NEDERLANDERS DOEN HET PRIMA IN RIESENBECK

Bruggink, Drain en Schröder op dreef

RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink, Conor Drain en Gerco Schröder deden de afgelopen dagen prima mee om de prijzen tijdens het CSI in het Duitse Riesenbeck. 

Bruggink sloot het evenement zaterdag af met een zesde plaats in de Grote Prijs met zijn achtjarige bruine ruin That’s Mie Z (v. That’s Life). Conor Drain eindigde als tiende met de negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) in de door de Duitser Hans-Thorben Rüder met Dakota gewonnen hoofdrubriek over 1,45 meter met barrage.
 
Gerco Schröder werd met de achtjarige Glock’s Briljant Berlin (v. Berlin) tweede in de finale van de Small Tour, een wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen. Conor Drain legde met de elfjarige bruine ruin Dialetto (v. Diarade) beslag op de vierde plek en Gert-Jan Bruggink volgde hem als vijfde met de acht jaar oude bruine ruin Kasilias Eas SHO Z (v. Kannan). Bruggink werd ook vijfde in de proef over 1,30 meter op tijd met de zevenjarige bruine hengst Clear Heart (v. Clarimo).

In de finale van Medium Tour over 1,35 meter met twee fasen finishte Conor Drain als vijfde met de tienjarige voshengst Cristo (v. Celllestial) als vijfde. Eenzelfde klassering boekte hij in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met de zeven jaar oude vosmerrie Covehill Ellie May (v. Emerald).

Le Touquet
Remco Been reed zaterdag tijdens het concours van Le Touquet in Parijs met de achtjarige bruine ruin Jasper in de rubriek over 1,40 meter met barrage naar een derde plek. Vrijdag was hij met hetzelfde paard al achtste geworden in een proef over 1,35 meter op tijd.

Frank Schuttert bezette in de Grote Prijs van Le Touquet de negende positie met zijn elfjarige bruine ruin Gream (v. Verdi TN). Broer Hendrik Jan werd donderdag met de bruine hengst Good Farming HS achtste in een wedstrijd over 1,45 meter op tijd.

Faye Louise Vos blinkt uit
In het Duitse Lamprechtshausen deed Faye-Louise Vos van zich spreken tijdens wedstrijden voor de jeugd. De amazone uit Wierden won zondag bij de children op superieure wijze de proef over 1,15 meter met haar zestien jaar oude bruine hengst Calgary 56 (v. Carinjo). Met de elfjarige bruine merrie Monica LH was ze met een dubbele nulronde uitblinkster bij Nederland in de strijd om de Nations Cup, waarin TeamNL desondanks trevreden moest zijn met de zesde plaats. Ook met Monica LH eindigde ze twee keer als vierde op parcoursen over 1,25 meter op tijd.

Haar broer Thijmen ontpopte zich met Ive Got the Key als tweede man bij de junioren van TeamNL in de strijd om de Nations Cup, die achter de winnende Belgen een tweede plaats opleverde.

Wesley en Quinten ter Harmsel eindigden vrijdag met respectievelijk Geronimo en Unicstar de Courcy als vijfde en zesde in de kwalificatierubriek voor de Grote Prijs voor junioren over 1,35 meter op tijd.

Meer Springen

TUBBERGEN – Steven Veldhuis had zaterdagavond het laatste woord in de Huiskes-Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen. De Haaksbergenaar was de laatste... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar... (02-07-2022)
TUBBERGEN - Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de... (01-07-2022)
WIERDEN – Het gaat snel met Hessel Hoekstra. De 22-jarige ruiter van Stal Wiefferink in Wierden beleefde afgelopen weekend een sterk debuut in zijn... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij de BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader... (30-06-2022)
TUBBERGEN - Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op... (30-06-2022)
TUBBERGEN – Het zag er woensdagavond lang naar uit dat Bas van der Aa de rubriek over 1,30 meter direct op tijd tijdens Jumping Schröder Tubbergen op... (29-06-2022)
ERMELO – Vier Twentse ruiters mogen zich opmaken voor deelname aan het EK voor de jeugd, dat van 11 tot en met 17 juli in het Spaanse Oliva worden... (29-06-2022)
TUBBERGEN - Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te... (29-06-2022)
Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn... (28-06-2022)
TUBBERGEN - De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie... (28-06-2022)
ROTTERDAM – De 22-jarige oude Hessel Hoekstra, onlangs winnaar van de Grote Prijs van Eindhoven en tweede in de GP van Geesteren, eindigde zondag als... (26-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO – Eric ten Cate heerste vrijdag in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens de Almelose Ruiterdagen. De ruiter uit Geesteren leerde drie... (25-06-2022)
ROTTERDAM – Met een dubbele nulronde met Grandorado was Willem Greve vrijdag een van de uitblinkers in het TeamNL, dat de landenwedstrijd van het... (24-06-2022)
ROTTERDAM – Willem Greve en Hessel Hoekstra kenden donderdag een prima begin van het CHIO in Rotterdam. Beiden boekten een fraaie zege op de eerste... (23-06-2022)
ALMELO  - Wesley ter Harmsel was donderdag met Endvot EB knap de beste man in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de Almelose... (23-06-2022)
VRAGENDER – Steven Veldhuis en Remco Been waren zondag tijdens Outdoor Gelderland dichtbij de zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor... (19-06-2022)
Mart IJland reed twee foutloze manches in de landenwedstrijd bij de junioren in het Duitse Hagen met zijn tienjarige bruine Hero (v. Cantos). Maar de... (19-06-2022)
VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen... (18-06-2022)