Championat voor Mareille van Geel-Schröder

VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van Veeningen, een rubriek over 1.40 meter met barrage, was zij met haar achtjarige bruine ruin Enjoy (v. Ukato x Sam R) in de beslissende ronde de snelste van de vijf foutloze combinaties. Vier andere slaagden er niet in de lei schoon te houden op het pittige parcours.

Dat het in het basisparcours al zwaar was, bleek wel uit het aantal deelnemers dat zich voor de barrage plaatste. Van de 99 combinaties bleven er negen over, waarvan zes Nederlandse.

Hoewel ze niet helemaal tevreden was over haar barragerit, mocht Mareille van Geel-Schröder de eerste prijs in ontvangst nemen. De uit Lattrop afkomstige amazone uit Gees reed als vierde tijdens de barrage en had van de drie voorgangers alleen de Engelsman Mark Bunting foutloos zien eindigen.

Bunting ging als eerste van start in de extra rondgang,ging niet overdadig hard van start, maar reed met Bocelli (Indoctro x Lux) wel een soliede rit die zonder fouten eindigde in 36,96 seconde. Mareille van Geel-Schröder had duidelijk andere bedoelingen, want ze startte met wat meer tempo en na hindernis 3A en 3B, een dubbelsprong, draaide ze kort om snel bij de volgende hindernis te zijn. Ook daar ging ze goed over en toen ook de laatste sprongen zonder fouten werden afgewerkt, had ze maar liefst drieënhalve seconde sneller gereden dan Bunting.

Even moest ze de adem inhouden, want in de laatste rit ging de Ier Conor Swail nog snel en foutloos rond. Met E-Lady (v. Zidane) liet hij de klok op 33,92 stilstaan. Dat was te weinig voor de winst, maar genoeg voor de tweede plek. Bunting kreeg ook Henk van de Pol nog voor zich. Op Don ’t Touch it M (V. Untouchable) kwam hij uit op 34,61, waarmee hij derde werd.

Mareille van Geel-Schröder had niet gedacht dat haar tijd goed zou zijn voor de overwinning. “Ik kwam na de dubbelsprong iets verkeerd uit en moest een galopsprong extra maken. Gelukkig kwam ik de vierde hindernis goed over. Maar door dat kleine misstapje had ik niet gedacht dat mijn tijd het zou houden”, aldus de amazone na afloop. “Maar”, lachte ze, “dat doet er nu niet meer toe. De winst is binnen.”

De amazone erkende dat het basisparcours pittig was. “Niet alleen qua hindernissen, ook de tijd vond ik wat krap staan. Maar gelukkig ging alles goed voor mij. De barrage viel daarentegen weer iets milder uit.”

Derde plaatsen
Anne-Liza Makkinga eindigde als derde in de rubriek voor de Small Tour over 1,35 meter met barrage met haar twaalfjarige bruine merrie Finesse van Sappenleen (v. Heartbreaker). Madée Schuttenbeld finishte als negende met haar bruine ruin Piccolo R (v. Corlensky).
Bas van der Aa werd met zijn dertienjarige vosruin Baklou Z (v. Balougran) derde in de wedstrijd over 1,30 meter voor de Big Tour. Voor Ben Schröder was met de vosruin  Marco een tiende plek weggelegd.

Sjaak Sleiderink reed met de bruine merrie Glamour (v. Numero Uno) naar de derde prijs in de finale van de Youngster Tour voor zesjarige paarden over 1,30 meter. Bas van der Aa werd zevende met de bruine ruin Cartoon (v. Catoki).
Caroline Müller tenslotte was met de bruine ruin Numero Due (v. Numero Uno) goed voor de vijfde positie in de finale voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

Foto © Jeroen Spoolder/Spoolder Net

Meer Springen

SAMORIN - Jeroen Dubbeldam weet weer wat winnen is met zijn topper SFN Zenith (v. Rash x Fuego du Prelet). De wereldkampioen uit Weerselo reed met de... (04-09-2017)
ERMELO – Steven Veldhuis beleefde een prachtige zaterdag tijdens de nationale kampioenschappen springen voor landelijke ruiters in Ermelo. Als... (03-09-2017)
ROOSENDAAL – Bibi van Ooijen overtrof zondag naar eigen zeggen zichzelf in de ‘kleine’ Grote Prijs van Den Goubergh in het Brabantse Roosendaal. Met... (30-08-2017)
TUBBERGEN – Met een schreeuw van vreugde vloog Eric ten Cate dinsdagavond in de barrage van de Schröder Masterclass over de zesde en laatste... (22-08-2017)
TUBBERGEN - Nog één keer per jaar klimt Frank Wiefferink op een paard om te proberen een wedstrijd te winnen. Dat gebeurt als in Tubbergen de Golden... (20-08-2017)
Een muur van steeds hoger opgestapelde blokken met een enorme breedte pronkte zaterdagavond prominent in de springarena op het Centrumplein van... (20-08-2017)
TUBBERGEN - Ze hebben veel gemeen, Tom Brinkman en Jesper Romp. Beiden reden ze bijvoorbeeld voor de BWG Stables, waar ze vanaf het eerste uur de... (19-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
OMMEN - De voorbereiding op het Europees kampioenschap over twee weken is voor Marc Houtzager (foto) geslaagd. Hij won met Sterrehof’s Calimero de... (06-08-2017)
OMMEN - Peder Fredericson, de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, gaf zaterdagavond op CSI Ommen een demonstratie... (06-08-2017)
OMMEN – Willem Greve was vrijdagavond dicht bij de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI Ommen. Met zijn dertienjarige... (04-08-2017)
OMMEN - Hendrik Jan Schuttert zag donderdag op zijn eigen concours CSI Ommen de winst aan zich voorbij gaan in de rubriek over 1,35 meter met barrage... (04-08-2017)
OMMEN – Naomy Bonvanie zorgde dinsdag voor een mooie afsluiting van de eerste dag van het CSI Ommen. Ze zegevierde met Corona BB (v. Canturo) in de... (02-08-2017)
HICKSTEAD – Berco Schroder was vrijdag met Glock’s Cognac Champblanc NOP niet in beste doen, maar de Nederlandse springruiters eindigden desondanks... (29-07-2017)
Bij de rechtbank in Almelo dient dinsdag 1 augustus een kort geding, waarin Hemmelhorst Equestrian Center aan de 5e Hemmelhorst in Borne een... (26-07-2017)
OMMEN - Het deelnemersveld van CSI Ommen (1 tot en met 6 augustus) is bekend en wie een blik op de lijst werpt, mag een onvergetelijke editie... (25-07-2017)
KNOKKE – Willem Greve heeft zaterdag in Knokke de Grote Prijs van het CSI3 over 1,55 meter op zijn naam geschreven. Met zijn dertienjarige bruine... (23-07-2017)
GEESTEREN - Joop van Dijk werd zondag in de pauze van de strijd om de Grote Prijs van Twente in het zonnetje gezet. De 74-jarige Wierdenaar nam na... (12-07-2017)