WIERDENAAR VOLTOOIT MET DORUS TRILOGIE IN GROTE PRIJS CSI1 OUTDOOR WIERDEN

Alleenheerschappij Bart Haselbekke

WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x Voltaire). Voor eigen publiek toonde de Wierdenaar ook in de strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI1 met groot machtsvertoon zijn alleenheerschappij.
 

Met een tijd van 32,42 seconde was Haselbekke in de barrage nog aanzienlijk sneller dan de chrono die voor hem Stefanie Heins met haar achtjarige bruine merrie Guilietta (v. Clinton) op de klokken had gebracht (34,10). Lars Wigger maakte het Twentse feestje compleet door knap derde te worden op de acht jaar oude bruine merrie Foline (v. Carambole).

In de wending naar de dubbelsprong maakte Bart Haselbekke het nog wel even spannend. “Dorus gleed daar weg, maar hij redde zich heel goed en kwam er gelukkig goed over”, aldus een dolgelukkige en opgeluchte thuisrijder. “Voor de tijd teken je hier natuurlijk meteen voor”’ lachte hij breeduit. “Super, zo’n honderd procent score. Vooraf lachte iedereen wel en zei dat ik de hattrick zou volmaken, maar je moet altijd maar eerst zien nul te rijden. Het was alles of niks, ik wilde het gewoon proberen. Ik woon wel dichtbij, maar voor een derde plek ben ik niet gekomen, haha.”

Uit handen van zus Joyce Haselbekke mocht hij het erelint in ontvangst nemen. Iets verderop stond ook moeder Jogé Nijhof volop te glunderen. De Nijhof Wassink Grote Prijs kwam terecht in de familie, die deze als jarenlang trouwe sponsor beschikbaar had gesteld. Jogé Nijhof brede lachend: “Dan nemen we die deken ook maar weer mee naar huis.”

Chantal Regter reed met de twaalfjarige donkerbruine merrie Can Fly Z naar de vijfde plek. De negende plaats was voor Wesley Mulder met de bruine ruin Floris, de tiende voor Koen Westendorp met de voshengst Helsinki.

Lees ook ons verslag van donderdag Bart Haselbekke voelt zich thuis

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)