WIERDENAAR VOLTOOIT MET DORUS TRILOGIE IN GROTE PRIJS CSI1 OUTDOOR WIERDEN

Alleenheerschappij Bart Haselbekke

WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x Voltaire). Voor eigen publiek toonde de Wierdenaar ook in de strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI1 met groot machtsvertoon zijn alleenheerschappij.
 

Met een tijd van 32,42 seconde was Haselbekke in de barrage nog aanzienlijk sneller dan de chrono die voor hem Stefanie Heins met haar achtjarige bruine merrie Guilietta (v. Clinton) op de klokken had gebracht (34,10). Lars Wigger maakte het Twentse feestje compleet door knap derde te worden op de acht jaar oude bruine merrie Foline (v. Carambole).

In de wending naar de dubbelsprong maakte Bart Haselbekke het nog wel even spannend. “Dorus gleed daar weg, maar hij redde zich heel goed en kwam er gelukkig goed over”, aldus een dolgelukkige en opgeluchte thuisrijder. “Voor de tijd teken je hier natuurlijk meteen voor”’ lachte hij breeduit. “Super, zo’n honderd procent score. Vooraf lachte iedereen wel en zei dat ik de hattrick zou volmaken, maar je moet altijd maar eerst zien nul te rijden. Het was alles of niks, ik wilde het gewoon proberen. Ik woon wel dichtbij, maar voor een derde plek ben ik niet gekomen, haha.”

Uit handen van zus Joyce Haselbekke mocht hij het erelint in ontvangst nemen. Iets verderop stond ook moeder Jogé Nijhof volop te glunderen. De Nijhof Wassink Grote Prijs kwam terecht in de familie, die deze als jarenlang trouwe sponsor beschikbaar had gesteld. Jogé Nijhof brede lachend: “Dan nemen we die deken ook maar weer mee naar huis.”

Chantal Regter reed met de twaalfjarige donkerbruine merrie Can Fly Z naar de vijfde plek. De negende plaats was voor Wesley Mulder met de bruine ruin Floris, de tiende voor Koen Westendorp met de voshengst Helsinki.

Lees ook ons verslag van donderdag Bart Haselbekke voelt zich thuis

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)