Brons voor Merle Tasche in Ermelo

ERMELO - Merle Tasche (foto) heeft op de slotdag van de Hippiade in Ermelo brons veroverd in de klasse ZZ. Met haar merrie La Toya 44 (v. Lecoucou) maakte ze zaterdag geen fouten meer en klom ze van de zevende naar de derde plaats met 4,24 strafpunten. De Tubbergse hoefde in Ermelo alleen de nieuwe kampioene Carolien van de Plasse met So Lovely (1,91 strafpunt) en Marcel de Boer met Uloubet du Pomme (4,00) voor te laten gaan. Kirsten Rikkert eindigde met Ugano als tiende in de titelstrijd. 

Merle Tasche, die haar paarden op stal heeft staan bij BWG Stables van de broers Wim, Ben en Gerco Schröder en door eerstgenoemde wordt gecoacht, was zichtbaar verheugd met haar derde plek. De pas zeventien jaar geworden juniore uit Tubbergen zou al blij zijn geweest met een plaats bij de eerste tien. "Ook na de eerste dag had ik niet meer verwacht op het podium te komen. Ik stond toen zevende. Na de derde ronde was ik vijfde en door een tweede nulronde kwam ik zelfs op de derde plaats terecht. Het was mooi. La Toya is een superfijn paard en met haar acht jaar kan ik nog een tijdje plezier van haar hebben."

De regionale vertegenwoordigers hebben zich tijdens de nationale titelstrijd van de KNHS in Ermelo in de andere klassen niet in de strijd om de ereplaatsen kunnen mengen. De hoogste positie was nog voor Edwin Achterhuis, die in de klasse M zesde werd met Balouska. Evelien Walkot (foto) eindigde met Ausi B als zevende in de klasse L. Anouk Winkel scoorde met Volvo's Vieu een negende positie in de klasse Z.Voor Frank Schuttert en Colorado HS (veertiende) was de Hippiade na drie omlopen in de klasse Z voorbij. Gerben Morsink moest met Carsey al een ronde eerder als achttiende afhaken. De titel was voor Dennis van den Brink met Ultra.

Leon Oude Hendriksman kwam met Charlie na eeen springfout op de twintigste plek uit in de klasse M, die werd gewonnen door Maureen Donder en Zubantos.

Noortje Backhuijs bleef ook in de finale van de klasse L foutloos met Wichita V, maar kwam desondanmks niet verder dan plaats veertien.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)