ALBERGENAAR ALS ENIGE TWENTSE RUITER NAAR ZEGE BIJ ROELOFSEN WINTER CLASSICS

Bas van der Aa rapste met Example

Bas van der Aa met Example. Links Martin Oosterlaar die namens Equi 2000 de prijs uitreikt.

LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar schreef met de 12-jarige bruine ruin Example (v. Ultimo) de nationale proef over 1,35 meter met barrage op zijn naam.

“Er stond wel een dik parcours”, vond Bas van der Aa na afloop. “Het was wel wat meer dan een wedstrijd voor de klasse ZZ. Het was ook veel technischer dan de rubriek over 1,40 met twee fasen. Die was lichter.” Liefst achttien combinaties plaatsten zich voor de barrage. “Van der Aa: “Ik was de voorlaatste starter en Pim Mulder kwam nog na mij. Er werd goed hard gereden, dus het moest echt snel.”

Achter Bas van der Aa eindigde My Relander met Expert als tweede in de ‘kleine Grote Prijs’ en werd Gerben Morsink derde met de pas zevenjarige merrie Colina Z. Example staat nu zo’n anderhalf jaar op stal bij Bas van der Aa. De ruin is van een Taiwanese eigenaar, maar vanwege het nog altijd heersende coronavirus is Van der Aa voorlopig nog zijn ruiter. Hetzelfde geldt voor de tien jaar oude vosruin Genius, waarmee Bas van der Aa de hoofrubriek over 1,45 meter met barrage als derde afsloot. Die verkocht hij aan Taiwanese investeerders. De in het buitenland onder de naam Gaen startende Genius (v. Quintago) is volgens de Albergenaar “een paard voor het allerhoogste werk. Die kan absoluut het topniveau aan.”

Grote Prijs 1,45 meter
De Grote Prijs over 1,45 meter werd een prooi voor Doron Kuipers met de elfjarige ruin Fabulous (v. Harley VDL). Jack Ansems mocht de tweede prijs afhalen na zijn twee ritten met Fliere Fluiter. Hendrik Jan Schuttert legde met de tienjarige ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) beslag op de vierde plek en Remco Been werd negende met de even oude ruin Las Vegas (v. Last Man’s Hope).

Remco Been finishte met de twaalfjarige hengst Balou (v. Berlin) als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Jack Ansems met Fliere Fluiter en Bart van der Maat met Candy gingen de Wierdenaar vooraf. Julius Ehinger eindigde als vijfde met Midney en Hessel Hoekstra reed met Fabie naar de negende en met Famariloma naar de tiende positie.

Annet Vos-Willems stuurde Gem Fbw Z naar de vierde plaats in de openingsrubriek over 1,30 meter. Wybe Scholten won met Eveska, voor Daniëlle Holterman met Ibiza en iris Elshof met Kupido. Berber Dijkman completeerde de top vijf met Jetset.

 

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)