WIERDENAAR VOLTOOIT MET DORUS TRILOGIE IN GROTE PRIJS CSI1 OUTDOOR WIERDEN

Alleenheerschappij Bart Haselbekke

WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x Voltaire). Voor eigen publiek toonde de Wierdenaar ook in de strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI1 met groot machtsvertoon zijn alleenheerschappij.
 

Met een tijd van 32,42 seconde was Haselbekke in de barrage nog aanzienlijk sneller dan de chrono die voor hem Stefanie Heins met haar achtjarige bruine merrie Guilietta (v. Clinton) op de klokken had gebracht (34,10). Lars Wigger maakte het Twentse feestje compleet door knap derde te worden op de acht jaar oude bruine merrie Foline (v. Carambole).

In de wending naar de dubbelsprong maakte Bart Haselbekke het nog wel even spannend. “Dorus gleed daar weg, maar hij redde zich heel goed en kwam er gelukkig goed over”, aldus een dolgelukkige en opgeluchte thuisrijder. “Voor de tijd teken je hier natuurlijk meteen voor”’ lachte hij breeduit. “Super, zo’n honderd procent score. Vooraf lachte iedereen wel en zei dat ik de hattrick zou volmaken, maar je moet altijd maar eerst zien nul te rijden. Het was alles of niks, ik wilde het gewoon proberen. Ik woon wel dichtbij, maar voor een derde plek ben ik niet gekomen, haha.”

Uit handen van zus Joyce Haselbekke mocht hij het erelint in ontvangst nemen. Iets verderop stond ook moeder Jogé Nijhof volop te glunderen. De Nijhof Wassink Grote Prijs kwam terecht in de familie, die deze als jarenlang trouwe sponsor beschikbaar had gesteld. Jogé Nijhof brede lachend: “Dan nemen we die deken ook maar weer mee naar huis.”

Chantal Regter reed met de twaalfjarige donkerbruine merrie Can Fly Z naar de vijfde plek. De negende plaats was voor Wesley Mulder met de bruine ruin Floris, de tiende voor Koen Westendorp met de voshengst Helsinki.

Lees ook ons verslag van donderdag Bart Haselbekke voelt zich thuis

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)