JESSE BERKERS NAAR INDIVIDUELE FINALE, PRIMA SLOT FAYE LOUISE VOS

Children eindigen als vijfde bij EK

Archieffoto Faye Louis Vos.

OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers en Yoni van Santvoort plaatsten zich voor de individuele finale van zondagmiddag.

“We hebben alles gedaan wat we konden, we kunnen niet anders dan tevreden zijn”, klinkt Hoogenraat tevreden. De concurrentie was sterk, want Renske van Middendorp, Faye Louise Vos en Yoni van Santvoort zorgden ervoor dat er geen strafpunten in de tweede manche toegevoegd werden aan de acht na de eerste manche.
“We zaten er heel dichtbij”, begint Hoogenraat. “Met vier toprondjes hebben we er in de tweede manche alles aan gedaan wat we konden. We hebben het en klein beetje laten liggen in de eerste manche. Toen hadden we net een fout teveel met het team. Maar ik ben echt tevreden.”

Geweldige teamspirit
Hoogenraat, die met de junioren zilver won in de landenwedstrijd, prijst zijn pupillen. “Net als de junioren en de young riders hebben ze allemaal in de tweede manche voortreffelijk gepresteerd. Dat is toch echt te danken aan de geweldige teamspirit die er heerste. Iedereen hielp elkaar, keek naar elkaar. Het was een fantastisch week wat sfeer betreft.”

Jesse Berkers en Yoni van Santvoort rijden zondag de finale. Met vier strafpunten zijn ze zeker nog kandidaat voor een medaille. “We geven het nog zeker niet op”, klinkt Hoogenraat strijdbaar. “Yoni heeft haar paard Esprit fantastisch aan het springen. Jesse heeft hier al drie sublieme rondjes gereden. Ze hebben goed laten zien wat ze waard zijn.”

Duitsland won het goud in de landenwedstrijd met nul strafpunten op het scorebord. Frankrijk en Italië (4 strafpunten) moesten in een barrage strijden om het zilver en brons. Italië was daarin de beste. Nederland klom van de achtste plaats na de eerste manche naar de vijfde plaats dankzij een foutloos resultaat. Maar de concurrentie liet onvoldoende steken vallen voor een podiumplaats voor oranje.

Berkers en Vos
Jesse Berkers begon goed. Aragon Happhira was attent en sprong weer prachtig in de manieren. Op de insprong van de driesprong was er een lichte aanraking met de hindernis. De vier strafpunten waren voor het team van Edwin Hoogenraat het streepresultaat. Ze zetten Jesse ook achterop in het individuele klassement.

Met een schitterend gereden foutloos parcours hield Faye Louise Vos het team op een foutloos resultaat. Haar Monica sprong safe en met macht over het parcours. De jonge zus van junior Thijmen moest de acht strafpunten uit de eerste manche van de landenwedstrijd meenemen voor haar individuele resultaat. Daarmee plaatst ze zich niet voor de finale.

In de individuele strijd gaan tien combinaties met een foutloos resultaat naar de finale op zondagmiddag. Drie combinaties hebben tijdstrafpunten. Berkers en Van Santvoort delen met vier strafpunten de veertiende plaats met dertien concurrenten.

Thijmen Vos zeventiende
I’ve Got the Key van Thijmen Vos maakte pas op de een na laatste hindernis in de eerste finaleronde zijn eerste foutje van het kampioenschap bij de junioren. Daarmee viel Vos van de tiende plaats terug naar de dertiende. In de tweede ronde kwamen daar nog een spring- en een tijdfout bij waarmee ze op de zeventiende plek eindigden. Maar wat een goed kampioenschap reden ze. Dat werd al wel beloond met de zilveren teammedaille.

Nick Nanning viel op de vierde plek net buiten de medailles gevallen tijdens zijn eerste EK voor junioren. De geweldig springende Bandia maakte haar enige springfout van het Europees kampioenschap in de eerste finaleronde. Ze tikte net op de achterste balk, de oxer van de insprong van de driesprong.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)