Auto voor Conor Drain na puissance

OMMEN - De puissancewedstrijd tijdens het CSI Ommen leverde vrijdagavond twee winnaars op, maar er was maar één Ford Fiesta te waarde van ruim 15.000 euro te vergeven. Concoursorganisator Jan Schuttert en puissanceliefhebber René Viscaal losten het dilemma snel op en besloten er een auto extra bij te doen. En daarmee keerden de Ier Conor Drain en de Gorredijkse outsider Priscilla Klink beiden met de hoofdprijs huiswaarts.

 

Het puissancespringen vormde met veertien deelnemers een sensationele afsluiting van een volle dag internationale topsport op de piste van de familie Schuttert. De muur ging elke ronde hoger en maar liefst drie combinaties bleven over voor de muur op een hoogte van 2,17 meter. Zandro Boy (v. Marlon) van Marcelle Hokse gooide de handdoek in de ring en werd daarmee derde. Banagro (v. Cardento) van Priscilla Klink liet zich niet afschrikken, maar kwam er niet foutloos overheen en dat gold ook voor laatste starter Conor Drain op Dublin (v. Numero Uno).

Twee winnaars dus in deze hoog gedoteerde showproef. Julian de Boer op Dodge (v. Verdi) en Eric ten Cate op Elana (v. Harley VDL) deelden de vierde plaats.

Conor Drain won al menige Grote Prijs, maar nog nooit een puissance. “Ik heb ooit een keer een Six Bar gereden in Zwolle waarbij ik tweede werd en één keer puissance bij de pony’s in Ierland en dat is dus nog langer geleden”, lacht hij. “Ik had er nooit een geschikt paard voor. Tot vorige week wist ik ook niet dat ik Dublin hiervoor kon inzetten. Ik rijd hem sinds een half jaar. De ouders van m’n vriendin Merle Tasche vertelden me dat Eric ten Cate met hem al eens een puissance van 1,90 meter had gesprongen. Ik kan het altijd proberen, dacht ik toen. Als voorbereiding heb ik vorige week een muur van 1,60 meter bij Gert-Jan Bruggink gesprongen. Die 2,17 meter vond ik wel heel hoog. Jammer dat we niet foutloos bleven, maar mooi was het wel!”

Extra bijzonder
Dat René Viscaal er mede voor zorgde dat beide winnaars elk een auto kregen, maakte de prijsuitreiking extra bijzonder. Conor Drain was jarenlang bij hem in dienst en rijdt nog veel paarden voor de familie. “René is altijd goed voor ons. Toen Merle en ik voor ons zelf begonnen, is de familie Viscaal achter ons blijven staan en daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder hen zou ik geen concoursen als CSI Ommen kunnen rijden. Over een paar weken is hun nieuwe stal thuis klaar en dan verhuizen we de paarden van Lattrop daar naar toe. Ik kijk er naar uit.”

Voor startlijsten en uitslagen, zie www.csiommen.nl

Foto van wwwfototrailer.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)