ALBERGENAAR STERKSTE IN KLASSE Z EN ZZ, GP HELLENDOORN VOOR JELMER HOEKSTRA

Bas van der Aa weer grote man

HELLENDOORN – Bas van der Aa was weer eens de grote man. Bij het Lenteconcours in Hellendoorn ontpopte de Albergenaar zich in de fraai gerenoveerde manege ’t Oale Spoor als overtuigende winnaar van zowel de klasse Z als de klasse ZZ. Met Davinci (v. Arpeggio) mocht hij zich laten huldigen na de klasse Z, waarin liefst 68 combinaties een gooi naar de prijzen deden. Van der Aa stuurde Cartoon HL (v. Catoki) in een veld met 32 starters naar een onbedreigde zege in de klasse ZZ.

“Cartoon is echt een paard voor de toekomst”, vindt Bas van der Aa van de pas zevenjarige bruine ruin van eigenaar Henk Luijerink waarmee hij de klasse ZZ naar zijn hand zette. “De merrie Davinci is tien en heb ik in de Z eigenlijk een beetje als training gereden. Ze kan echter echt kort wenden en achteraf hoorde ik tot mijn verrassing dat ik nog gewonnen had ook.”

Feest was het ook voor Stal Roelofsen uit Raalte. Jelmer Hoekstra reed met Alonso (v. Casco) op superieure wijze naar de winst in de Grote Prijs over 1,40 meter, die in ’t Oale Spoor voor het eerst op het programma stond en waaraan uiteindelijk 46 combinaties deelnamen.

Achter Bas van der Aa legde Savannah Brandes met Nosebreaker beslag op de tweede plek in het ZZ, voor Vincent Geerink met Glorieus GR, Pim Mulder met BCO Milton Z en Michael Greeve met Eurohill’s Fyolieta.

Renet Beuving meldde zich als runner-up bij de prijsuitreiking van de klasse Z voor haar tweede plek met Giranolin. Marriët Smit werd derde met Gomez, Vasco Campana vierde met Finn van het Drienerwolde en Sander Geerink vijfde met Granblue F.

Drie seconden voorsprong
Op Jelmer Hoekstra stond geen maat in de Grote Prijs. Met Alonso had hij na de door parcoursbouwer Sjack Meuleman bedachte delicate proef ruim drie seconden voorsprong op Hans van der Kolk met Britney en met Elentrix Hedoniste eiste Hoekstra ook nog eens zelf de derde plek op. Achter Renate Beuving met Fellow eindigde Gerben Morsink als zesde met Rapidash. Josta van Straaten met Ciao Bella S, Sander Geerink met Camaron de Hus Z en Eric ten Cate met ECW Bleu Sky bezetten de posities acht tot en met tien.

Steven Veldhuis heerste in de klasse M met Hannajottie cdm. Don Willemsen met Tinkerbell Z en Renate Beuving met Gravin d’Or moesten behoorlijk wat tijd prijsgeven op de Haaksbergenaar. Lisanne Kamphuis trok met Promiss de zege naar zich toe in de klasse L, waarin Renate Beuving met Innsbruck VDL als tweede en met Inzell  als derde finishte. De klasse B tenslotte leverde Anne Molenaar met Iceman B de meeste stijlpunten op (80). Anne de Lange kreeg er 77,7 met Indigo, Chenoa ten Wolde 75,5 met Arvid H.

Donderdag werd de klasse M een prooi voor Jan Diepman met Heavy Plot, voor Michael Greeve met Habanero en Manon Damhuis met Grace Silithy. Frank Buitenhuis won de klasse L met Genua. Jan Diepman reed Honora naar de tweede en Hestelle M naar de derde tijd.  Esmé Ekkelkamp kreeg met Carniska 85 stijlpunten in de klasse B, Joukje Laarman werd tweede met Ilaysa (82,5) en Diranke Westerman derde met Ircolande (78).

Geweldig meegedacht
Wendy Ligtenberg keek namens de organiserende Hertruiters uitermate tevreden terug op het driedaagse concours in het vernieuwde Oale Spoor. De amazone, die zelf niet aan rijden toekwam vanwege haar drukke regelende rol: “Twee weken geleden hadden we nog niet zo gek veel inschrijvingen, maar daarna is het bizar hard gegaan. We zijn op de laatste dag wel wat uitgelopen met het programma, omdat we vanwege de weersomstandigheden extra sleeppauzes moesten inlassen, maar de ruiters waren enthousiast en hebben ons fijne feedback gegeven en geweldig meegedacht. Mede daarom is het super verlopen.”

Dat vond ook Bas van der Aa. “Het was heel mooi concours in een prima accommodatie.”

Foto boven: Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl
Foto onder met Jelmer Hoekstra van Wendy Ligtenberg.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)