en krappere wendingen moet draaien, kijkt en denkt ze veel meer mee en is ze scherper geworden.”

Het nieuwe trainingsregime werpt nu z’n vruchten af, merkt Dennis van den Brink. “Toen ik bij Marcus Ehning kwam, waarschuwde hij me dat de resultaten een tijdlang zouden uitblijven omdat jezelf en je paarden moeten wennen aan zijn systeem van rijden. Ik heb al veel geleerd denk ik. Qua management, houding en zit, het rijden tussen de hindernissen… Al zal Marcus maandag nog wel twintig dingen zien als hem de video’s van vanavond laat zien. In elk geval wil hij dat je competitief rijdt en dat het er tegelijkertijd ook mooi uitziet”, vertelt Van den Brink. 

Nadat de topdrie met mooie statiedekens van Willie Welkamp binnenkwam voor de prijsuitreiking, volgde Peter Olthof als nummer vier met Duchesse Fortuna (v. Canturano). De in Winterswijk wonende Belg Kevin Gielen werd vijfde op Carmily (v. Heartbreaker), voor Julian Kraaij met Wings (v. Lupicor) en de eerder genoemde Rianne Nalis.

Uitslag Grote Prijs
1. Dennis van den Brink, Belledorane (Vermont), 0/0-40.14
2. Conor Drain, Classic WM (Acolino), 0/0-40.81
3. Maud Roosendaal, Universo (Celano), 0/0-41.02
4. Peter Olthof, Duchesse Fortuna (Canturano), 0/0-41.34
5. Kevin Gielen, Carmily (Heartbreaker), 0/0-41.34
6. Julian Kraaij, Wings (Lupicor), 0/0-41.62
7. Rianne Nalis, Cendy VDP (Triomphe de Muze), 0/0-42.48
8. Zoï Snels, Quality Time TN (Quantum), 0/0-43.76
9. Romy Morssinkhof,Cara Victoria (Chacco Blue), 0/4-41.0
10. Rob Schipper, Beemdgraaf (Quasimodo Z), 1

Gastheer Eric Morssinkhof reikt de PSC Lichtenvoorde Trofee uit aan Grote Prijs-winnaar Dennis van den Brink. Foto Wendy Scholten

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)