Championat voor Mareille van Geel-Schröder

VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van Veeningen, een rubriek over 1.40 meter met barrage, was zij met haar achtjarige bruine ruin Enjoy (v. Ukato x Sam R) in de beslissende ronde de snelste van de vijf foutloze combinaties. Vier andere slaagden er niet in de lei schoon te houden op het pittige parcours.

Dat het in het basisparcours al zwaar was, bleek wel uit het aantal deelnemers dat zich voor de barrage plaatste. Van de 99 combinaties bleven er negen over, waarvan zes Nederlandse.

Hoewel ze niet helemaal tevreden was over haar barragerit, mocht Mareille van Geel-Schröder de eerste prijs in ontvangst nemen. De uit Lattrop afkomstige amazone uit Gees reed als vierde tijdens de barrage en had van de drie voorgangers alleen de Engelsman Mark Bunting foutloos zien eindigen.

Bunting ging als eerste van start in de extra rondgang,ging niet overdadig hard van start, maar reed met Bocelli (Indoctro x Lux) wel een soliede rit die zonder fouten eindigde in 36,96 seconde. Mareille van Geel-Schröder had duidelijk andere bedoelingen, want ze startte met wat meer tempo en na hindernis 3A en 3B, een dubbelsprong, draaide ze kort om snel bij de volgende hindernis te zijn. Ook daar ging ze goed over en toen ook de laatste sprongen zonder fouten werden afgewerkt, had ze maar liefst drieënhalve seconde sneller gereden dan Bunting.

Even moest ze de adem inhouden, want in de laatste rit ging de Ier Conor Swail nog snel en foutloos rond. Met E-Lady (v. Zidane) liet hij de klok op 33,92 stilstaan. Dat was te weinig voor de winst, maar genoeg voor de tweede plek. Bunting kreeg ook Henk van de Pol nog voor zich. Op Don ’t Touch it M (V. Untouchable) kwam hij uit op 34,61, waarmee hij derde werd.

Mareille van Geel-Schröder had niet gedacht dat haar tijd goed zou zijn voor de overwinning. “Ik kwam na de dubbelsprong iets verkeerd uit en moest een galopsprong extra maken. Gelukkig kwam ik de vierde hindernis goed over. Maar door dat kleine misstapje had ik niet gedacht dat mijn tijd het zou houden”, aldus de amazone na afloop. “Maar”, lachte ze, “dat doet er nu niet meer toe. De winst is binnen.”

De amazone erkende dat het basisparcours pittig was. “Niet alleen qua hindernissen, ook de tijd vond ik wat krap staan. Maar gelukkig ging alles goed voor mij. De barrage viel daarentegen weer iets milder uit.”

Derde plaatsen
Anne-Liza Makkinga eindigde als derde in de rubriek voor de Small Tour over 1,35 meter met barrage met haar twaalfjarige bruine merrie Finesse van Sappenleen (v. Heartbreaker). Madée Schuttenbeld finishte als negende met haar bruine ruin Piccolo R (v. Corlensky).
Bas van der Aa werd met zijn dertienjarige vosruin Baklou Z (v. Balougran) derde in de wedstrijd over 1,30 meter voor de Big Tour. Voor Ben Schröder was met de vosruin  Marco een tiende plek weggelegd.

Sjaak Sleiderink reed met de bruine merrie Glamour (v. Numero Uno) naar de derde prijs in de finale van de Youngster Tour voor zesjarige paarden over 1,30 meter. Bas van der Aa werd zevende met de bruine ruin Cartoon (v. Catoki).
Caroline Müller tenslotte was met de bruine ruin Numero Due (v. Numero Uno) goed voor de vijfde positie in de finale voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

Foto © Jeroen Spoolder/Spoolder Net

Meer Springen

OPGLABBEEK – Zelf sprak Frank Schuttert (midden op foto) van ‘een mooi begin van het jaar’. Zijn overwinning in de Grote Prijs van het CSI** in het... (15-01-2018)
SAASVELD – De laatste springtitels van de Kring Twente werden zondag veroverd door Noëlle in het Veld (foto) en Enola Mulder. Noelle in het Veld werd... (14-01-2018)
DRACHTEN – Annelies Vorsselmans tekende zondag voor een mooi slotakkoord tijdens een voor haar geslaagd Indoor Drachten. Als zestiende en laatste... (14-01-2018)
DRACHTEN – Vincent Geerink (foto boven) en Lisa Everts (onder) maakten zaterdagmiddag indruk in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens Indoor... (14-01-2018)
DRACHTEN – Indoor Drachten beleefde vrijdag een Twents dagje. Conor Drain (foto boven) zette op imposante wijze de belangrijkste rubriek over 1,45... (13-01-2018)
DRACHTEN – Madée Schuttenbeld staat met Vayrenta bijna garant voor een hoge klassering. De bijna zestienjarige bruine merrie (v. Haarlem x Zeoliet)... (12-01-2018)
SAASVELD – Gert-Jan Bruggink demonstreerde donderdag op ondubbelzinnige wijze zijn kwaliteiten tijdens de titelstrijd van Kring Twente. In de... (12-01-2018)
VRAGENDER – Elike Morsink stapte zaterdag tevreden van haar paard Dakina II na de Grote Prijs van Nieuwjaarsjumping Lichtenvoorde. De combinatie uit... (10-01-2018)
ZUIDBROEK – Jan Schuttert (foto) eindigde zaterdag fraai als derde in de finale van de Small Tour tijdens het internationale concours CSI** Indoor... (07-01-2018)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder heeft vrijdag tijdens het internationale indoorconcours in Zuidbroek de rubriek over 1,40 meter met barrage voor het CSI... (06-01-2018)
SALZBURG – Gerco Schröder is met Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) na een lange periode van afwezigheid terug aan de top. De combinatie... (10-12-2017)
VRAGENDER - Slechts ééntiende seconde bleef Hendrik Jan Schuttert zondag in Vragender verwijderd van de overwinning in de Grote Prijs, waarmee... (03-12-2017)
VRAGENDER – De tweede dag van de tweede week van Jumping De Achterhoek leverde vrijdag Twentse zeges op voor Conor Drain en Madée Schuttenbeld. Drain... (02-12-2017)
WEERSELO - Jeroen Dubbeldam kan blijven beschikken over zijn toppaard Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Het Springpaarden Fonds Nederland II... (02-12-2017)
VRAGENDER - Lisa Everts heeft zich tijdens Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee... (26-11-2017)
LICHTENVOORDE - Het beste resultaat van een regionale vertegenwoordiger tijdens Jumping de Achterhoek kwam vrijdag op naam van Sven Peters. De jonge... (25-11-2017)
Lisa Everts vertolkte donderdag de hoofdrol op de openingsdag van Jumping de Achterhoek. De 21-jarige amazone uit Enschede won bij de ruiters onder... (24-11-2017)
SAASVELD – Na een winning round die veel liefhebbers van de paardensport nog lang zal heugen, heeft Bas van der Aa met Davinci de 35ste editie van de... (11-11-2017)
SAASVELD – Chantal Vos ging zaterdagavond met de Twente Cup aan de haal in de zwaarste categorie voor ponyruiters. De zestienjarige M-amazone van de... (11-11-2017)
SAASVELD – De Twente Cup in de klasse M werd zaterdagavond overtuigend gewonnen door Linda Klaassen en Hidiene. De amazone van St. Joris was bijna 1,... (11-11-2017)