Championat voor Mareille van Geel-Schröder

VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van Veeningen, een rubriek over 1.40 meter met barrage, was zij met haar achtjarige bruine ruin Enjoy (v. Ukato x Sam R) in de beslissende ronde de snelste van de vijf foutloze combinaties. Vier andere slaagden er niet in de lei schoon te houden op het pittige parcours.

Dat het in het basisparcours al zwaar was, bleek wel uit het aantal deelnemers dat zich voor de barrage plaatste. Van de 99 combinaties bleven er negen over, waarvan zes Nederlandse.

Hoewel ze niet helemaal tevreden was over haar barragerit, mocht Mareille van Geel-Schröder de eerste prijs in ontvangst nemen. De uit Lattrop afkomstige amazone uit Gees reed als vierde tijdens de barrage en had van de drie voorgangers alleen de Engelsman Mark Bunting foutloos zien eindigen.

Bunting ging als eerste van start in de extra rondgang,ging niet overdadig hard van start, maar reed met Bocelli (Indoctro x Lux) wel een soliede rit die zonder fouten eindigde in 36,96 seconde. Mareille van Geel-Schröder had duidelijk andere bedoelingen, want ze startte met wat meer tempo en na hindernis 3A en 3B, een dubbelsprong, draaide ze kort om snel bij de volgende hindernis te zijn. Ook daar ging ze goed over en toen ook de laatste sprongen zonder fouten werden afgewerkt, had ze maar liefst drieënhalve seconde sneller gereden dan Bunting.

Even moest ze de adem inhouden, want in de laatste rit ging de Ier Conor Swail nog snel en foutloos rond. Met E-Lady (v. Zidane) liet hij de klok op 33,92 stilstaan. Dat was te weinig voor de winst, maar genoeg voor de tweede plek. Bunting kreeg ook Henk van de Pol nog voor zich. Op Don ’t Touch it M (V. Untouchable) kwam hij uit op 34,61, waarmee hij derde werd.

Mareille van Geel-Schröder had niet gedacht dat haar tijd goed zou zijn voor de overwinning. “Ik kwam na de dubbelsprong iets verkeerd uit en moest een galopsprong extra maken. Gelukkig kwam ik de vierde hindernis goed over. Maar door dat kleine misstapje had ik niet gedacht dat mijn tijd het zou houden”, aldus de amazone na afloop. “Maar”, lachte ze, “dat doet er nu niet meer toe. De winst is binnen.”

De amazone erkende dat het basisparcours pittig was. “Niet alleen qua hindernissen, ook de tijd vond ik wat krap staan. Maar gelukkig ging alles goed voor mij. De barrage viel daarentegen weer iets milder uit.”

Derde plaatsen
Anne-Liza Makkinga eindigde als derde in de rubriek voor de Small Tour over 1,35 meter met barrage met haar twaalfjarige bruine merrie Finesse van Sappenleen (v. Heartbreaker). Madée Schuttenbeld finishte als negende met haar bruine ruin Piccolo R (v. Corlensky).
Bas van der Aa werd met zijn dertienjarige vosruin Baklou Z (v. Balougran) derde in de wedstrijd over 1,30 meter voor de Big Tour. Voor Ben Schröder was met de vosruin  Marco een tiende plek weggelegd.

Sjaak Sleiderink reed met de bruine merrie Glamour (v. Numero Uno) naar de derde prijs in de finale van de Youngster Tour voor zesjarige paarden over 1,30 meter. Bas van der Aa werd zevende met de bruine ruin Cartoon (v. Catoki).
Caroline Müller tenslotte was met de bruine ruin Numero Due (v. Numero Uno) goed voor de vijfde positie in de finale voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

Foto © Jeroen Spoolder/Spoolder Net

Meer Springen

SAASVELD – Na een winning round die veel liefhebbers van de paardensport nog lang zal heugen, heeft Bas van der Aa met Davinci de 35ste editie van de... (11-11-2017)
SAASVELD – Chantal Vos ging zaterdagavond met de Twente Cup aan de haal in de zwaarste categorie voor ponyruiters. De zestienjarige M-amazone van de... (11-11-2017)
SAASVELD – De Twente Cup in de klasse M werd zaterdagavond overtuigend gewonnen door Linda Klaassen en Hidiene. De amazone van St. Joris was bijna 1,... (11-11-2017)
De FIOD heeft woensdag in het kader  van een strafrechtelijk onderzoek een 44-jarige springruiter uit Wierden als verdachte aangehouden. Ook zijn... (09-11-2017)
Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ze een derde Z-paard zou laten beginnen aan de derde en laatste tweede selectie- wedstrijd voor de... (08-11-2017)
OLDENBURG – Slechts driehonderdste seconde scheidde Gert-Jan Bruggink zondag van de overwinning in de Grote Prijs van het CSI3 in Oldenburg. Met zijn... (05-11-2017)
WIERDEN – Willem Greve ontpopte zich zaterdag tot dé man van Indoor Wierden. Nadat hij vrijdag al op imposante wijze de finale van de Medium Tour op... (04-11-2017)
WIERDEN - Willem Greve besliste vrijdagavond tijdens Indoor Wierden de finale van de Medium Tour over 1,40 meter in zijn voordeel met de zevenjarige... (04-11-2017)
WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De... (03-11-2017)
WIERDEN - Remco Been was vorig jaar de winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden en voor hem is het vanzelfsprekend dat hij er dit jaar weer bij... (01-11-2017)
SAINT-LÔ  - Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag in het Franse Saint-Lô in de Grote Prijs van een internationale springwedstrijd op drie sterrenniveau... (30-10-2017)
DENEKAMP - Na eerder al eens met Zarah en Take it Easy als winnaar te zijn gehuldigd, was Sjaak Sleiderink met Esmee afgelopen week in eigen omgeving... (30-10-2017)
SAASVELD – Nuri Dijks (foto) was zaterdag de gevierde man in de klasse Z tijdens Indoor Saasveld. Met Addison (v. Berlin) ging hij nummer twee... (18-10-2017)
OPGLABBEEK – Willem Greve en Sjaak Sleiderink haalden zondag hoofdprijzen weg in het Belgische Opglabbeek hoofdprijzen. Greve won de Grote Prijs over... (16-10-2017)
MICHALOWICE – Sander Geerink beleefde een waar feestweekend in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar sloot het evenement af met een keurige... (16-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - “Dat ging echt hard hè?”, lacht Remco Been. “Richting de laatste hindernis dacht ik: ‘Als dit lukt, lukt alles’.” In rengalop en met... (07-10-2017)
MARIENHEEM - CSI Salland werd vrijdagavond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won de Nijwa Groep... (07-10-2017)
GELSELAAR/GEESTEREN – De Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic is de nieuwe eigenaar van de zesjarige bruine merrie Grande Dinie (v. Eldorado van... (06-10-2017)