ZO VADER ZO ZOON: STEVEN EN STEF REGEREN OP EERSTE SPRINGDAG INDOOR AMBT DELDEN

De Veldhuis en Veldhuis-show

AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de klasse M, vader Steven pakte de eerste twee plaatsen in de klasse Z en zegevierde ook nog eens in de klasse ZZ.

Zo vader, zo zoon dus in De Hoffmeijer en dat zou zomaar het scenario kunnen worden van het verdere verloop van de carrières van senior en junior. De zeventienjarige Stef hoopt dit jaar zijn studie aan het VWO op Het Assink in Haaksbergen met een diploma af te ronden en is vast van plan het spoor van zijn vader te volgen en zich ook verder te bekwamen in het vak van het scouten en opleiden van jonge paarden.

Niet veel aan
“Tot mijn elfde vond ik er eerlijk gezegd niet zo veel aan”, bekent Veldhuis junior, “maar nadat ik een keer met mijn  vader was mee geweest heb ik hem gevraagd of ik een pony mocht. En daarna ben ik het steeds leuker gaan vinden. Ik wil pa graag achterna in de paardenhandel en vind het een uitdaging om een goed jong springpaard te ontdekken en dat op te leiden en bij de juiste klant te brengen. Ik denk dat ik zeker de eerste vijftien tot twintig jaar wil proberen ook in de sport verder te komen, maar ik wil me niet helemaal verliezen in het trainen van paarden en dan het risico lopen de handel te vergeten.”

In de klasse M van woensdag hoefde Stef Veldhuis naar eigen zeggen niet tot het uiterste te gaan om de winst binnen te halen. Met de achtjarige bruine ruin Hangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) legde hij beide fases foutloos en als snelste af. Don Willemsen met Orange Clover Corretja en Gerben Morsink met Colina Z moesten genoegen nemen met de tweede en de derde prijs. Stef Veldhuis: “Het liep lekker. Het was een mooi rondje, zonder dat ik serieus gas hoefde te geven. Hangelo is van zichzelf al snel en als je kort kunt rijden en kunt doorgalopperen, kun je aardig goed meedoen. Hij heeft een goed achterbeen en ik denk dat hij later hoog kan meelopen. In het begin had hij nog wel eens moeite om zichzelf te verzamelen, maar dat gaat steeds beter.”

Trotse vader
Vader Steven Veldhuis kijkt met veel plezier naar de vorderingen van zijn zoon. “Ik ben een trotse vader, inderdaad. Dit had ik zes jaar geleden echt niet gedacht. Omdat hij altijd nog liever voetbalde hebben we bewust lange tijd geen pony voor hem klaar gezet. Maar op een gegeven moment wilde hij graag met me mee om paarden te scouten en te ontdekken. Daar ben ik heel blij mee. Samen kunnen we een heel goede combinatie worden. Als ruiter zie ik het ook wel voor hem zitten. Stef heeft in elk geval de intelligentie en de wil om te slagen. Hij kan gemakkelijk afstanden vinden, daar heeft hij een goed oog voor. Zelf heb ik natuurlijk al veel ervaring met alle soorten paarden. Die handigheid kan hij alleen krijgen door zelf veel te rijden. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Een kwestie van tijd dus of zoon Stef neemt de teugels in het bedrijf van Stal Veldhuis over? Steven Veldhuis lachend: “Voorlopig vind ik het zelf nog allemaal veel te leuk. Vandaag ging het ook weer gemakkelijk. Ik heb niet overdreven hard gereden, maar wel korte wendingen gemaakt. Van bochten nemen worden paarden scherp, maar hardrijden doe ik alleen als het echt nodig is. Ik hoop dit nog wel een tijdje te doen, ik ben nog lang niet klaar.”

Steven Veldhuis bewees het eens te meer met zijn prestaties in Ambt-Delden. Met Installera Balia RS zegevierde hij in de klassen Z en met Ido W werd hij ook nog eens tweede. Sander Geeerink met Jacobus S, Frank Buitenhuis met Idrigill en Bas van den Burg met Ivar completeerden de top vijf. Ook in de klasse was er geen kruid gewassen tegen de combinatie Veldhuis met Installera Balia RS. Iris Hakvoort werd op ruim drie seconden tweede met Bordeaux Z en vierde met Hercules. Maikel Schennink eindigde als vierde met Hercules en Steven Veldhuis zelf bezette met Hoselinde ook de vijfde plek.

Foto's Stef Veldhuis met Hangelo (boven) en Steven Veldhuis met Installera Balia RS © Ashley Claus
 

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)