Anouk Winkel nu wel baas boven baas

RIJSSEN - Waar ze vorige week tijdens de derby van de Almelose Ruiterdagen net niet slaagde, was het succes er dit keer wel voor Anouk Winkel. In de gecombineerde klasse Z/ZZ van de Rijssense Paardendagen was ze als eerste starter met Blue Devil de te kloppen amazone. Niemand slaagde er in haar tijd van 40,41 seconde met een foutloze ronde te overtreffen.

De 23-jarige Anouk Winkel completeerde daarmee het succes voor Stal De Huurne, nadat eerder op de avond haar vriend Remco Been al kampioen van de Kring Reggedal was geworden. Been deed dat in de klasse M met Volvo's Shakira. Hij werd er overigens geen winnaar van de klasse mee, want Inge Kamp met Zatopek en Henri Stegeman met Zhierama gingen hem voor. Voor Kamp was dat de tweede zege met Zatopek deze dagen. Ze had eerder al in de klasse M gewonnen. "Geweldig, vond ze,"want het was vandaag de eerste keer dat ik met hem in de Z reed."

Uiteraard had ook Anouk Winkel, bij De Huurne nichtje van haar baas Erik Wiefferink, na afloop een prima gevoel. "Het gaat momenteel heel leuk. Een half jaartje geleden reed ik één paard, nu heb ik er een paar meer. Dat is wel fijn, zonder dat ik meteen de ambitie heb om allerlei Grote Prijzen te winnen, hoor. Dat ik vandaag als eerste moest starten voor de winning round, vond ik wel lastig. Als ik eerst naar eentje kan kijken, vind ik dat wel zo prettig."

In Rijssen werd Kirsten Rikkert uiteindelijk tweede met Winde RAG op 0,48 seconde van Anouk Winkel. voor de sterk rijdende Thijmen Bourgondien met Vancouver, die 0,77 seconde meer nodig had dan Anouk Winkel. De vierde en vijfde plaats waren voor (opnieuw) Kirsten Rikkert met Ugano en Steven Veldhuis met Solitair.

Op de foto Anouk Winkel en Remco Been

UITSLAG

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)