Anouk Winkel nu wel baas boven baas

RIJSSEN - Waar ze vorige week tijdens de derby van de Almelose Ruiterdagen net niet slaagde, was het succes er dit keer wel voor Anouk Winkel. In de gecombineerde klasse Z/ZZ van de Rijssense Paardendagen was ze als eerste starter met Blue Devil de te kloppen amazone. Niemand slaagde er in haar tijd van 40,41 seconde met een foutloze ronde te overtreffen.

De 23-jarige Anouk Winkel completeerde daarmee het succes voor Stal De Huurne, nadat eerder op de avond haar vriend Remco Been al kampioen van de Kring Reggedal was geworden. Been deed dat in de klasse M met Volvo's Shakira. Hij werd er overigens geen winnaar van de klasse mee, want Inge Kamp met Zatopek en Henri Stegeman met Zhierama gingen hem voor. Voor Kamp was dat de tweede zege met Zatopek deze dagen. Ze had eerder al in de klasse M gewonnen. "Geweldig, vond ze,"want het was vandaag de eerste keer dat ik met hem in de Z reed."

Uiteraard had ook Anouk Winkel, bij De Huurne nichtje van haar baas Erik Wiefferink, na afloop een prima gevoel. "Het gaat momenteel heel leuk. Een half jaartje geleden reed ik één paard, nu heb ik er een paar meer. Dat is wel fijn, zonder dat ik meteen de ambitie heb om allerlei Grote Prijzen te winnen, hoor. Dat ik vandaag als eerste moest starten voor de winning round, vond ik wel lastig. Als ik eerst naar eentje kan kijken, vind ik dat wel zo prettig."

In Rijssen werd Kirsten Rikkert uiteindelijk tweede met Winde RAG op 0,48 seconde van Anouk Winkel. voor de sterk rijdende Thijmen Bourgondien met Vancouver, die 0,77 seconde meer nodig had dan Anouk Winkel. De vierde en vijfde plaats waren voor (opnieuw) Kirsten Rikkert met Ugano en Steven Veldhuis met Solitair.

Op de foto Anouk Winkel en Remco Been

UITSLAG

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)