Championat voor Mareille van Geel-Schröder

VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van Veeningen, een rubriek over 1.40 meter met barrage, was zij met haar achtjarige bruine ruin Enjoy (v. Ukato x Sam R) in de beslissende ronde de snelste van de vijf foutloze combinaties. Vier andere slaagden er niet in de lei schoon te houden op het pittige parcours.

Dat het in het basisparcours al zwaar was, bleek wel uit het aantal deelnemers dat zich voor de barrage plaatste. Van de 99 combinaties bleven er negen over, waarvan zes Nederlandse.

Hoewel ze niet helemaal tevreden was over haar barragerit, mocht Mareille van Geel-Schröder de eerste prijs in ontvangst nemen. De uit Lattrop afkomstige amazone uit Gees reed als vierde tijdens de barrage en had van de drie voorgangers alleen de Engelsman Mark Bunting foutloos zien eindigen.

Bunting ging als eerste van start in de extra rondgang,ging niet overdadig hard van start, maar reed met Bocelli (Indoctro x Lux) wel een soliede rit die zonder fouten eindigde in 36,96 seconde. Mareille van Geel-Schröder had duidelijk andere bedoelingen, want ze startte met wat meer tempo en na hindernis 3A en 3B, een dubbelsprong, draaide ze kort om snel bij de volgende hindernis te zijn. Ook daar ging ze goed over en toen ook de laatste sprongen zonder fouten werden afgewerkt, had ze maar liefst drieënhalve seconde sneller gereden dan Bunting.

Even moest ze de adem inhouden, want in de laatste rit ging de Ier Conor Swail nog snel en foutloos rond. Met E-Lady (v. Zidane) liet hij de klok op 33,92 stilstaan. Dat was te weinig voor de winst, maar genoeg voor de tweede plek. Bunting kreeg ook Henk van de Pol nog voor zich. Op Don ’t Touch it M (V. Untouchable) kwam hij uit op 34,61, waarmee hij derde werd.

Mareille van Geel-Schröder had niet gedacht dat haar tijd goed zou zijn voor de overwinning. “Ik kwam na de dubbelsprong iets verkeerd uit en moest een galopsprong extra maken. Gelukkig kwam ik de vierde hindernis goed over. Maar door dat kleine misstapje had ik niet gedacht dat mijn tijd het zou houden”, aldus de amazone na afloop. “Maar”, lachte ze, “dat doet er nu niet meer toe. De winst is binnen.”

De amazone erkende dat het basisparcours pittig was. “Niet alleen qua hindernissen, ook de tijd vond ik wat krap staan. Maar gelukkig ging alles goed voor mij. De barrage viel daarentegen weer iets milder uit.”

Derde plaatsen
Anne-Liza Makkinga eindigde als derde in de rubriek voor de Small Tour over 1,35 meter met barrage met haar twaalfjarige bruine merrie Finesse van Sappenleen (v. Heartbreaker). Madée Schuttenbeld finishte als negende met haar bruine ruin Piccolo R (v. Corlensky).
Bas van der Aa werd met zijn dertienjarige vosruin Baklou Z (v. Balougran) derde in de wedstrijd over 1,30 meter voor de Big Tour. Voor Ben Schröder was met de vosruin  Marco een tiende plek weggelegd.

Sjaak Sleiderink reed met de bruine merrie Glamour (v. Numero Uno) naar de derde prijs in de finale van de Youngster Tour voor zesjarige paarden over 1,30 meter. Bas van der Aa werd zevende met de bruine ruin Cartoon (v. Catoki).
Caroline Müller tenslotte was met de bruine ruin Numero Due (v. Numero Uno) goed voor de vijfde positie in de finale voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

Foto © Jeroen Spoolder/Spoolder Net

Meer Springen

WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen... (19-05-2018)
WIERDEN – Conor Drain (rechts) was vrijdag het stralende middelpunt van een gezellig Twents feestje. De al sinds 2010 in Nederland vertoevende Ier,... (18-05-2018)
WIERDEN – De top drie bleef donderdagavond net buiten bereik van thuisrijder Remco Been (hiernaast) tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van... (17-05-2018)
WIERDEN – Nuri Dijks ontpopte zich woensdag tot beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de eerste dag van Outdoor Wierden. De in Gronau... (16-05-2018)
WIERDEN - Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in... (15-05-2018)
EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van... (13-05-2018)
DENEKAMP – Sjaak Sleiderink begint voor zichzelf. Na zijn afscheid van de BWG Stables van de broers Schröder twijfelde hij even over het voortzetten... (09-05-2018)
MIERLO – Frank Schuttert had uiteindelijk het laatste woord. In de strijd om de nationale titel in Mierlo leek de Ommenaar zondag kansloos voor het... (29-04-2018)
MIERLO – Willem Greve greep zaterdagmiddag net naast de overwinning in de Grote Prijs van Mierlo. Met zijn achtjarige bruine merrie Formidable (v.... (28-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink sloot het nationaal kampioenschap bij de young riders met Faithfull als negende af. De amazone uit De Lutte eindigde op de... (28-04-2018)
MIERLO – Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste... (27-04-2018)
MIERLO – Emiel Richter herstelde zich vrijdag prima van een matige eerste dag bij het NK springen voor young riders in Mierlo. De Enschedeër eindigde... (27-04-2018)
MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid,... (26-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink is het NK voor young riders in Mierlo behoorlijk begonnen. Met haar paard Faithfull eindigde de amazone uit De Lutte als... (26-04-2018)
WIERDEN – Natalia Majchrowicz vierde dinsdag een mooie overwinning in de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter tijdens de... (25-04-2018)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (22-04-2018)
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (22-04-2018)
ERMELO – Het Nederlands kampioenschap voor springruiters, dat volgende week van 26 tot en met 29 april plaatsvindt in Mierlo, is een belangrijk... (20-04-2018)
ALBERGEN – Als Wesley Mulder ooit besluit zijn loopbaan als ruiter op te geven, wacht hem wellicht een mooie carrière in de ‘Bunny Hop’.  Mulder het... (16-04-2018)
GEESTEREN – Een mooier afscheid als wedstrijdruiter voor BWG Stables kon Sjaak Sleiderink zich zondag niet wensen. In zijn laatste Grote Prijs in... (15-04-2018)