IN TWEEDE SELECTIEWEDSTRIJD VOOR FINALE OM DE TWENTE CUP

Claudia Morsink beste in klasse ZZ

Claudia Morsink met Cekina Z

AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de tweede wedstrijd die gold als selectie voor de finale van de strijd om de Twente Cup.

“Ze deed het mooi”, vond de amazone uit De Lutte van het optreden van de vanuit de eigen fokkerij opgeleide Cekina. “De merrie is heel fanatiek en je hebt met haar altijd het idee dat ze er gemakkelijk over springt. Ze is ook heel voorzichtig en je hoeft haar alleen maar tegen te houden in het parcours. Ze wil altijd naar voren.”

Dat de wedstrijd zonder publiek moest worden afgewerkt, vond Claudia Morsink uiteraard jammer. “Maar dan vooral voor de mensen die graag hadden willen komen om te kijken. Ik ben blij dat we in elk geval nog mogen rijden. Als het niet anders kan, dan maar zonder publiek.”

Sarah Koppelman
De amazone was op het parcours over twee fasen 1,66 seconde sneller dan Sarah Koppelman met haar eveneens negen jaar oude bruine merrie Hebe (v. C-Ingmar). De Haaksbergse doet het de laatste tijd prima met haar negenjarige, eveneens zelf gefokte merrie. “Ze gaat inderdaad makkelijk rond en erover”, vindt Koppelman. “Ze heeft veel vermogen van zichzelf en wil veel nul springen. Ze kan ook nog wel wat hoger.”

“Maar we hebben de paarden ook om ze op een gegeven moment te verkopen”, voegt ze er aan toe. “Al is het natuurlijk wel mooi om met zo eentje te rijden.”

Omdat in de toprubriek ook de resultaten van de klasse Z meeteleden, was de chrono van Claudia Morsink overigens net niet voldoende om ook overall de beste tijd te zijn. Mark van den Top ging namelijk met Colombo eerder in de middag nog 0,13 seconde rapper rond. Van den Top was 1,54 seconde sneller dan Elike Morsink, die in het klassement op handicap Sarah Koppelman nog nipt aftroefde.

De overwinning in de klasse M was voor Nikki Nijenkamp met I-Wella. Ze klopte nummer twee Rheava Siy met een marge van 0,33 seconde. Pascalle Lienesch met Hello Sunshine, Indy ten Hag met Jackpot en Tess Huttenhuis met Felix maakten het eerste vijftal vol.

Nina ter Harmsel won overtuigend de klasse L. Met Modushi reed ze ruim drie seconden of meer weg bij de concurrentie. Chantal Leusink bleef met Galobke nog het dichtst in haar buurt, achter haar was het gat nog veel ruimer. Tessa Delger werd derde met Dahlia Z, Stacey van der Kolk met Doricia en Iris Oude Ophuis vijfde met Kentucky Girl.
 

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)