Anouk Winkel nu wel baas boven baas

RIJSSEN - Waar ze vorige week tijdens de derby van de Almelose Ruiterdagen net niet slaagde, was het succes er dit keer wel voor Anouk Winkel. In de gecombineerde klasse Z/ZZ van de Rijssense Paardendagen was ze als eerste starter met Blue Devil de te kloppen amazone. Niemand slaagde er in haar tijd van 40,41 seconde met een foutloze ronde te overtreffen.

De 23-jarige Anouk Winkel completeerde daarmee het succes voor Stal De Huurne, nadat eerder op de avond haar vriend Remco Been al kampioen van de Kring Reggedal was geworden. Been deed dat in de klasse M met Volvo's Shakira. Hij werd er overigens geen winnaar van de klasse mee, want Inge Kamp met Zatopek en Henri Stegeman met Zhierama gingen hem voor. Voor Kamp was dat de tweede zege met Zatopek deze dagen. Ze had eerder al in de klasse M gewonnen. "Geweldig, vond ze,"want het was vandaag de eerste keer dat ik met hem in de Z reed."

Uiteraard had ook Anouk Winkel, bij De Huurne nichtje van haar baas Erik Wiefferink, na afloop een prima gevoel. "Het gaat momenteel heel leuk. Een half jaartje geleden reed ik één paard, nu heb ik er een paar meer. Dat is wel fijn, zonder dat ik meteen de ambitie heb om allerlei Grote Prijzen te winnen, hoor. Dat ik vandaag als eerste moest starten voor de winning round, vond ik wel lastig. Als ik eerst naar eentje kan kijken, vind ik dat wel zo prettig."

In Rijssen werd Kirsten Rikkert uiteindelijk tweede met Winde RAG op 0,48 seconde van Anouk Winkel. voor de sterk rijdende Thijmen Bourgondien met Vancouver, die 0,77 seconde meer nodig had dan Anouk Winkel. De vierde en vijfde plaats waren voor (opnieuw) Kirsten Rikkert met Ugano en Steven Veldhuis met Solitair.

Op de foto Anouk Winkel en Remco Been

UITSLAG

Meer Springen

WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)