MET DORUS NAAR TWEEDE ZEGE IN EIGEN WOONPLAATS

Bart Haselbekke voelt zich thuis

WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al zijn tweede rubriek met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire).

In  de strijd om de Boessenkool Prijs over 1,30 meter op tijd voor het CSI1 was de Wierdenaar voor eigen publiek de snelste van vijftig combinaties. De Brit Alexander McLean volgde op 0,66 seconde als tweede met Goemanen Musterd. Hessel Hoekstra legde beslag op de vijfde positie met de zwarte hengst Hunter Fairy (v. Nabab de Reve).

Geen unicum
Twee keer achtereen winnen met Dorusop hetzelfde concours is geen unicum voor Bart Haselbekke en Dorus. “In november bij Jumping Maastricht is ons dat ook gelukt. Toen wonnen we de eerste twee rubrieken en werden we derde in de Grote Prijs. Hopelijk kunnen we dit nu nog een keer doorzetten. Dorus is goed in vorm. Het is een paard dat meewerkt en dat je overal mee naar toe kunt nemen. Hij wil altijd met nul naar de overkant. Dan kan er een keer een balletje rollen, maar hij gaat er voor 200 procent voor. Dat is lekker rijden voor een ruiter en geeft veel vertrouwen.”

Aan een stapje hogerop denkt Bart Haselbekke niet. “Ik werk fulltime mee in de zaak en heb voor de sport niet heel veel tijd meer. Hij heeft al wel hoger sprongen en ik zou ook nu aan de twee ster mee mogen doen, maar ik maak liever de keus op dit niveau te rijden en een keer een lintje mee te nemen. Het is echt een hobby geworden. Maar wel zo’n leuke dat ik hoop dat ik dit over veertig jaar nog mag doen. Want de paardensport zit in mijn bloed en gaat er nooit meer uit.”

De finale van de ‘kleine’ Grote Prijs van het CSI1 is vrijdag om 14.15 uur.

Peter Olthof
Peter Olthof was de beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de donderdag, de strijd om de Rikkert Afbouwgroep Prijs over 1,45 met barrage. De ruiter uit Langeveen maakte al op de eerste hindernis in de barrage een springfout met de tienjarige bruine ruin Elia, waardoor zijn scherpe tijd slechts de vijfde plek opleverde. Frank Schuttert werd achtste met de negen jaar oude bruine merrie First Lady G. De zege ging naar de door Wim Schröder gecoachte Japanner Daisuke Fukushima met de vosruin Conblue.

De overwinning in de Medium Tour over 1,40 meter om de Rosink Prijs op tijd werd opgeëist door Dennis van den Brink met de donkerbruine hengst El Greco (v. Diarado). Chantal Regter deed het opnieuw goed en legde beslag op de vierde plek met Quilando. Bjorn Egberink werd achtste met Commis Voyageur, Hilde Woudstra negende met Titania.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Bart Haselbekke met Dorus © www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)