TITELVERDEDIGER WINT IN AMBT DELDEN TWEEDE KWALIFICATIE TWENTE CUP

Bas van der Aa is er weer bij

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van de Twente Cup. De Albergenaar vertolkte de hoofdrol in de tweede kwalificatie voor de finale, die op 17 november in Saasveld wordt verreden.

Van der Aa was in Ambt Delden met de tienjarige merrie Davinci ook sneller dan Conor Drain, die met Condavel (v. Conthargos) de klasse Z op zijn naam schreef en overall tweede werd. Achter Jarno Hesselink met Fhera en Leonie Jonkers met Carkoretto bezette Bas van der Aa met achtereenvolgens Calgary, Cartoon HL en Eros W ook nog eens de plekken vijf tot en met zeven in de rangschikking die voor beide klassen in handicap werd opgemaakt.

“Het liep mooi”, vond de titelhouder, die in de eindstrijd om de EquiFirst Twente Cup in de Ankerhal van Saasveld overigens maar twee van zijn vier nu geplaatste paarden mag starten. “En welke dat worden, kan ik nu nog niet zeggen”, verklapte hij na afloop. “Davinci verhuist namelijk vrijwel zeker in november naar China. Ze is eigendom van het Han Wen Equestrian Center en wordt daar straks gereden door ruiter Poh Siang Huang, die met haar onder meer mee gaat doen aan wedstrijden om de Wereldbeker.”

In alle soorten wedstrijden
Volgens Bas van der Aa is de merrie prima geschikt voor ook het hogere werk. “Ze kan in alle soorten wedstrijden uit de voeten. Ik heb met haar al een keer een puissance over 2,10 meter gewonnen, met haar meegedaan aan de Trial in Almelo en ook al rankingproeven met haar gesprongen. Davinci heeft een topkarakter en wil enorm meewerken. Net als met de andere drie die ik hier mee had, heb ik haar al een jaar en met allemaal ben ik ondertussen aardig ingespeeld.”

Bas van der Aa is er in elk geval zeker van dat hij op 17 november de Twente Cup kan verdedigen. “Daar ga ik wel voor, ja, want wil ‘m graag nog een tweede keer winnen. Ik denk trouwens sowieso dat elke ruiter zijn of haar naam wel graag op die beker ziet staan.”

In Ambt Delden verzekerden ook Lindy Stuivenberg met Guess What-S, Conor Drain met Fieldmaster, Gerben Morsink met Galina, Emiel Richter met Sundance en Veronique Morsink met Zakina Z zich van een startbewijs in de finale.

Klassen M en L
Leonie Jonkers won met Fivepack de klasse M. Ze was veruit de snelste van het veld, waarin Rieanne Burgwal op ruim 2,5 seconde tweede werd met Don Way. Mareille Lentfert met Visa-Vie, Conor Drain met Diazetta en Sarah Koppelman met Hebe completeerden de top vijf.

Marjolien Heuvelmans heerste in de klasse L met Darina S. Ze was ruim 1,2 seconde sneller dan Jarno Hesselink met Jarusa en meer dan 2,5 seconde rapper dan nummer drie Evelien Walkot met Happy.

De derde en laatste kwalificatieronde is net als de finale om de EquiFirst Twente Cup 2018 in de Ankerhal te Saasveld. In de klasse Z en ZZ wordt daar op dinsdag 13 november gereden, de klassen L en M komen op zondag 11 en donderdag 15 november in actie, de klasse M ook nog eens op dinsdag 13 november.

Archieffoto Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)